Marcin Czubala - Back to Back
28. dec 2010. @ 10:04  |  vesti

Marcin Czubala - Back to Back

Mobilee

Sledeća edicija kompilacija Back to Back za etiketu Mobilee izlazi krajem februara 2011.godine a uradio ju je DJ i producent Marcin Czubala. On je na muzičkoj sceni aktivan još od kasnih 90-tih od kada je izdao više od dvadeset LP izdanja i nekoliko albuma. Za sada se kao label za koji je najčešće izdavao pojavljuje berlinski Mobilee koji vodi, sada već nadaleko poznata Anja Schneider sa svojim kolegom Ralf Kollmannom.

Predstojeća „Back to Back“ kompilacija biće peta u dosadašnjoj seriji a pre njega radili su je : GummiHz, Miss Jools, And.ID i Anja Schneider. Sama Marcinova ideja jeste da sa ovom kompilacijom ode korak ispred svojih predhodnika. Pored najnovijih izdanja Mobilee etikete bićete u prilici da čujete kompletnu novu Marcinovu produkciju kao i kolaboraciju sa Catz'n'Dogz, Metrobox, AFFKT kao i remiks lonsonskog DJ-a i producenta jozif-a.
Nastavak ++
Dan Curtin priprema Lifeblood
25. feb 2010. @ 14:52  |  vesti

Dan Curtin priprema Lifeblood

Mobilee

Čovek koji više godina unazad producira house i techno zvuke, Dan Curtin, objaviće u aprilu svoj novi album na Mobille etiketi.

Od 1992. godine, Curtin je imao veoma zapaženu karijeru, sa izdanjima na Strictly Ryhthm, Peace Frog i svojoj Metamorphic Recordings izdavačkoj kući. Lifeblod će biti njegovo deveto album izdanje, ali prvo na Mobilee etiketi. Kao i obično, Curtin koristi prednosti formata ovog albuma sa numerama spremnim za dancefloor, zatim nešto sporija produkcija kao "Perfect Affair", koja oslikava njegove ranije hip-hop radove. Na ostalim DJ-orjentisanim numerama Curtinova produkcija je glatka i energična, sa tripoznim eho zvukovima soul i r&b muzike kao npr "Other (Lost In You Mix)" ili "Mr Bean Do an E."
Nastavak ++
Exercise One - In Cars We Rust
17. maj 2009. @ 13:34  |  vesti

Exercise One - In Cars We Rust

Mobilee

Favoriti Mobilee i Lan Muzic izdavačkih kuća Exercise One se spremaju se da izdaju svoj prvi album koji će se naći u prodaji 25. maja.

Duo sastavljen od bivših zaposlenih !K7 izdavačke kuće Marco Freivogel i Ingo Gansera su okrenuti ka minimal techno zvuku od 2004. godine, ali su rešiili da iznenade svoje fanove sa prvim albumom pod nazivnom "In Cars We Rust". Fokus ovog albuma je na live instrumentima, melodijama i vokale od Venecuelanske pop zvezde koja je postala techno producent Argenis Brito.

Prva numera na albumu je ambijentalnog karaktera pod nazivom "Circeo", "In Cars We Rust" prolazi kroz funky-techno, jazzy tech-house i breakbeat electro-rock i sve to u 72 minuta, koji je izglada početak potpuno novog putovanja za ovaj dvojac.
Nastavak ++
Miss Jools - Back to Back
04. feb 2009. @ 16:52  |  vesti

Miss Jools - Back to Back

Mobilee

Miss Jools proširuje svoju konekciju sa Mobilee ekipom kasnije u toku ove godine sa novom mix kompilacijom iz "Back to Back" serijala.

Kao i prethodhodna izdanja, tu će se nalaziti mix, ali ovog puta dolazi do malog obrta... na prvom disku ove duple cd kompilacije, Mobilee je sastavio kompilaciju od najvećih hitova iz prethodne godine, a na drugom se nalazi kompilacija remiksa sa Mobilee etikete koji su uradili producenti poput Efdemin-a, Cassy, Nick Curly-a itd. Potom je Miss Jools sakupila sve te remikse i sastavila mix od istih koji oslikava njeno umeće za gramofonima.

Nastavak ++
Marc Antona - Simple Venus
05. nov 2008. @ 09:01  |  recenzije

Marc Antona - Simple Venus

Mobilee Records

Sledeći predhodna izdanja (Sebo K, Marcin Czubala i Gummihz ), Mobilee Records nam prezentuje ovaj izvanredan vinyl.
Marc Antona je i ranije zabeležio veliki producentski uspeh izdavajući za Micro-fibres i Sender Records pod pseudonimom Blind. Na ovom izdanju on vam prezentuje dve numere nabijene neverovatnom energijom, inspirisane 73. izdanjem sa etikete Sander Records. Jedna od njih, "Simple Venus" sastavljena je od dve konstantne melodije, počinje prilično ubrzano i odlična je za one momente u klubu kada jednostavno poželite da zaboravite na sve što vas okružuje i samo se prepustite. Druga numera, "Give me flowers", slična je prvoj s tim da ima sjajnu bas liniju komponovanu sa dva veoma upečatljiva momenta koji je čine izuzetno pogodnom za dancefloor. Započećete ples, a da to i ne osetite ...

1. Simple Venus

2. Give me flowers
Marcin Czubala - Chronicles of Never
08. sep 2008. @ 10:08  |  vesti

Marcin Czubala - Chronicles of Never

Mobilee

Poljski dj/producent Marcin Czubala, koji je nastupio na ovogodišnjem EXIT festivalu (happynovisad stage), izdaje svoj prvi album na etiketi Mobilee u oktobru.

Czubala je izdao mnogo singlova na Mobilee-u u poslednje dve godine, a jedan od njih se nalazi i na albumu. Sa zvukom koji je okarakterisan ka "slinky, bouncy, pun misterije i zavođenja." Na osnovu inicijalnog slušanja "Chronicles of Never"-a, čije se numere provlače od deep-a do melodičnog techno-a, a na albumu ih ima ukupno deset. Glavni singl, "Berolina", je očigledan highlight, umiksovan glas, koji nam govori "Tvoje oči su napete" i zavijajuća truba koja ima za zadatak da probudi voz, po kome je numera i dobila ime.
Nastavak ++
And.Id - One is Not Enough
01. apr 2008. @ 22:54  |  recenzije

And.Id - One is Not Enough

Mobilee

Gotovo da ne može da prođe nijedan mesec da izdavačka kuća Mobilee ne izbaci neko kvalitetno izdanje.  Ovoga puta u pitanju je grčki producent Andreas Dimitriadis aka And.Id koji je svoj kvalitet opravdao izdavajući za ovako renomiranu etiketu.

Na ovom izdanju bićete u prilici da čujete dve numere. "One is not enough" je vedra minimal numera, nalik mnogobrojnim koje su izlazile na etiketi Mobilee.
Na momente jednostavna, numera koja priča svoju priču i iznenađuje nas svakim momentom. "The Island" je deep minimal numera sa malim prisustvom melodije, tipična za ovakav zvuk. Ovo je svakako još jedno od izdanja koje vam preporučujemo..

Tracklist :

A1 - One is not enough
B1 - The Island
Anja Schneider - Beyond the Valley
10. mar 2008. @ 17:43  |  vesti

Anja Schneider - Beyond the Valley

Mobilee

Vlasnik Mobilee izdavačke kuće, Anja Schneider je uspela da nađe vremena pored prebukiranog dj kalendara za obajvu svog prvog albuma.
Nedavno viđena u Japanu, Južnoj i Severnoj Americi, našla je vremena da konačno završi svoj album prvenac. Ko-producent je Paul Brtschitsch sa kojim je sarađavila na singlu 'Loop de Mer' i 'Belize'. Beyonde the Valley is okarakterisan kao veoma melodičan, sa nekoliko numera koje su prlično mračne.

Anja objašnjava značenja naziva albuma: "To je mesto gde vam vaši roditelji govore da se ne igrate kao dete. Zašto? Zato što je moguće da se bilo šta desi. Veoma je opasno i anarhijski. Svi monstrumi koju su bili proterani iz mesta su otišla tamo da se sakriju." Zvuči kao zemlja klabera.
Nastavak ++
Sebo K - Far Out
01. feb 2008. @ 19:59  |  recenzije

Sebo K - Far Out

Mobilee

Sebo K je jedna od uzdanica nemačke etikete Mobilee, o kojoj ne treba tročiti reči hvale kada je u pitanju težnja ka najsvežijim produkcijama u sferi minimal zvuka. Takođe njegov profil remiksera postaje sve impresivniji, nakon sjajnih remiksa koje je radio za imena kao što su Radio Slave, Martin Landsky, King Roc, John Dahlback itd.

Na njegovom novom izdanju za Mobilee nalazi se samo jedna traka, ali sasvim dovoljna da ovo izdanje bude jedno od onih na koje jednostavno morate obratiti pažnju. Minimal groove koji čini okosnicu trake je nesto što će vas svakako odmah ubaciti u igrački mod (ili bar glavo-drmački mod, ako niste u klubu). Razigrane perkusije ispraćene su odlično uklopljenim efektima ineobičnim pozadinskim zvukovima, sve dok u miks ne uleti ta specifičnatema (mislim da su u pitanju efektima obrađeni gudački instrumenti)koja uz prateće efekte na sjajan način diže tenziju,tako da ste dotrenutka kada ponovo počne da dominira glavni groove potpuno ubačeni usvet ove trake.
Nastavak ++
Pan-Pot - "Pan-O-Rama"
16. sep 2007. @ 10:00  |  vesti

Pan-Pot - "Pan-O-Rama"

Mobilee

Prvi album na etiketi Mobilee dolazi iz Berlina od strane dvojca Pan-Pot, pod nazivom 'Pan-O-Rama, koji će se pojaviti u prodaji u oktobru ove godine.
Pan-Pot čine Tassilo Ippenberger i Thomas Benedix i obojica su iz Berlina. Ovaj dvojac je nekada bio trojac, izdavajući numere zajedno sa Marco Resmann/Phage iz Luna City Express-a, ali posle odlaska Resmann-a Pan-Pot grabi velikim koracima ka odličnoj produkciji kao dvojac. Takođe, Pan-Pot pored DJ nastupa rade i Live.
Pan-Pot imaju već pet singlova na Mobilee etiketi čiji je vlasnik Anja Scheider, kao i remixe za Misc, Dapayk Solo i Damian Schwartz-a. Njihov debitanski album 'Pan-O-Rama' dolazi u saradnji sa Dessous house producentom Vincenzo, kao i vodeći singl 'Charly' na kom se pojavlju misteriozni Hugh Betcha na vokalima.
Nastavak ++

Labels