Svan Vath izdaje "The Sound of the Eleventh Season"
14. okt 2010. @ 12:22  |  vesti

Svan Vath izdaje "The Sound of the Eleventh Season"

Cocoon

Nemačka izdavačka kuća Cocoon se sprema da izda The Sound of the Eleventh Season miks kompilaciju koji je još jednom umiksao vrhovni komandant ovog lejbla Sven Vath.

Postoji mnogo stvari koji Cocoon izdvajaju od ostalih minimal i house izdavačkih kuća, ne samo zbog pregršt jubilarnih mikseva koje izdaju nego i zbog dugogodišnjeg staža u ovoj oblasti. The Sound of... je jedina miks kompilacija za koju je ekskluzivno zadužen samo Sven Vath (osim izdanja za 2002 godinu koju je uradio zajedno sa Richie Hawtin-om). Sam koncept ove miks kompilacije je prikaže delić rezidenture ovog Frankfurtskog lejbla u poznatom klubu Amnesia na Ibici. Za njihovu "party animals 2010" sezonu tu se nalaze dosta klupskih hitova poput "Convolution" od Skudge-a i "Sommes MMM" od MMM Nous-a, ali i neke malo više deep numere kao npr "Law" od DJ Q-a i "Dett" od Plaid-a.
Nastavak ++
Steve Bug & Chris Tietjen - Green & Blue
09. sep 2010. @ 11:00  |  vesti

Steve Bug & Chris Tietjen - Green & Blue

Cocoon

Nemački DJ-evi Steve Bug i Chris Tietjen uradili su poslednju u nizu kompilacija „Green & Blue“ za Cocoon koja se tradicionalno pravi za open air party koji se svake godine odigrava u Frankfurtu. Kao i kod predhodnih izdanja svaki od DJ-eva dobija po jedan disk samo za sebe. Na svojoj polovini Bug se fokusira na melodičan i tech house uključujući sopstvena izdanja sa svoje etikete i izdanja Donnacha Costello-a.

Tietjen se odlučio za nešto oštriji zvuk pa je tako u svoju listu uvrstio Christian Burkhardt-a, David Squillace-a i Lucien-N-Luciano. Ova dvostruka kompilacija je do sada treća pod ovim imenom . Predhodno su je radili Tobi Neumann i Oner Ozur, a 2005-te godine Loco Dice i Ricardo Villalobos. Izdanje će se pojaviti 13.septembra, samo jedan dan nakon velike žurke .
Nastavak ++
Johannes Heil - Loving
04. jul 2010. @ 09:47  |  vesti

Johannes Heil - Loving

Cocoon

Johannes Heil je nemački producent i DJ. Početak njegove karijere obeležila je saradnja sa Heiko Laux na numeri "Item One". Svoj rad izdavao je na etiketi Kanzleramt a vremenom je počeo intenzivnu saradnju sa Sven Vath-om, Anthony Rother-om I brojnim poznatim producentima pa se tako i oblast njegovog interesovanja sve više proširila.

Svoj novi album naziva „Loving“ izdaće krajem avgusta za Cocoon. Od debi albuma koji je izašao 1995. Heil je izdao preko 50 izdanja a ono što je možda i najzanimljiviji podatak jeste činjenica da je tek ove godine prvi put radio za Cocoon Recordings.

„Loving“ je njegov deveti album i njime je potvrdio doslednost zvuku koji je do sada gajio. Kao najava za ovo izdanje petog jula izaćiće singl „Freedom of Heart“.
Nastavak ++
Dinky - Musica Libre
18. mar 2010. @ 15:55  |  vesti

Dinky - Musica Libre

Cocoon Recordings

Alejandra Iglesias aka Dinky rođena je u Santiagu i zahvaljujući svojoj majci od malena je imala dodira sa muzikom. Od rane mladosti pohađala je nekoliko umetničkih škola, trenirala ples i bila obučena za profesionalnog koreografa. Kada je imala samo šesnaest godina igrala je na koncertu Petera Gabriela i negde u tom periodu njen muzički ukus počinje da se formira u pravom smeru. Sredinom devedesetih, zahvaljujući sestri koja je živela u Berlinu, upoznaje se sa elektronskom muzikom a izvođači poput Plastikmana , Aphex Twina i Carl Craiga bili su prvi u njenoj muzičkoj kolekciji. Ubrzo nakon toga seli se u NY i tu zapravo i počinje njena karijera.

Za Cocoon Recordings sledećeg meseca izdaje novi mix pod nazivom “Musica Libre”. Tokom 77 minuta koliko ovo izdanje traje bićete u prilici da čujete dosta do sada neobjavljenih numera i puno izuzetno kvalitetnih izvođača među kojima su Nina Kraviz i Los Updates a tu su se našle i dve izuzetno dragocene numere koje potpisuje Ricardo Villalobos. U pitanju su "To Learn More" koju je 2007.god izdao sa Tobiasom Freundom pod pseudonimom Odd Machine i numera "Nordhorn" izdata 2002,god koju potpisuje pod imenom Termiten.
Nastavak ++
Chris Tietjen – Vier
10. jun 2009. @ 10:00  |  vesti

Chris Tietjen – Vier

Cocoon

Jedan od miljenika etikete Cocoon, Chris Tietjen, u julu izdaje četvrtu po redu kompilaciju pod nazivom „Vier“. Na njoj će se naći neki od producenata poput: Martin-a Buttrich-a, Guy Gerber-a, Minilogue i mnogih drugih, a biće tu i dva remiksa (Tolga Fidan i Dubfire). Tietjen je sastavni deo Cocoon-a još od 2005. godine, a ova kompilacija je jedan od dokaza njegovog kvaliteta. Sjajan odabir numera za ovo izdanje! Preporučujemo...
Nastavak ++
Cocoon - Compilation I
27. maj 2009. @ 09:12  |  vesti

Cocoon - Compilation I

Cocoon

Izdavačka kuća Cocoon Recording sledećeg meseca izdaje devetu kompilaciju pod nazivom „Compilation I“. Za celo izdanje je ,naravno, odgovoran Sven Vath a na njemu će se naći dvanaest do sada neobjavljenih numera. Kao neko ko iza sebe ima dugogodišnje iskustvo na elektronskoj sceni, Sven je napravio odabir trenutno najpopularnijih producenata i uvrstio ih na ovu kompilaciju. Neki od njih su : Johnny D, Radio Slave, Lauhaus, Guillaume & The Coutu Dumonts, Timo Maas, Gaiser i Chymera. Ljubitelji vinila biće u prilici da ovo izdanje kupe u vidu specijalnog 6x12" box set-a. Predhodne dve kompilacije možete kupiti na sajtu Cocoon shop-a po ceni od 25e.
Nastavak ++
Minilogue - Animals The Movie
11. mar 2009. @ 11:52  |  vesti

Minilogue - Animals The Movie

Cocoon

Niste imali dovoljno životinja u svom životu? Možda imate sreće... Švedski duo Minilogue izdaju "Animals - The Movie".

Film koji daje život kreaturama koje su stvorili Sebastian Mullaert i Marcus Henriksson. 80-minutni film je podeljen u 15 delova, sa soundtrack-om iz istoimenog albuma ovog dvojca iz 2008. godine. "Tripply" se zove igra po svemu što smo videli do sada: fantastični polu-magarac/polu-slon i pingvin-prase-nosorog čine deo ovog šou-a. Mullaert i Henriksson su oduvek smatrali Minilogue projekat kroz vizuelni aspekat, toliko možemo videti u trejeleru ispod.
Nastavak ++
Jacek Sienkiewicz - Modern Dance
07. mar 2009. @ 16:30  |  vesti

Jacek Sienkiewicz - Modern Dance

Cocoon

Techno DJ i producent iz Varšave, Jacek Sienkiewicz, ovog meseca izdaje mix pod nazivom "Modern Dance". Pre njega to su uradili Ricardo Villalobos i Omar-S ali sada je prilika da svoje umeće ispolji pružena i ovom talentovanom producentu. Umesto da u izbor numera za ovo izdanje uvrsti trenutno aktuelne numere , Sienkiewicz se odlučio da se na ovom mixu nađu njegovi raniji radovi izdati za Recognition i Cocoon u svom izvornom obliku. Postoji naravno i nekoliko sasvim novih numera uključujući saradnju sa Marcin Öz-om i Pier Bucci-em ("Eastern Promises" ). Kao što je to bio slučaj sa "Téchnè" i "Displaced", i "Modern Dance" će izaći za etiketu Cocoon predstavljajući odličnu uvertiru za single "All Yours" koji bi trebalo da se pojavi tokom sledećeg meseca.
Nastavak ++
Sven Vath – The Sound Of The Ninth Season
23. nov 2008. @ 10:28  |  vesti

Sven Vath – The Sound Of The Ninth Season

Cocoon

Sven Vath će još jednom obradovati svoju publiku novom, sada već kultnom kompilacijom, "The Sound of the 9th Season". Ljudi koji stoje iza izdavačke kuće Cocoon proslaviće još jednu u nizu uspešnih sezona na Ibici sa nekim od najpopularnijih numera koje su puštane u tamo najpopularnijem klubu Amnesia. Neki od izvođača koji će se pojaviti na ovom izdanju su Sasha, Timo Maas, Dubfire, Pigon, Prins Thomas i naravno Sven lično. Znajući kakva su bila predhodna izdanja od ovog svakako možemo da očekujemo da postigne ogroman uspeh.
Nastavak ++
Minilogue - Animals, Bring Out the IMPS
14. apr 2008. @ 15:14  |  vesti

Minilogue - Animals, Bring Out the IMPS

Cocoon, Mule Electronic

Sebastian Mullaert i Marcus Henrikson aka Minilogue, IMPS, Son Kite i ko zna šta još spremaju dva izdanja u narednih mesec dana. Prvo izdanje je dupli cd pod nazivom 'Animals' kao Minilogue na Sven Vath-ovoj etiketi Cocoon 28. aprila, i album kao IMPS na Japanskom labelu Mule Electronic koji će se naći u prodaji 25. maja.
 
Cocoon album je podeljen na zasebne numere, i namenjen je slušanju od početka do kraja, polazeći od peaktime techno-a do ambienta, koji se prostiru preko dva diska. 'Animals' sadrži Minilogue-ov hit za Crosstown Rebels 'Hitchiker's Choise' (pogledajte video dole - dva miliona pregleda na youtube-u) ali većina ovih numera je novi i ekskluzivni materijal. 2x12" vinyl sadrži više dj-friendly numere sa ovog albuma.
Nastavak ++
12  >>  >

Labels