Pravila ponašanja – lekcija broj 2: Varijante za vitke i korpulentne
07. nov 2006. @ 20:16  |  moda i oko nje

Pravila ponašanja – lekcija broj 2: Varijante za vitke i korpulentne

Pođimo od predpostavke da ste lekciju broj 1 dobro naučili (ako i niste, znate gde uvek možete da pogledate!) i pređimo na drugi nivo u oblasti kulture odevanja.

Zaista dobro i ukusno obučena osoba nikada ne usvaja odmah najnoviju modu. Pre svega će ispitati da li je ona podesna za njen stas i njene godine po bojama koje se lansiraju i, naravno, po liniji kroja. Ako sve to ne može uskladiti sa svojom ličnošću, odreći će se najsvežijih modnih novosti i zadržati na isprobanoj verziji koja joj bolje pristaje.

Pri tom, korpulentnija ženska osoba neće odabrati materijal sa vodoravnim prugama ili krupnim šarama, niti haljinu pripijenu uz telo, bez obzira što takva haljina izvanredno stoji nekoj mladoj vitkoj manekenki. Za deblje osobe ženskog pola nisu odgovarajući ni kaputi tri-četvrt dužine, široka, naborana suknja, visoke kragne ili krzno na okovratniku. Nasuprot tome, haljina koja se spreda kopča, materijal sa vertikalnim prugama, duboki V-izrez dobro pristaju, a malo niže postavljena linija struka čini figuru vitkijom.Visoke, vitke žene u boljem su položaju, ali i tu postoje jasna ograničenja. Ne preporučuje se materijal sa vertikalnim prugama, kvadratni izrez, kao ni suviše uzana haljina (napomena: suviše uzani i uz telo pripijeni komadi garderobe simboli su neukusa i jeftinog izgleda, pa vi razmislite kad se sledeći put budete ''utezali'' za izlazak!). Inače, ovakve žene mogu mirno nositi materijale krupnih dezena, i, uopšte, sve ono što se korpulentnijim osobama ne preporučuje.

Tanja Beljanski
Povezane teme: pravila ponašanja
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje