Kompakt izdao dobrotvornu kompilaciju za Japan
18. apr 2011. @ 09:15  |  vesti

Kompakt izdao dobrotvornu kompilaciju za Japan

Kompakt

Izdavačka kuća Kompakt spremila je specijalnu dobrotvornu kompilaciju za Japan, dostupna za download od pre par dana.

Digitalni paket sadrži različite muzičare iz širokog spektra ovog lejbla. Od house i techno producenata tu sU Efdemin, Nick Höppner i Kompakt su-osnivač Michael Mayer, nekoliko eksperimentalnih muzičara takođe doprinose svojim numerama, kao što su DJ Olive iz Bruklina i Greie Gut Fraktion. Većina numera su već objavljena što kao singlovi što na raznim kompilacijama, ali tu su i par novih ekskluzivnih traka i to od, Lawrence-a, SCSI-9-a, Kaito-a i britanskog producent Out of Plato's Cave.

Kada kupiti kompilaciju putem Bandcamp-a ili Other Music-a, svi prihodi od prodaje idu direktno do dela Crvenog krsta koji je zadužen za Japan.
Nastavak ++
Rainbow Arabia - Boys and Diamonds
11. mar 2011. @ 08:01  |  recenzije

Rainbow Arabia - Boys and Diamonds

Kompakt

Prvih nekoliko EP-a dua iz Los Anđelosa, Rainbow Arabia, bili su lo-fi elektronik pop definisan njihovim istočnim i afričkim uticajima. Bila su to izdanja koja nisu uvek prevazilazila sumu svojih delova, ali momenti gde vokal Tiffany Preston uvodi ‘banshee shriek’, a elektronski zvuk njenog supruga uspeva, zvuče kao mutant Gang Gang Dance sa popuštenim šrafovima. Na njihovom debi albumu primetno je malo pooštravanje njihovog umeća pravljenja pesama, dok je tamna estetika ostala netaknuta.

Nije potrebno govoriti da ovo uopšte ne zvuči kao tipično Kompakt izdanje. Buka koju Prestoni prave ovde, čini se neizbežno uzrokovana uticajima arhivskih izdanja koja beskrajno teku sa etiketa kao što su Finders Keepers, Sublime Frequencies i Honest Jons. Ono što je najupečatljivije na albumu je Tiffany-in glas, koji skače sa naivnog na blag, zatim na grlen pa vanzemaljski izuzetnom brzinom. Njena svestranost odlično služi album, ali se ona takođe muči u pronalaženju identiteta. Na prvom singlu koji neodoljivo ulazi u uši, "Without You", ona zvuči kao izgubljena Regine Chassagne, a na "Blind" zvuči toliko slično Karin Dreijer Andersson da pomislite da ste propustili gostovanje Fever Ray/Knife na albumu.

Nastavak ++
Kompakt predstavlja "Pop Ambient 2011"
10. feb 2011. @ 11:45  |  recenzije

Kompakt predstavlja "Pop Ambient 2011"

Kompakt

U ovom trenutku, komentarisanje Kompakt-ove poslednje Pop Ambient edicije je kao diskutovanje o najnovijem Murakamijevom romanu. Brend je netaknut. Ime je afirmisano. Fanovi je traže po prodavnicama, bez obzira na recenzije. Veština je uvek u pronalaženju i najmanjih neravnina na terenu, a sada, u jedanaestom izdanju, serija kelnskog lejbla se vraća sa najekskluzivnijim radovima starih zemljaka kao što su Jörg Burger (Triola), Jens-Uwe Beyer, Thomas Fehlmann i suvlasnici lejbla Wolfgang Voigt i Jürgen Paape

Ako je prošlogodišnja, deseta godišnjica edicije bila sastanak klase uzrokovan istorijom lejbla, onda ovogodišnju seriju Voigt ponovo nadahnjuje svežom krvlju. Okruženje doprinosa dugogodišnjih veterana su produkcije relativnih pridošlica lejbla kao što su Ewan Pearson i October (Bhutan Tiger Rescue), bvdub, Barnt sa Kompakt-ovog pod-lejbla Magazine, i, možda najinteresantniji, Blixa Bargeld, nemački industrialista u timu sa Alva Noto kao ANBB.
Nastavak ++
Jürgen Paape - Kompilation
28. jan 2011. @ 10:02  |  recenzije

