Bob Sinclar i Dimitri From Paris se vraćaju u Playboy Mansion
26. mar 2011. @ 10:12  |  vesti

Bob Sinclar i Dimitri From Paris se vraćaju u Playboy Mansion

Defected

Bob Sinclar i Dimitri From Paris umiksali su Knights od the Playboy Mansion, koji će se naći u prodaji u aprilu ove godine na izdavačkoj kući Defected Records.

Sinclar i Dimitri se sigurno poznaju dovoljno dugo da su razvili neke vrstu kreativne hemije. Oni su se prvi put susreli pre petnaestak godina u pariškoj prodavnici ploča, ne dugo nakon što Sinclar izdao Dimitri-ev prvi album, Sacrebleu, kroz njegovu Yellow Productions izdavačku kuću.

"Kada razmišljam o Playboy-u, zvuk mora biti disko", kaže Sinclar. "Za mene, koncept Playboy-a je najbolje funkcionisao na kraju sedamdesetih, pre nego što su Photoshop i silikoni napravili djevojke da izgledaju poput kiborga." U skladu s tim, on je ispunio njegov mix sa sjajnim numerama poput Candi Staton, Grace Jones i Boney M.
Nastavak ++
Tensnake - In the House
07. feb 2011. @ 20:36  |  recenzije

Tensnake - In the House

Defected

Tensnake - "Coma Cat” je bila traka koja je, čini se odgovarala svima u svetu densa. Pažljivo povlačeći konce koji povezuju dip haus uzdržanost sa jednostavnijim populističkim impulsima, hamburški producent je pogodio dobitnu kombinaciju. Traka je postala hit u širokom rasponu klubova, i ponovo je objavljena za Defected lejbl nakon prvobitnog izdanja za Permanent Vacation .

Ono što sledi od Tensnake-a, ovaj 2xCD miks, povezuje nekoliko sojeva andergraund hausa koji su bili značajni u proteklih nekoliko godina. Ovo predstavlja solidan pogled na čudnu poziciju u kojoj je dens muzika u 2011, i uzdiže prednosti žanra. Dakle, jaka koliko selekcije mogu biti jake, ali posebno se zapaža da se Tensnake drži nekog obrasca i uskraćuje sugestije za novi pravac. Dok mejnstrim dens osvaja top liste pop muzike prvi put od Jock Jams ere (Black Eyed Peas, David Guetta, itd.), post-dabstep dijaspora izaziva sferu andergraund densa.
Nastavak ++
Defected Records izdaje novu kompilaciju
10. avg 2010. @ 13:42  |  vesti

Defected Records izdaje novu kompilaciju

Defected In The House: Bali '10

Poslednja kompilacija izdavačke kuće Defected Records biće inspirisana klubskom scenom ostrva Bali pa će se zbog toga I zvati “Defected In The House: Bali '10”. Ovo ostrvo je u poslednjih nekoliko godina doživelu ekspanziju kada su noćni provodi I gostovanja svetskih DJ imena u pitanju.

Ovim izdanjem, Defected Records pokušava da što je više moguće dočara zvuk ostrva a u tome kao predvodnike biraju francuskog DJ Gregory-ja i indonežanski live act Anton Wirjono. Gregory je nastupao na Baliju mnogo puta do sada a Anton je tamo takoreći resident obzirom da učestvuje u organizaciji Junction-a, najvećeg tamošnjeg house festivala.

Uzimajući u obzir tracklistu jedno je sigurno : pred vama je lepršava kompilacija, idealna za tople dane koji nam predstoje.
Nastavak ++
ATFC In The House London
21. jan 2010. @ 08:16  |  vesti

ATFC In The House London

Defected

ATFC je naredni izvođač koji priprema "In The House" miks za Londonsku izdavačku kuću Defected. Defected In The House London 10 će biti prvo miks izdanje 28 godina starog izvođača ATFC-a na ovom lejblu, iako je imao udela u singl izdanjima za Goa i Miami edicije In The House serijala.

ATFC je najviše poznat po svojoj numeri "In And Out Of My Life" koji je uradio zajedno sa OnePhatDeeva, dok su njegovi noviji radovi mnogo manje komercijalno orjentisani. Skoro je izdao "cover" verziju Lil' Louise-ovog starog house hita "I Called U", koja se takođe pojavljuje na prvom disku ovog izdanja. Nova numera "Computer Love" se takođe nalazi na miksu pored mnogih drugih imena od Dennis Ferrer-a, King Britt-a i Copyright-a, dok se na disku broj dva nalaze numere od Joris Voorn-a, DJ Gregory-a, Afefe Iku-a, Ramon Tapia-e i za kraj numerom "Fly Life Xtra" od Basement Jaxx-a.
Nastavak ++
Erick Morillo – Strictly
26. dec 2008. @ 10:47  |  vesti

Erick Morillo – Strictly

Defected

Erick Morillo početkom 2009. godine izdaje trostruku kompilaciju pod nazivom "Strictly".
U pitanju su tri diska od kojih će dva biti umiksana a na trećem će se naći neki od njegovih najvećih hitova. Na jednom od diskova nalaze se re-izdanja poznatih numera "Deep Inside" i "Burnin' Up" a celo izdanje nam ovog producenta prikazuje u pomalo drugačijem izdanju.

