Roberto Cavalli povodom 40. godišnjice modnog brenda
14. jun 2010. @ 15:09  |  intervju

Roberto Cavalli povodom 40. godišnjice modnog brenda

Ove godine modni brend Roberto Cavalli obeležava 40. od osnivanja. U čast ovog događaja, kreator lično je dao intervju za Harper’s Bazaar i odgovorio na pitanja u vezi sa modom i stvarima koje ga inspirišu i podstiču na rad.

Cavalli nije prefinjen čovek niti pravi prefinjena odela, on živi život u skladu sa svojim čuvenim leopardovim šarama. Uzmite za primer njegovu kuću na brdu iznad Firence u Italiji. Na imanju se nalazi osmatraćnica iz 14. veka, ptičiji kavezi sa papagajima jarkih boja, bezbroj kristalnih kugli, zid sa slikama klasičnih majstora, podrum pun Cavalli vina i Cavalli vodke, solarijum mašina i nabudžen motocikli koji se šepuri ispred kuće.

Drugi dizajneri se inspirišu Vašim prepoznatljivim idejama, šta mislite o tome?

U početku, kada su me kopirali bio sam srećan. Ali sada, mogu da razumem kada me H&M ili Zara kopiraju, ali mrzim kada me poznati dizajner kopira. Imaš prepoznatljivo ime, ne smeš da me kopiraš
.

Vaša ljubav prema modi i prema ženama je uvek  bila međusobno jako povezana?

Naravno da mislim o tome kako bih obukao lepu zenu, to sam ja.

A ima li razlike između mode i žena?

Ima. Ne masturbiram dok mislim o modi.

Šta je ono što najviše volite kod žena?

Njihove oči. Žena može da me izludi svojim očima. A kada ne obraćaju pažnju na mene, to me izluđuje. Stvarno sam tipičan muškarac.

U braku ste preko 30 godina, vaša supruga je i vaš saradnik u poslu, kako to sve funkcioniše?

Kada smo smo se upoznali nisam imao pojma da će se rad u modi njoj toliko svideti. Ona je fantastična, ona voli moj ukus, ja volim njen. Nikada se ne svađamo oko modne kolekcije. Ali teško je razdvojiti neke svar i ostaviti modu na radnom mestu. Ponekad je teško kad dođeš kući i samo želiš da jedeš.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje