Chloé - One in Other
16. mar 2010. @ 10:07  |  vesti

Chloé - One in Other

Kill the DJ

Francuska DJ-ica i producentkinja Chloé sledećeg meseca izdaje svoj drugi studijski album pod nazivom “One in Other” za etiketu Kill the DJ. Ovo izdanje, prilično provokativnog naziva, kazuje nam da je ova pariška umetnica radila mnogo na usavršavanju svog zvuka i da je došlo vreme da nam to i predstavi.

Generalno gledajući, celokupan vibe i atmosfera na albumu u mnogome podsećaju na njen mix “Live at Robert Johnson” i album prvenac iz 2007.godine “The Waiting Room”. Ono što je osetno različito jesu pop melodije kojih na ovom izdanju ima malo više. Chloé je, baš kao i uvek, pokušala da svemu da poseban pečat a da li je u tome uspela procenite sami. Dok album ne izađe podsetimo se jedne od numera sa prošlog albuma :
Nastavak ++
Kill The DJ kompilacija
26. feb 2009. @ 08:25  |  vesti

Kill The DJ kompilacija

Kill the DJ

Chloé, Jennifer Cardini i ostali će se naći na kompilaciji izdavačke kuće Kill The DJ pod nazivom "On prend mes mêmes et on recommence".

Label se izgradio pored imena kao što su Chloé, Cardini i Ivan Smagghe, ali tu su i mnogi drugi izvođači koji doprinose svojim sposobnostima, i "On prend" se promovišu dosta njihovih radova u kontekstu većih imena. New wave kvartet Battant će npr ponuditi ekskluzivnu numeru, pored Andrew Weatherall-ovog remiksa za njihov prvi singl "Kevin [1989]." Virtualno nepoznat producent Gerard takođe nudi ekskluzivnu numeru "house of Horrors", numera za koju sumnjamo da staje direktno u liniju sa vodećim izvođačima sa ovog labela.
Nastavak ++
Chloe - The Waiting Room
16. nov 2007. @ 11:21  |  recenzije

Chloe - The Waiting Room

Kill the DJ

Nakon pet godina sporadičnog izdavanja za razne etikete kao što su Karat, Gomma i Bpitch Control, Chloe Thevenin konačno izdaje svoj debi album pod nazivom ″The Waiting Room″.  Osnov ovog izdanja je u neku ruku polu-eksperimentalan zvuk mada možete očekivati svašta. Ono što je nesumnjivo je da najsofisticiraniji techno možete čuti upravo u njenoj produkciji.

Uzmimo za primer numeru ″I Want You″ baziranu na melodičnom i osobenom minimal zvuku. Sledeća po redu ″Be Kind To Me″ sadrži u sebi vokal koji se s vremena na vreme pojavljuje a zatim se gubi među brojnim melodičnim tonovima. Jedna od najboljih numera na albumu je ″Around The Clock″.

U pitanju je jazzy electroacoustic zvuk sa fantastičnim perkusijama na koje bi čak i Matthew Herbert bio ponosan. ″The Waiting Room″ je mnogo postojaniji i šarenolikiji album nego što ste mogli da zamislite, napravljen za sve one koji uživaju u prijatnom zvuku...
Nastavak ++

Labels