Jürgen Paape - Kompilation

Kompakt

Da li je zaista prošlo 9 godina otkako se "So Weit Wie Noch Nie" Jürgen Paape -a pojavila na Kompakt Total 3 kompilaciji? Tekuća decenija dens muzike se čini kraćom od toga, iako možda ne bi trebalo s obzirom da je "So Weit Wie Noch Nie" zvučala večno od prvog spina. “Vanvremenski” zvuči blesavo, ali ovaj tjun čini se postoji gotovo van vremena, nesvestan sedimentne akumulacije trendova i tehnika koje inače definišu dens muziku.

U njenoj živahnoj i umirujućoj sint-pop sanjivosti (preko ženskog šlager vokala), traka zvuči kao esencijalni momenat Kompakta: veličina etikete, i sigurno većina njenih osobenosti u savremenom nemačkom tehnu mogu biti primećene u ovom konceptu. Inovativnost i inventivnost mnogih od njegovih najboljih numera leže više u njihovoh artikulaciji povezanosti pop i dens muzike nego u čistoj produkcijskoj vrednosti.

Nastavak ++
Kompakt izdaje kompilaciju Jürgen Paape-a
26. dec 2010. @ 08:19  |  vesti

Kompakt izdaje kompilaciju Jürgen Paape-a

Kompakt

Kasnije ovog meseca, Kompakt će objaviti Kompilation, zbirka numera su-osnivača ovog lejbla Jürgen Paape-a.

Iako on ne može da privuče onoliko pažnje njegovi vršnjaci, Paape je dugo bio pokretačka snaga iza ovog Kelnskog lejbla. Osnovao je Kompakt krajem 90-ih godina sa Wolfgang Voigt-om i Michael Mayer-om, a zatim izdao svoj prvi 12" singl, Triumph. Od tada on je igrao veliku ulogu u definisanju zaštitnog zvuka Kompakt-a, sa izdanjima kao što su "My Life" i "So Weit Wie Noch Nie" savršeno enkapsulira Kompakt-ov moto: moderan house sa pop senzibilitetom koi mogu da rade u kluba ili kod kuće.

Uprkos svemu tome, Paape voli da bude u drugom planu. On ne radi intervjue, a nikada se nije pojavio na bini u nekom klubu (on ne nastupa ni kao DJ niti radi live nastupe). 
Nastavak ++
Kompakt izdaje Pop Ambient 2011
14. dec 2010. @ 12:03  |  vesti

Kompakt izdaje Pop Ambient 2011

Kompakt

Kompakt će objaviti svoju novu Pop Ambient kompilaciju krajem januara.

CD poseduje mnoge od uobičajenih Pop Ambient izvođača, uključujući i Thomas Fehlmann-a, Mikkel Metal-a i su-osnivače etikete Wolfgang Voigt-a i Juergen Paape-a. bvdub se takođe vraća na kompilaciju posle debitovanja na prošlogodišnjem serijalu, a Joerg Burger (tzv. The Modernist), pojavljuje se pod svojim ambijentalnim pseudonimom, Triola. Kompilacija počinje sa numerom Raster Noton izvođača Alva Noto-a i bivšeg pripadnik Einsturzende Neubauten-a Blixa Bargeld-a, koji rade zajedno pod imenom ANBB. Takođe tu je Daniel Ansorge, zvanog Barnt, jedan od osnivača časopisa, Kraut rock koji je našao svoju inspiraciju i ušao na Kelnsku scenu početkom ove godine. 
Nastavak ++
Robag Wrhume miksa za Kompakt
05. dec 2010. @ 08:51  |  vesti

Robag Wrhume miksa za Kompakt

Kompakt

Kompakt će izdati novi miks CD Robag Wruhme-a u januaru, pod nazivom Wuppdeckmischmampflow.

Poreklom iz malog Nemačkog gradu Jena, Wruhme je dugogodišnji član lokalne izdavačke kuće Freund an Tanzen (i njegove pod-etikete, Musik Krause). On je najpoznatiji kao polovina Winghnomy Brothers, njegov dugogodišnji duo sa Sorren Bodner-om, jednim od najomiljnijih DJ timova 2000-ih godina. Posle 17 godina sviranja zajedno, par se razišao prošle godine, sa Bodner-om pod Monkey Maffia pseudonimom i Wruhme-om pod svojim imenom. Wuppdeckmischmampflow će biti prvo izdanje za nekog od ova dva umetnika, otkad su otišli svojim putevima.

Brzi pogled na tracklist-u će vam reći sledeće, Wruhme se baš dosta posvetio ovom miksu.
Nastavak ++
Superpitcher - Kilimanjaro
07. okt 2010. @ 08:23  |  recenzije

Superpitcher - Kilimanjaro

Kompakt

Kao član stare garde Kompakt producenata, Aksel Schaufler, AKA Superpitcher, ima istoriju sa kelnskim gigantom dugu skoro kao bilo koja druga seda brada etikete.

Tokom prethodne decenije, Schaufler je prošao kroz sva raspoloženja sa "Heroin" i "Yesterday", umornim dauntempom njegovog debi albuma "Here Comes Love" do gotik tehna njegovog Today miksa i uključivanja na gotovo svakoj Total kompilaciji. Kao takav, on je igrao istaknutu ulogu u oblikovanju Kompakt zvuka, kao i u pokušaju izvijanja naših očekivanja od etikete.

Sada, šest hrabrih godina nakog izdavanja njegovog debi albuma, Schaufler se konačno vraća sa dugo odlaganim Kilimanjaro, izdanjem koje dodatno učvršćuje interes etikete za vokalno-orijentisani pop iako je jednom nogom i dalje vodi pedantnu bitku za podijum.
Nastavak ++
Kompakt - Total 11
02. okt 2010. @ 11:45  |  recenzije

Kompakt - Total 11

Kompakt

Za etiketu koja je izdržala 11 godina na sceni, pričvršena za naizgled trenutne smene ukusa i napupela čeda etikete, Kompakt je često uziman zdravo za gotovo unutar dens krugova. Još jedno leto je na izdisaju, i još jedna edicija njihove Total serije stiže. Još jedna plava zima, još jedan Pop Ambient. To je cena dugovečnosti, naravno. Ali kako se Kelnska teška kategorija vraća radi njihovog 11. izdanja sa setom pesama starih prijatelja na još dva diska, svežim licima i povezanošću ova dva, etiketa nastavlja sa pokušajima da transformiše naša očekivanja prema Kompakt brendu. Prateći trend prethodna dva, pogotovo Total 9, verovatno najboljeg izdanja u poslednjih pet ili šest godina, Total 11 se opet nalazi između tumarajućeg, vokalnijeg materijala i bujnog, često hipermelodičnog minimal tehna i hausa koji je predstavljao njihov temelj.

Kao i sa skoro svakim izdanjem u seriji otkad se sa jednog proširilo na dva diska u 2005. godini, Total 11 je miksani asortiman slatkiša, ali i pun neuspelih eksperimenata ili polu-dovršenih ideja. 
Nastavak ++
Superpitcher - Kilimanjaro
26. jun 2010. @ 14:58  |  vesti

Superpitcher - Kilimanjaro

Kompakt

Sada već svima dobro poznat DJ i producent Superpitcher početkom septembra izdaje svoj drugi album pod nazivom “Kilimanjaro” za etiketu Kompakt. Ono po čemu je on možda i najprepoznatljiviji jeste remix numere "(This is) the Dream of Evan and Chan" od Dntel-a.

Novi album samo je nastavak predhodnog “Here Comes Love” iz 2004.godine koji je ovog perspektivnog producenta postavio među same zvezde Kompakt label-a. Od tada izdao je jedno izdanje u kolaboraciji sa Michael Mayer-om kao i nekoliko EP-ova za Kompakt i njegove sub-etikete.
Sve numere na albumu “Kilimanjaro” su do sada neobjavljene osim prvog singla "Rabbits in a Hurry " koji je izašao u aprilu.Na albumu se pojavljuje i meksički producent Rebolledo of Comeme čije vokale možete čuti u numeri "Black Magic."
Nastavak ++
12 3  >>  >

Labels