Tiefschwarz izdaju novu kompilaciju za Renaissance
12. jun 2013. @ 08:11  |  vesti

Tiefschwarz izdaju novu kompilaciju za Renaissance

Renaissance

Osmog jula konačno izlazi dugoočekivani Tiefschwarz-ov dupli disk pod nazivom “Mix Collection” u izdanju Renaissance-a. Ovo će biti deveto izdanje u ediciji Mix Collection a peto nakon što je 2008. godine cela ideja ponovo zaživela posle dvanaest godina pause.

Podeljen u dva diska, na svakom od njih će se naći drugačiji mix istražujući različite strane DJ zvuka Tiefschwarz-a : “Muzički smo želeli da napravimo dve različite celine. Na prvom disku vas vodimo na atmosfersko putovanje kroz vokale i melodije koji zajedno kreiraju prilično apstraktnu atmosferu. Drugi mix je više klubski orjentisan. On nekako predstavlja sponu izmedju house i techno zvuka. Igrali smo se različitim muzičkim trakama i mislimo da je rezultat više nego dobar.”


Nastavak ++
La Roux - Sidetracked
23. jun 2010. @ 08:13  |  vesti

La Roux - Sidetracked

Renaissance

Svima dobro poznat electro pop duo La Roux objavio je mix za izdavačku kuću Renaissance pod nazivom “Sidetracked”. Vest o ovom izdanju dolazi nam godinu dana nakon njihovog debi albuma koji ih je u neverovatno kratkom roku stavio na vodeće pozicije svih top lista.

“Sidetracked” predstavlja raznolik niz novijih melodija ali i nešto starijeg zvuka pa tako počinje sa "I Second That Emotion", numerom koju je 80-tih godina izdala post-punk grupa iz Japana. Za sve zaljubljenike u electro zvuk biće tu i bržih ritmova poput Fever Ray, Heaven 17 i nezaobilaznog Kavinsky-og.

O samoj kompilaciji frontmenka Elly Jackson kaže: “Ovo je odličan presek muzike koja utiče na naš rad. Mnoge od numera sa ovog miksa smo slušali dok smo stvarali naš album a tu su i neke potpuno nove numere. “
Nastavak ++
James Zabiela - Life
15. mar 2010. @ 12:26  |  vesti

James Zabiela - Life

Renaissance

Svoju karijeru James Zabiela započinje 2000.god kada je osvojio nagradu "Muzik Magazine's Bedroom Bedlam" koju bi poželeo svaki nadolazeći umetnik u stvaranju svog imena na sceni kao što je britanska. Istu nagradu osvaja i naredne godine čime dokazuje opravdan kvalitet i veštinu miksanja.

Upravo ove dve nagrade dovele su ga u poziciju u kojoj su booking agencije počele da se otimaju za talenat poput njega. Ubrzo nakon toga Sasha i njegova agencija Excession uzimaju ga pod svoje i od tog momenta sve ostalo je istorija….njegovi uspesi redjaju se jedan za drugim. Novu ediciju mikseva koju objavljuje izdavačka kuća Renaissance uradio je James Zabiela i ona će biti izdata sredinom aprila ove godine.
Nastavak ++
Paul Woolford se penje na Platformu
06. mar 2010. @ 17:56  |  vesti

Paul Woolford se penje na Platformu

Renaissance

Paul Woolford će izdati svoj prvi samostalni miks u aprilu kao deo Renaissance Platform serijala.

Duplo CD izdanje pod nazivom Surgery je definitnivno šansa za Woolforda da još malo demostrira svoju miks tehniku, posle We Love Space izdanja iz 2008. godine. Woolford je aktivan u tech-house sceni od početka ovog veka, skretajući pažnju na sebe preko izdanja kao pod svojim imenom tako i pod alijasom Bobby Peru, ali njegov pravi proboj na scenu se desio sa jacking minimal izdanjem "Erotic DIscourse", koje je postalo pravi klupski hit tokom 2005. godine.

Dok ga je We Love Space kompilacija predstavila u vidu laganog miksa trinaest numera, Woolford je ovog puta rešio da da sve od sebe na ovoj Renaissance ponudi, puštajući 41 numeru tokom dva diska. "Istog momenta sam imao listu numera koje sam morao da uključim u miks, svaka numere je odabrana od strane srca." kaže Woolford. "Ovo je definitvno veliki imperativ za mene. Moj cilj nije bio da prikažem ono što trenutno puštam kad nastupam, nego da dočaram kroz muziku moj pristup muzici generalno."
Nastavak ++
Gui Boratto priprema Renaissance: The Mix Collection
03. dec 2009. @ 09:20  |  vesti

Gui Boratto priprema Renaissance: The Mix Collection

Renaissance

Poznati Brazilski producent Gui Borrato će se predstaviti u DJ izdanju, što se jako retko dešava, početkom godine spremajući miks za poznatu izdavačku kuću Renaissance.

Boratto je prvi put istupio sa miksom na Addicted Vol.2 kompilaciji, a početkom ove godine gostovao je sa svojim miksom u čuvenoj Pete Thong-ovoj emisij Essential Mix na BBC Radio 1. Ali Renaissance: The Mix Collection će biti njegovo prvo izdanje za ovaj Britansku izdavačku kuću.

