Moda za muškarce
24. jan 2007. @ 14:28  |  vesti

Moda za muškarce

nedelja mode u Milanu

Da muškarci mogu da obuku mnogo toga, a da to nisu isključivo farmerke i T-shirt sa "šašavim" printom, pokazuju primeri sa nedavno održane nedelje muške mode u Milanu. U tih pet dana prikazane su kolekcije za narednu sezonu - jesen/zima 2007/08.
I dok nam modne kuće Gucci, Dolce&Gabanna, Roberto Cavalli i slične, nude nekakav kvazi James Bond ili rock star look, postoje i oni iz čijih kolekcija možemo izvući interesantne, čak i poučne, primere, naročito kada su u pitanju početnici u građenju sopstvenog stila (mislim na vas).
Naša domovina (Srbija) ne samo što zaostaje za onim što se u modi dešava, nego nema ni najmanju ideju o tome šta je zapravo moda. Koliko vidim, nije problem u novcu, nego u nedostatku informacija.

Na žalost, nije uvek tako bilo. U ovim krajevima, tokom 60-tih,70-tih i 80-tih godina 20. veka moda je išla (više nego) u korak saevropskim i svetskim trendovima. Ono što nas je sahranilo (na svimpoljima) su, zapravo, (maskirne) 90-te. Jedino sami možemo da seotarasimo te mračne prošlosti. I zato, muškarci Srbije, obucite pantalone, košulje, mekane džempere,jednostavne sakoe, kapute (kratke i dugačke)! Stavite šalove (NEnavijačke!)! Ne morate da se šišate do glave! Dizelaši su odavno out.Opustite se prilikom biranja boja! Sloboda je u vašim rukama!
Počnite odmah.

Nemojte da vas demorališe orman pun gluposti. Iz ličnog iskustva znam kako je. Prvi korak je da kupite jednu sasvim drugačiju stvar od onih kojeste navikli da nosite. Pošto nećeti imati sa čim da je kombinujete,prirodno je da će vas to povući da, jedno po jedno, malo po malo,kupite i druge odevne predmete. Ako ne želite da se pretvorite uspodobu zvanu fashion freak, onda zapamtite sledeće: nije stvar ukoličini garderobe, nego u odabiru komada koji se mogu

lako i zanimljivo kombinovati jedni sa drugima. Verujte da tridžempera, dvoje pantalona i četiri košulje mogu da naprave čudo u vašemsvakodnevnom izgledu! Ako tome dodate jedan kaput, dva šala i parrukavica, jedan par udobnih cipela i jedan par dobrih patika, moda je uvašim rukama!

Ovde vam nudim zanimljive primere koji bi trebalo da vas inspirišu. Nije poenta u tome da tugujete jer ne možete da kupite baš tajArmani sako. Poenta je u tome da obratite pažnju na način kombinovanja,na varijacije na temu.

Evo i zanimljivih primera:
modna kuća Missoni ima dugu porodičnu tradiciju u izradi džempera. Olepoti i kvalitetu njihovog štrika može se zaista mnogo govoriti. Ove sezone nude nam prijatne predloge u svom prepoznatljivom stilu:grafička rešenja u linijama i cik-caku, jake boje, finu izradu i visokikvalitet.

Kako se kombinuju džemperi sa pantalonama, kaputi i šalovi,pantalone i cipele (ili patike) i tako dalje, koje su boje interesantneza zimu i kako bi muškarac mogao da izgleda u svakodnevnom životu,dobro će vam pokazati primeri koji slede.

Srećno!

Tanja BeljanskiFACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
io (neregistrovan) @ 22. jan 2011. 00:08 #1
Od svega ovog, svidja mi se samo jedan kaput i to je to. :)
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje