Poslušajte kompletan album dua VCMG (Vince Clarke i Martin L. Gore) - "Ssss"
07. mar 2012. @ 20:21  |  vesti

Poslušajte kompletan album dua VCMG (Vince Clarke i Martin L. Gore) - "Ssss"

Mute Records

Vince Clarke i Martin L. Gore, poznati kao članovi Erasure-a i Depeche Mode-a respektivno (iako je Clarke takođe bio član Depeche Mode-a dok nije napustio bend) su se ujedinili kao producentski duo VCMG. Njihov debi album izlazi 12. marta za Mute Records, i jedno je od najiščekivanijih izdanja ove godine.

To je prvi put posle 30 godina da su se njih dvojica sastali kako bi radili na muzici zajedno. Ovo izdanje je čist tehno, bez vokala, pop momenata i definitivno nije predviđeno za mejnstrim radio stanice. Ssss, album od 10 numera, je u potpunosti urađen u njihovim zasebnim studijima, samo su razmenjivali fajlove preko interneta dok izdanje nije bilo skoro gotovo.

Do sada smo imali priliku da poslušamo dva singla "Spock" i "Single Blip" a sada je pred vama ceo album, koji smo toliko iščekivali:

Nastavak ++
Moby najavio novi album "Destroyed"
23. feb 2011. @ 13:53  |  vesti

Moby najavio novi album "Destroyed"

Mute / Little Idiot

Moby je najavio izlazak novog albuma Destroyed u maju ove godine za etikete Mute i Little Idiot. Sudeći prema saopštenjima, ovo izdanje će predstavljati omaž sa mnogobrojnih putovanja ovog umetnika. Većina numera snimljena je u kasnim večernjim časovima dok je Moby putovao svetom i pokušava da izrazi njegovo emocionalno stanje tokom tih silnih tranzicija.

Pored čak petnaest novih numera dobija se i knjiga fotografija od 128 strana koje je ovaj umetnik uslikao na aerodromima, u hotelskim sobama, u back stage-evima i na raznim drugim mestima. “Jedan od ciljeva ovih fotografija jeste da se publici predstavim kao običan čovek”, kaže on.
Nastavak ++
Singl Rocket najavljuje novi album dua Goldfrapp
14. mar 2010. @ 18:06  |  vesti

Singl Rocket najavljuje novi album dua Goldfrapp

Mute

Britanski duo Goldfrapp izbacio je singl „Rocket“ za etiketu Mute kao najavu svog petog studijskog albuma „Head First“ koji izlazi 22. marta. Na singlu će se pored originalne verzije pesme naći remiksi koje su uradili Tiesto, Grum, Richard X i Penguin Prison.

Izgleda da Goldfrapp jednostavno ne može da se ponavlja, pa će tako “Head First” doneti zaokret od 180° u odnosu na predhodni album “Seventh Tree” koji se odlikovao akustičnim zvukom. Novi album inspirisan muzikom 80-ih Alison Goldfrapp i Will Gregory najavljuju kao nalet synth optimizma, euforije, fantazije i romanse.

Duo koji je stekao reputaciju jednog od najinventivnijih live bendova ovog leta će svoj novi album promovisati na festivalima, a krajem godine Goldfrapp planira i samostalnu turneju.

Pogledajte video za „Rocket“ koji je režirao Kim Gehrig.
Kraftwerk izdaju "12345678"
16. okt 2009. @ 11:26  |  vesti

Kraftwerk izdaju "12345678"

Mute

Pioniri elektronske muzike Kraftwerk će još jednom preživeti retrospektivu svojih radova ove jeseni.

Kompilacija će se zvati "12345678", a za izdanje je zadužena nemačka izdavačka kuća Mute i biće objavljena u više formata... od pojedinačnih CD-a i vinyla do digitalnog download. Svaki format je poseban na svoj način jer sadrži nešto specijalno za sebe... pojedinačni CD-i (novi artwork), box set (mimi-vinyl) dok pojedinačni vinyli stižu sa bookletima velikog formata.

U svakom slučaju, dobra prilika za nabaviti remasterovana izdanja klasika poput: Autobahn, Radio-Activity, Trans Europe Express, The Man Machine, Computer World, Techno Pop, The Mix i Tour De France, što je sasvim dovoljno za nas. Ono što je zanimljivo za fanove ovog sastava je da postoje glasine o re-izdanju prva tri albuma, ali o tom potom.
Moby – Wait For Me
18. apr 2009. @ 10:34  |  vesti

Moby – Wait For Me

Mute

Moby se priprema da u junu izda deveti studijski album pod nazivom „Wait For Me“. Njega svakako pamtimo kao jednog od osnivača elektronske muzike. Album „Wait For Me“ možemo okarakterisati kao više melodičan, pomalo tužan i do sada najbolji kada je ovaj producent u pitanju a cela produkcija uradjena je u njegovom studiju. Osim toga, album je prilično šarenolik obzirom da su na njemu radili Sigur Rós, Throbbing Gristle, M83 i Ken Thomas koristeći analognu opremu. Kao pametan marketinški potez debi singl sa ovog izdanja "Shot In The Back of the Head" dostupan je za download na sajtu www.moby.com a njega prati odgovarajući animirani video poznatog reditelja David-a Lynch-a. „David je govorio o kreativnosti i svemu što je čini bez komercijalnog pritiska. Nažalost, čini se da se previše često kreativnost ocenjuje na osnovu njenog uklapanja u trenutne trendove i novac koji od nje možemo da dobijemo...“komentariše Moby njihovu saradnju.
Remute – Grand Glam
15. feb 2009. @ 09:05  |  vesti

Remute – Grand Glam

Remute imprint

Techno producent Remute spreman je za izlazak svog drugog albuma pod nazivom "Grand Glam". Do sada je svoje umeće izdavao na raznim etiketama ( Areal, Trapez, Ladomat 2000, Einmaleins Musik) ali je u međuvremenu osnovao sopstveni label Remute imprint za koji je u poslednjih dvanaest meseci izdao čak tri singla. "Ouahahaha " je izašao pre "Grand Glam-a" ali sve numere koje su se na njemu našle biće u nekoj formi dostupne na predstojećem izdanju. Osnovna muzička odrednica koja prati celo ovo izdanje je, kao što ste mogli i da predpostavite, techno ali numere "Does Time Really Exist..." i "Needful Dive Course" otkrivaju nam i drugu stranu ličnosti ovog talentovanog producenta.
Nastavak ++
Goldfrapp - Seventh Tree
27. nov 2007. @ 12:17  |  vesti

Goldfrapp - Seventh Tree

Mute

Elektronski pop duo Goldfrapp objavili su izlazak njihovog četvrtog studijskog albuma pod nazivom ″Seventh Tree″ . Album je sniman u njihovom studiju koji se nalazi u jednom engleskom predgrađu, i obećava da će ponoviti uspeh njihovog prethodnog albuma ″Supernature″ (2005.) iako je stilski dosta drugačiji od njega. ″Seventh Tree se razlikuje od našeg prethodnog albuma tako da to za naše fanove može biti u neku ruku šok″, kažu Alison Goldfrapp i Will Gregory, članovi dua Goldfrapp. ″Zabavljali smo se radeći nešto sasvim drugačije iako smo na momente znali da je prava hrabrost načiniti takav korak″. Prvi singl sa ovog albuma ″A&E″ biće izdat na  CD-u i vinyl-u jedanaestog februara 2008. godine.
Nastavak ++

Labels