Iako će se naći u prodaji krajem januara, tačnije 25-og u mesecu, Boratto još nije našminkao miks do kraja, ali je izjavio da će to biti iznenađenje: 
Nastavak ++
Dave Seaman - The Masters Series
02. sep 2009. @ 09:01  |  vesti

Dave Seaman - The Masters Series

Renaissance

Početkom jeseni Dave Seaman izdaje novu ediciju Master Series za label Renaissance. Ova kompilacija biće njegovo peto izdanje ovakvog tipa. Njegova poslednja kompilacija „This Is Audio Therapy Vol. 2“ sadržala je najpoznatije numere sa njegove vlastite etikete. Za razliku od nje,ova kompilacija, sadržaće numere izdate za mnogobrojne izdavačke kuće a biće tu i potpuno ekskluzivnih izdanja. O svemu ovome Seaman kaže: „Svakodnevno se susrećem sa mnogo nove i dobre muzike i veoma je teško uskladiti sve. Pojedine delove smo uradili tako da su rezultati i više nego očigledni ali gledano objektivno ceo album zvuči kao jedna dugačka numera koja, nadam se, uspeva da održi pažnju“. Na ovom izdanju bićete u prilici da čujete : Andre Winter-a, Jon Hopkins-a, UNKLE-a, Ben Watt-a, Moby-ja, Agoria-ju, Radio Slave, Nic Fanciulli-ja i mnoge druge.
Nastavak ++
Sidetracked sa Hercules & Love Affair
24. jun 2009. @ 09:34  |  vesti

Sidetracked sa Hercules & Love Affair

Renaissance

Hercules & Love Affair su odabrani od strane Renaissance-a da urade mix u novoformiranom serijalu "Sidetracked" koji će se pojaviti 13. Jula u prodaji.

Novi serijal će prestaviti Renaissance u potpuno drugačijem svetlu, sa glavnim čovekom ove etikete Goeff Oakes-om koji je izjavio: "Sidetracked je osmišljen kako bi predstavio drugu stranu bendova elektronskog zvuka koji mogu da rade i kao DJ-i. Ovo je prilika za unikatan serijal što dokazuje odabir Hercules & Love Affair-a koji su više nego savršani da započnu ovu sagu". Iako član benda Kim Ann Foxman natupao kao DJ, sve je spalo na H&LA glavnog čoveka Andy Butler-a da samostalno pripremi mix. Butler ne pušta puno novih numera u mixu, više je fokusiran na klasični house i disco zvuk, ali ima prostora za jednu novu H&LA numeru "I Can't Wait" da upotpuni celokupan doživljaj. Paket dolazi sa kalsičnim mix diskom kao i ne-umixovanom verzijom koja čini 11 numera po Butler-ovom izboru, koje će sigurno poslužiti DJ-ima koji preferiraju neke house numere iz 90-ih.
Nastavak ++
Hernan Cattaneo - The Masters Series
07. maj 2009. @ 10:59  |  vesti

Hernan Cattaneo - The Masters Series

Renaissance

Argentinska progressive house legenda Hernan Cattaneo u maju izdaje novu u nizu kompilacija pod nazivom Renaissance Master Series. Na izdanju će se naći čak dvanaest njegovih numera uključujući i remikse. „Morate uspeti u ovo digitalno doba da prepoznate kvalitet“ izjavio je Cattaneo povodom 50-og izdanja za Renaissance. On nije bio zauzet samo studijskim radom,naprotiv, objavio je početak rada njegove digitalne etikete Sudbeat za koju će izdavati neotkriveni južnoamerički producenti, Hernan lično kao i dobro poznati Danny Howells, Guy J i Henry Saiz & Marc Marzenit.
Nastavak ++
James Zabiela - Renaissance Master Series
26. jan 2009. @ 10:38  |  vesti

James Zabiela - Renaissance Master Series

Renaissance

Renaissance wunderkind James Zabiela se vraća na svoj matični label sa novom mix kompilacijom iz serijala "Master Series".

Kao što je Zabiela napisao na svom blogu, mix će pokušati da vam dočara svet kroz uši dj-a. Zabiela je nosio sa sobom mali diktafon sa kojim je snimao razne zvukove kao što su očni skener na Heathrow aerodromu u Londonu, traku za prtljag itd koje je posle integrisao u ovaj mix. Ovo je raznovrstan mix koji čine numere od izvođača kao što su Boards od Canada, Modeselektor, Paul Woolford, Extrawelt koje se prostiru preko dva diska, dokazivajući njegov "Master" status.

Za više informacija o ovom mixu možete pogledati na James-ovom blogu na Renaissance sajtu, koji je sada na disku broj dva i ima ulogu komentatora na istom. Na njemu možete saznati koja je numera Jamesu najomiljenija, zašto sebe smatra "a wet fish of a man" i zašto bi voleo da zaboravi svoj vikend u Mančesteru.
Nastavak ++
Roger Sanchez - Renaissance 3D
27. dec 2008. @ 16:22  |  vesti

Roger Sanchez - Renaissance 3D

Renaissance

Roger Sanchez je sledeći DJ koji će umixati novu Renaissance 3D kompilaciju.

Čovek koji stoji iza "Relese Yourself", fraze koja uživa veliko poštovanje među dance publikom, Sanchez je jedan od najvećih entuzijasta naklonjenim komercijalnom house zvuku. Baš zato su u Reneissance-u došli na ideju da pokušaju da ga odvuku od njegovog "Relese Yourself" moda kako bi se prikazao u drugačijem svetlu kroz tri potpuno različita mixa.

Prvi po redu je "Club" mix, gde Sanchez pokušava da dočara atmosferu sa dancefloor-a, gde možete očekivati numere od izvođača kao što su Wally Lopez i Richard Grey. Sledeći je "Studio" mix gde se preferiraju orginalne numere i remixi od raznih izvođača i na kraju tu je "Home" mix gde Roger prezentuje muziku koju sluša kod kuće, a tu se nalaze razna imena od Massive Attack-a do Daft Punk-a.

Nastavak ++
12 3  >>  >

Labels