Ellen Allien i remiksi njenog albuma Dust
09. feb 2011. @ 08:09  |  vesti

Ellen Allien i remiksi njenog albuma Dust

BPitch Control

Izdavačka kuća BPitch Control je sastavila kompilaciju remiksa od osnivača ove etikete Ellen Allien i njenog albuma iz protekle godine Dust, koja će biti objavljena u martu mesecu pod nazivom Dust Remixes.

Originalni album, u produkciji Allien uz pomoć Tobias Freund-a, objavljen je u maju prošle godine. Devet meseci od tada, videli smo različite muzičare koji rade na remiksima svih deset numera sa ovog albuma, od kojih većina nikada nije objavljena. Predstojeća kompilacija dostiže mnogo dalje nego tech-house roster BPitch-a, angažujući umetnike kao što su Workshop-ov Kassem Mosse, Dial-ov John Roberts i detroitski electro dvojac Aux 88Nicolas Jaar doprinosi sa karakteristično dubokom i organskom verzijom numere "Flashy Flashy", a ambijentalni umetnik Tim Hecker čini najveće iznenađenje pojavljivanjem na ovoj kolekciji. BPitch novajlije We Love su takođe uključeni, ali samo na digitalnoj verziji izdanja.
Nastavak ++
Chaim - Alive
21. okt 2010. @ 16:04  |  vesti

Chaim - Alive

BPitch Control

Izraelski producent Chaim početkom sledeće godine izdaje svoj prvi album pod nazivom Alive. Izdavačka kuća ovog, predpostavljamo sjajnog izdanja, biće BPitch Control za koju je Chaim izdavao sve svoje singlove još od 2008.godine. I kao što je to bio slučaj i do sada, Alive će biti apsolutno u njegovom stilu – očekujte visokokvalitetni tech house zvuk.

Ako mene pitate melodija je osnovna stvar. Ona muzici daje emociju a istovremeno je i refleksija mog života“ kaže Chaim. On još kaže kako ga za muziku vezuju žurke na kojima je nastupao u Tel Avivu i na kojima je muzika bila pokretač ljudi, stvarala je euforiju. „Nedostaje mi ta atmosfera i takva muzika, mislim da je to danas zaboravljeno. Producenti koji su tada bili popularni danas više nisu aktivni ali svejedno me i dalje inspirišu da stvaram“.
Nastavak ++
Ellen Allien - Dust
02. jun 2010. @ 08:36  |  recenzije

Ellen Allien - Dust

BPitch Control

Ellen Allien je brend u koji smo počeli da verujemo na veome specifičan način – preko njenog BPitch Control records, njenih kolaboracija sa Apparat – svako od njenih izdanja je znak kojim se sudi drugim uporedivim izdanjima (a retko kada obrnuto). Pa, kada promeni pravac, kako treba da odreagujemo?

Na Dust, nalazimo uveliko odleđen Berlinette iz ledenih postapokaliptičkih mahinacija Sool-a, izlaganje emocionalne otvorenosti koje podseća na momente sa Orchestra of Bubbles ali sa mnogo blažim 'pluck-n-click' radom sa udaraljkama. Ovo je letnji album. Numere poput "The Sun The Rain" i "My Tree" stavljaju tiho zujanje sa veselom gitarom jedno do drugog. Allien-in eterično akcentovan glas pruža uobičajeni 'ghost in the machine' efekat, dok progresije sunčanih akorda podižu ton iz monotonije. Vrhunac "You", izgleda skoro kao šablonska rok numera, fazi bejslajn, meši udaranje i 4/4 struktura.
Nastavak ++
Ellen Allien - Dust
01. mar 2010. @ 09:13  |  vesti

Ellen Allien - Dust

BPitch Control

Jedna od vodećih producentkinja etikete BPitch Control, Ellen Allien, završila je rad na svom petom solo studijskom albumu koji će se zvati “Dust” a trebalo bi da izađe 17.maja ove godine. Ellen je ušla u studio ovoga puta sa Tobias-om Freund-om koji je predhodno sarađivao sa imenima poput Apparat-a i Holger Zilske-a. Rezultat ove saradnje po njenim rečima je topliji i za nijansu neposredniji album od predhodnog “Sool” iz 2008. godine. Slušajući samo preview albuma bićete u prilici da zaključite istu stvar. Melodije su mnogo nežnije a njen glas jasan i glasan. Na numeri “My Tree” čućete klarinet a numera “You” donosi predivne zvuke gitare. Ni ovoga puta nas nije razočarala.

Ovo je album za svaku priliku. I za dnevnu sobu i za dance floor. Još malo strpljenja do izlaska i bićete u prilici i sami da se uverite.
Nastavak ++
Seth Troxler - Boogbytes Vol. 5
29. dec 2009. @ 08:36  |  vesti

Seth Troxler - Boogbytes Vol. 5

BPitch Control

Label BPitch Control u februaru izdaje petu po redu kompilaciju pod nazivom “Boogbytes” koju je uradio Seth Troxler. On je prema glasovima publike na portalu RA izabran za osmog po redu najboljeg DJ-a u 2009.godini. On je toga veoma svestan pa je rad na ovoj kompilaciji koju je zavoleo zahvaljujući Modeselektor-u i Sascha Funke-u, koji su na njoj radili pre njega, za Seth-a bio pravi izazov. “Želeo sam da napravim nešto sasvim drugačije. Nešto što će odslikati Berlin u najboljem svetlu, onakvim kakvim ga ja doživljavam” kaže Troxler. 