Naime, svi oni koji očekuju da čuju njegov old-school stil iznenadiće se kada budu čuli prisutnost electro house-a, minimal-a pa čak i trance-a na ovom izdanju... ukoliko ga uskoro "ulovite" u komšiluku ovo je svakako dobra smernica za DJ set koji možete da očekujete od njega.
Nastavak ++
Defected presents Charles Webster
21. apr 2008. @ 09:19  |  vesti

Defected presents Charles Webster

Defected

Poslednje izdanje na etiketi Defected je trostruki CD set koji je uradio Charles Webster.
On je na house zvuku radio više od dvadeset godina sarađivajući sa veoma poznatim vokalima poput Terra Deva-e, Robert-a Owens-a i Tracey Thorn, a istovremeno je radio i remikse za neke od najpoznatijih hitova proteklih godina.

"Defected presents Charles Webster" apsorbuje veoma prostran dijapazon Websterovih muzičkih uticaja. Prvi disk je klasičan house zvuk koji sadrži numere Blaze-a, Moodymann-a i Kings of Tomorrow kao i malo unapređenu produkciju Websterovih ranijih izdanja. Drugi disk je namenjen za slušanje kod kuće i možda je ovo čak i prvi put da se na jednom Defected izdanju nađu numere Black Sabbath-a, The Cranberries i Patti Smith.
Poslednji disk nije umiksan i na njemu se nalaze kako neki od starijih radova Charles-a Webster-a tako i nešto od novije produkcije.
Nastavak ++
Dimitri From Paris - Return to Playboy Mansion
03. apr 2008. @ 11:18  |  vesti

Dimitri From Paris - Return to Playboy Mansion

Defected

Francuski DJ/producent Dimitri From Paris vraća se na stare staze sa svojim novi mixom za 'Playboy Mansion' serijal, koji bi trebao da se nađe u prodaji krajem aprila.

Dimitri From Paris aka Dimitri Yerasimos se prvi put pojavio na ovom serijalu sad već daleke 2000. godine sa njegovim 'A Night At The Playboy Mansion' mixom. Novi mix obećava pregršt disco i lounge house-a od izvođača kao što su Incognito, Timmy Vegas i Musique, ali tu je i sexy downtempo mix 'Sexy Time' sa numerama koje garantuju zanimljiv splet okolnosti u vašoj spavaćoj sobi od izvođača poput Barry White-a, Marvin Gaye-a i Teddy Pendergrass-a.

"Mnogi ljudi mmi prilaze posle nastupa i potvrđuju da se odlično 'provode' uz moju muziku," objašnjava Dimitri. "Hteo sam da im pružim nešto više od toga."
Nastavak ++
Gilles Peterson in the house
20. dec 2007. @ 18:53  |  vesti

Gilles Peterson in the house

Defected

Poznati voditelj BBC-evog Radio 1, Gilles Peterson, krajem januara izdaje trostruki house, disco, soul, jazz i funk mix za Defectedovu "In the House" seriju.
ON je u svetu poznat kao jedan od najvećih kolekcionara muzike. Toliko velik, da njegova kolekcija ima svoj stan.
Prvi od ova tri diska označen je kao Pitersonov prvi komercijalni house mix i sadrži numere izvođača Dennis Ferrer, Blaze, Larry Heard, Roland Appel i Deetron. Drugi disk je pomalo retro i na njemu ćete biti u prilici da čujete Cerrone, Earth Wind & Fire i Rufus featuring Chaka Khan. Treći disk nije umiksovan i na njemu se nalazi kolekcija rariteta i neizdavanih numera od izvođača kao što su Kenny Dope, Osunlade, Karizma, Peter Kruder, Carl Craig i Jazzanova.
Nastavak ++
Dennis Ferrer - Church Lady
01. nov 2006. @ 16:46  |  recenzije

Dennis Ferrer - Church Lady

King Street/Defected

One-side ploča. Dovoljno od Denisa da nam pokaže šta ume. Pravi klubski hit. Deep house fazon, dubok lagani bassline, jednostavan ritam, ali zato vokal otkida. Kombinacija muško-ženskih vokala je odlično uklopljen. Aranžman je takodje odličan, prosto rečeno, ovo je MASSIVE! Zato, pojurite u DJ Shop-ove, i nabavite vaš primerak, naravno ako uspete, štampano je svega 500 kopija u prvom krugu. Drugi možda i ne usledi, ko zna.

by DJ KID [Koomashin-Groove]

Labels