Steve Bug - The Lab 02
21. avg 2009. @ 13:58  |  vesti

Steve Bug - The Lab 02

NRK Music

Label NRK Music u septembru izdaje drugu po redu kompilaciju pod nazivom „The Lab” koju je uradio Steve Bug.
Njega svakako možemo svrstati u majstore mixa a druga edicija serije „The Lab“ biće njegov osmi po redu izdat mix.
Poznat po odabiru tech house zvuka i ovoga puta Bug se našao na sličnoj teritoriji. Na prvom disku bićete u prilici da čujete Château Flight, Dan Berkson-a, James What-a, Rocco i Dplay. Završavajući prvi disk u po malo suzdržanom duhu, Bug nam početkom drugog otvara potpuno novu dimenziju. Redshape, Cobblestone Jazz, Joris Voorn i Ben Klock samo su neki od producenata koje ćete biti u prilici da čujete.
Nastavak ++
Spirit Catcher - Coast2Coast
22. jan 2009. @ 12:56  |  vesti

Spirit Catcher - Coast2Coast

NRK Sound Division

Belgijski tech duo Spirit Catcher će stati za gramofone sledećeg meseca kad će spremiti novu Coast2Coast mix kompilaciju za NRK izdavačku kuću.

JEan Vanesse i Thomas Sohet su izgradili ime za sebe sa njihovim bobastičnim live nastupom koji čini njihov orginalni materijal, ali ovaj dvojac takođe poseduje i zavidnu tehniku mikasanja: Carl Craig, Johnny D, Kollektiv Turmstrasse, Jerome Sydenham i mnogi drugi će biti poređani jedan pored drugog sredinom februara kad se mix nađe u prodaji. Srećom, za sve vas "sobne" dj-e, NRK je obezbedio i drugi cd sa većenim numera kako bi sami pokušali da uradite mix. Sve što treba da uradite je da pronađete kopiju četiri numere koje se ne nalaze na ovom disku, i imaćete spreman ceo set.
Nastavak ++
Loco Dice – The Lab
13. jan 2009. @ 10:23  |  vesti

Loco Dice – The Lab

NRK Sound Division

Loco Dice konačno izdaje prvi NRK mix pod nazivom "The Lab". Ovaj talentovani producent, rođen u Tunisu a odgajan u Dizeldorfu, postigao je gotovo nemoguće, započevši svoju muzičku karijeru kao hip-hop MC i DJ do momenta kada je svoje muzičko opredeljenje usmerio ka techno i house pravcu.
Činjenica da je pored toliko uspeha ostao dosledan samo ide u prilog njegovim veštinama za DJ pultom, a ljubitelji elektronske muzike stavili su ga na 17. mesto DJ lestvice za 2008. godinu.
NRK Sound Division su izabrali upravo njega za prvu kompilaciju "The Lab", a on je svoje umeće pokazao na dva diska na kojima se nalaze dva različita muzička pravca. Prvi će sadržati nešto mračniji zvuk (Onur Ozer, Ben Klock, Someone Else i Mathias Kaden) dok je drugi disk odraz njegove ljubavi prema house muzici.
Kao što se i da očekivati od producenta njegovog ranga, celo ovo izdanje uradjeno je prilično nenametljivo kako bi dočaralo što bolji i slikovitiji odraz kasnih noćnih klubskih zabava.
Nastavak ++
Dave Clarke – Back In The Box
29. sep 2008. @ 17:04  |  vesti

Dave Clarke – Back In The Box

NRK

Jedan odnajuticajnijih producenata techno zvuka, Dave Clarke, u oktobru izdajekompilaciju pod nazivom "Back In TheBox" za etiketu NRK.

Ovo je vec treća po redu kompilacija pod ovimnazivom i za ovaj label, a pre Clarka nju su izdali Louie Vega i Joey Negro.

Onaima za cilj da edukuje klabere širom sveta i prezentuje neke od omiljenih numera producenata koji je izdaju. Kada jeDave Clarke u pitanju izbor je pao na nešto stariji engleski house i neke odnajboljih hitova iz 80-tih godina koji su davno zaboravljeni. Ovo je svakakoosvežavajući osvrt na period kada je Blake Baxter vladao svetom :)
Nastavak ++
Peace Division - Coast2Coast
19. jun 2008. @ 13:57  |  vesti

Peace Division - Coast2Coast

NRK Music

Peace Division, aka Londonski house par Justin Drake i Clive Henry, spremaju se za novu Coast2Coast mix kompilaciju koja će se naći u prodaju sredinom avgusta.