U prilog tome ide i podatak da ćete na ovom mixu moći da čujete izuzetno šarenolik muzički izbor. Tu su se našli Craig Smith, The Revenge, Alexi Delano i mnogi drugi. 
Nastavak ++
Fuckpony - Let The Love Flow
23. okt 2009. @ 08:12  |  vesti

Fuckpony - Let The Love Flow

BPitch Control

Jay Haze će se prerušiti u Fuckpony-a i krajem oktobra objaviti "Let The Love Flow", njegov drugi po redu album pod ovim pseudonimom.

On definitivno nije čovek s kim se trebe zazati, jel? Trka koja je krenula sa izdanjem "Love & Beyond" u 2008. godini kao Jay Haze, preko miksa za popularnu Fabric kompilaciju, i gomilu klubskih hitova su kulminirali dolaskom drugog po redu Fuckpony albuma. Projekat koji je započeo zajedno sa kolegom iz Berlina Samim-om, je sada solo projekat za Haze-ova putovanja u underground house zvuk.

Ellen Allien-ova izdavačka kuća BPitch Control je zadužena za objavljivanje "Let The Love Flow"-a. Priče o albumu se uglavnom zasnivaju na "popu sa oštrim ivicama" koji se provlači preko deset numera, koje u sve izproducirane bez ijednog sempla. Jay lično se pojavljuje na albumu u vidi glasa na numerama "Fall Into Me" (koja takođe sadrži vokale od Chele Simone i Laile Tov) i "I Know It Happened" na kojoj se takođe može čuti vokal od Simone.
Nastavak ++
Modeselektor + Apparat = Moderat
19. mar 2009. @ 14:15  |  vesti

Modeselektor + Apparat = Moderat

BPitch Control

Apparat i Modeselektor su se još jednom skupili da bi uradili prvi zajednički album pod nazivom "Moderat".

Electro-crunk dvojac Modeselektor i relativno nepoznat Sascha Ring (Apparat) su već radili na jednom EP-u 2002. godine kada su se našli da bi radili na "nekoj muzici". Nakon toga, kada su njihove solo karijere krenule uzlaznom putanjom, ideja o daljoj saradnji je bila stavljena na čekanje. Međutim, krajem prošle godine su se našli i proveli neko vreme zajedno u studiju gde je i nastao album "Moderat", album koji je u celosti urađen na analognim spravama u berlinskom studiju u kome je svojevremeno radio David Bowie na svom singlu "Heroes".

Na albumu se takođe pojavljuju dosta gostiju poput: Paul St. Hilaire (vokali), Indijski repere Busdriver, Delle i Ring itd.
Nastavak ++
Telefon Tel Aviv - Immolate Yourself
19. nov 2008. @ 19:28  |  vesti

Telefon Tel Aviv - Immolate Yourself

BPitch Control

Telefon Tel Aviv će uskoro objaviti svoj treći studijiski album, "Immolate Yourself", početkom 2009. godine na "BPitch Control".

Posle mnogo godina izdavanja za Čikagški indie "Hefty Records", Telefon Tel Aviv su priskočili "BPitch Control"-u za njihov poslednji rad, verovatno zbog njihovog prijateljstva sa ljudima iz ove izdavačke kuće, jer je jedna polovina ovog sastava pomogla oko produkcije "Apparat"-ovog albuma "Walls". Ili samo vole kako ovaj bend oslovljava novi pravac: "Svi high-definition micro-edit moduli su nestali u korist novog prilaska raznim teksturama za nas."

Dok mi ustvari nismo sigurni šta je ovo značilo, u skorašnjim remiksima ovog dvojca nema nikakvih indikacija, mada verovatno možemo da očekujemo album sa puno pop elementima.
Nastavak ++
Ellen Allien - Elphine (remixes)
11. sep 2008. @ 16:24  |  recenzije

Ellen Allien - Elphine (remixes)

Bpitch Control

Ellen Fratz, poznatija kao Ellen Allien, svoju karijeru započinje 1995. godine i od tada pa sve do danas svakim svojim izdanjem pokazuje neverovatan produkcijski napredak.
Do sada je izdavala isključivo za etiketu Bpitch Control pa tako ni ovoga puta nije napravila izuzetak. "Elphine" je numera koja najviše može da se veže sa njenim poslednjim albumom "Sool" izdatim u maju prošle godine.
Kako bi proslavili uspeh albuma osnivači etikete Bpitch Control pozvali su Zander Vt-a, Troy Pierce-a i Louderbach-a da urade remixe za ovu numeru i objave to na EP-u. Na A strani ovog izdanja našla se originalna verzija numere "Elphine", izdata prošlog maja, i remix koji je uradio Zander Vt. Fritz Zander i Sven Von Thülen su dvojac koji nikada ne pravi greške. Ovaj remix je napravljen za uživanje i savršen je za dancefloor.
Nastavak ++
Ellen Allien - SOOL
04. apr 2008. @ 11:01  |  vesti

Ellen Allien - SOOL

BPitch Control

Četvrti po redu album za kraljicu izdavačke kuće Bpich Control, Ellen Allien pod nazivom 'SOOL', naći će se u prodaji krajem maja.

Kao i njen predhodni album 'Orchestra of Bubbles' iz 2006. godine, 'SOOL' je produkt kolaboracije sa experimentalnim producentom iz Berlina, AGF-om. "Zime su uvek bilo jako kreativne za mene", objašnjava Allien. "Baš zbog ludog i vrućeg leta 2007 i jeseni u Belinu."

Album je urađen u klasičnom Berlinskom stilu, misteriozan minimal zvuk. Allien objašnjava: "Šta minimal meni znači? Minimal je upravo tu. Oblikovan od strane mojih ruku - koji je blizu mog srca."
Nastavak ++
12  >>  >

Labels