Kad se spoji Henry-ev sluh za groove i Drake-ovo poznavanje tehnike u studiju, Peace Division su jedni od ljudi koji vuku korene house muzike, tribala, tech-house-a, još od sredine devedesetih.U skorije vreme, njihov novi projekat The Lab on Tsuba uglavnom propagira neki deep minimal zvuk.

Coast2Coast je njihov prvi komercijalni mix i proteklih pet godina i prikazuje veliko poštovanje od strane Evropskih house imena kao što su: NIck Curly, Agnes, Alex Attias i Afrilounge. Kao i protekli C2C mixevi, i ovaj stiže na 2CD-a sa umixanim i ne-umixanim diskom.
Nastavak ++
X-Press 2 - Coast2Coast
30. nov 2007. @ 15:29  |  vesti

X-Press 2 - Coast2Coast

NRK Music

Kompilacija Coast2Coast ide dalje izdanjem koje potpisuju X-PRESS 2. NRK Music se ovaj put odlučio na putovanje prema Londonu a izdanje se očekuje krajem januara 2008.g.
Trojac X-PRESS 2 napraviće dvostruki CD mix baziran na modernim house tonovima. Muzički će to biti presek svih stilova house muzike od deep disca, do dark minimala, flash-backa i povrata u 80-te, 90-te pa tako redom stoga će svi house entuzijasti zaista uživati u ovom izdanju.
X-Press 2 prvi put na internacionalnoj klubskoj sceni pojavili su se 1993. godine. Tri DJ-a, Ashley Beedle, Rocky i Diesel dolaze iz predgrađa Londona i sva trojica su imala veliki muzički uticaj na bitne klubove Londona. Tek nakon nekoliko hitova koje su izbacili, X-PRESS 2 svoj najveći uspeh doživljavaju 2002. godine sa singlovima Muzikizum i Lazy. Lazy je stvar koja je perfektno koristila čitavoj naciji.
Nastavak ++
Miguel Migs - Coast2Coast
26. sep 2007. @ 17:00  |  vesti

Miguel Migs - Coast2Coast

NRK Music

NRK Music nam dolazi s još jednom novosti. Ovaj put na redu je novo mix izdanje na kompilacijskoj seriji COAST2COAST. Ova serija već je ugostila nekoliko jako poznatih DJa elektronske muzike (Karizma, Ame, Ron Trent, Quentin Harris, Kerri Chandler). Sada je red došao na Miguel Migs-a, još jedan u nizu uspešnih house DJa i producenata na svetskoj sceni.
Mix koji nam je pripremio Miguel je putovanje kroz sve vrste house muzike počevši od deepa pa dalje a nije iznenađenje da je koristio dosta vokalnih numera.
Ame - Coast2Coast
27. apr 2007. @ 19:15  |  recenzije

Ame - Coast2Coast

NRK Sound Division

Dva nemačka dj-ai producenta Kristian Beyer & Frank Wiedemann (poznatiji kao Ame ) udružili su snage i izdali četvrti po redu mix u seriji pod nazivom NRK'sCoast2Coast. Ovo je dupli CD i pojaviće se u prodaji sredinom maja. Mix je fuzijadubby house-a i minimal techno-a, a istovremeno i veoma emotivnihinstrumentala. Ame-ov Coast2Coast mix sadrži numere i remixe Carl Craig-a, ChateauFlight-a, Oscar G-a, Stefan Goldmann-a i mnogih drugih. Drugi CD sadrži 11 numera koje se nalazei na prvom disku i to u svom originalnom obliku.
Tracklist:
CD 1 (mixed):
01. Project 86 -Legends (Acapella)
02. DJ Sprinkles- Sloppy 42nds
Nastavak ++
Paul Woolford – Modernist EP #3
01. okt 2006. @ 21:36  |  recenzije

Paul Woolford – Modernist EP #3

NRK 121

Treće i poslednje izdanje Paul-ove trilogije Modernist nam još jednom demonstrira njegov pogled u budućnost u vezi underground elektronske dance muzike. “Demons” sa A strane je divlja klupska stvar sa Chicago i Detroit uticajima i jakim bass rifovima 808-ice i 909-ke. Na drugoj strani Wooly zalazi u malo dublje vode sa zvucima zagasite elektronike. Slatki analogni zvuci klavijature proređeni perkusijama i soul elementima su načinili ovu pesmu popularnom nalik onima od Carl Craig-a i Laurent Garnier-a.
Tracklist:
1. Paul Woolford - Demons
2. Paul Woolford – Sealed In Amber

Labels