Pronađena neobjavljena pesma Daft Punk-a
12. avg 2011. @ 11:15  |  vesti

Pronađena neobjavljena pesma Daft Punk-a

Soma Records

Da li ste ikada pomislili da će vas muzika Daft Punk-a vratiti u prošlost? Ovaj francuski duo, koji je specifičan po svojim futurističkim elementima, sada će vas na momenat ipak vratiti u prošlost, tačnije u 1994. godinu, vreme kada je za ovaj bend sve počelo.
Poznata škotska izdavačka kuća Soma Records je među svojim arhivama pronašla traku na kojoj je pisalo samo “Daft Drive”. Kasnije se ispostavilo da je u pitanju snimak Daft Punk-a iz 1994. godine, koji je bend poslao ovoj izdavačkoj kući kao svoj demo. Kako objašnjava ova izdavačka kuća, pesma je prvobitno bila poslata uz Rollin’ and Scratchin, ali su predstavnici Soma Records-a ipak zamolili članove grupe da urade pesmu Da Funk da prati Rollin’ and Scratchin’ i Drive je ostavljena za kasnije. Međutim, kako su se stvari odvijale, otkrivena je tek sada.
Nastavak ++
Soma Records izdaje petu Coma kompilaciju
11. apr 2011. @ 08:14  |  vesti

Soma Records izdaje petu Coma kompilaciju

Soma Records

Etiketa Soma Records predstavila je detalje oko izlaska nove kompilacije „Soma Coma 5” koja će biti nešto ambijentalnija, a trebalo bi da izađe krajem maja. Još od 2007-me godine ovaj label je upravo Coma kompilacije koristio za predstavljanje u nešto drugačijem svetlu. Slično kao i na predhodnim i na ovoj će se naći producentski radovi Slam-a, The Black Dog, Alex Smoke-a i naravno Silicone Soul-a.

Inače, Soma etiketa ove godine obeležava 20 godina rada i nameravaju da taj jubilej obeleže kako dolikuje. Za tu priliku odlučili su da izdaju katalog remiksovanih singlova nekih od najslušanijih numera koje su obeležile njihov rad. Neki od producenata koji se spominju za to izdanje su: Radio Slave, Claude VonStroke, Andrew Weatherall, DJ Sneak, Christian Smith i Loco Dice
Nastavak ++
Soma kompilacija za 2011.
11. nov 2010. @ 11:02  |  vesti

Soma kompilacija za 2011.

Soma

Škotska izdavačka kuća sa dugogodišnjom tradicijom Soma izdaje svoju novu kompilaciju za 2011. godinu početkom decembra.

Osnovana još 1991. godine od strane Stuart McMillan-a i Orde Meikle-a (poznatijih kao dvojac Slam), direktno odgovornih za izdanja poput "Da Funk" od Daft Punk-a, "Diabla" od Funk D'Void-a kao i svog "Positive Education" EP-a. 2010. godina je bila samo još jedna u nizu za njih, izdavajući muziku Joris Voorn-a, Gary Beck-a i Silicone Soul-a, ali i album od The Black Dog-a pod nazivom Music For Real Airports - album koji važi za jedan od najcenjenijih muzičkih ostvarenja ove godine.

Kao što kaže sam naziv, Soma Compilation 2011 završava ovu godinu sa standardnim Soma producentima poput Silicone Soul-a, The Black Dog-a i Funk D'Void-a, ali i nekim novim imenima poput Harvey McKay-a i Gary Beck-a. 
Nastavak ++
Alex Smoke - Lux
27. jun 2010. @ 09:16  |  recenzije

Alex Smoke - Lux

Soma Records

Prema predanju, Thom Yorke iskoristio je jednom futurističke moći MiniDisc-a za Radiohead-ov OK Computer, prolazeći kroz sve opcije iznova i iznova do ludila. Alex Menzies AKA Alex Smoke, je možda iskoristio malo moderniju tehnologiju – iPod shuffle, u najmanju ruku – ali ga mogu videti u sličnim problemima sa Lux-om. Na kraju krajeva, kako povezati album gde svaka numera zvuči kao novi početak? Svaka traka dolazi kao vrata koja se otvaraju, a na kraju ih ostavlja odškrinuta, obećavajući misteriju beskrajnih mogućnosti koja vreba iz druge sobe.

Uprkos kontrastu u promenama pravca, Smoke je uspeo da uklopi Lux kako treba: to je album koji dolazi kao jedinstvena i zadovoljavajuća celina. Nemirno različit, Lux otelovljuje istu "koherentne slike u slučajnosti" oznaku, kojom je Soma opisao svoj rad za etiketu. Čak i tako, to nije ponavljanje: Lux je još jedan korak napred u maestralnoj produkciji već ostvarenog bit umetnika, koji uključuje više dabstepa i čudnih tonova u zamenu za minimalan zvuk Paradolia-e iz 2007. godine.
Nastavak ++
The Black Dog - Music for Real Airports
25. maj 2010. @ 08:14  |  recenzije

The Black Dog - Music for Real Airports

Soma Records

Svoje socijalno nezadovoljstvo koje je Black Dog izrazio u prošlogodišnjem "Further Vexations" nastavlja se u "Music for Real Airports", konceptualni album predstavlja dihotomiju između realnih aerodroma i onih idealnih. Ukočenost i upražnjenost nasuprot futurističkim prolazima ka svetu. Ovaj album je sa jedne strane umetnička instalacija, dok je fizička strana delo grupe interaktivnih umetnika "Human", čiji projekti uključuju video materijal sa Miami WMC 2009. godine.

Neki će u naslovu albuma prepoznati atavizam na, sličan po ambijentu ali manje ritmičan, "Music for Airports", Brian Eno-a. Ovo je odgovor koji Black Dog daje na tu traku, za koju se smatra da je raspoloženje nade i spokojstva ne prikazuje dobro, s obzirom da je napisana i snimljena za tri godine na turneji, čekajući avione na aerodromima. Slika je sumoran pogled na “način na koji aerodromi imaju tendenciju da nas svedu na bezvredne ružičaste mrlje mesa”, kako mediji navode. Ovo je, međutim, samo jedan od mogućih uglova posmatranja.
Nastavak ++
Rob Da Bank - Sci-Fi Hi-Fi Vol.3
11. feb 2009. @ 17:46  |  vesti

Rob Da Bank - Sci-Fi Hi-Fi Vol.3

Soma

BBC DJ, Rob Da Bank, u martu izdaje treću po redu kompilaciju pod nazivom "Sci-Fi Hi-Fi Vol.3" za Soma Records. Rob je producent čiji se mix za Fabric iz 2005. godine još uvek s vremena na vreme može čuti sa Resident Advisor-a. Medjutim, za ovo izdanje on je pripremio nešto drugačiju tracklistu. Prateći u stopu Andrew Weatherall-a i Damian Lazarus-a na njegovom muzičkom izboru našli su se Jesus & Mary Chain, Ride, Spiritualized i Slowdive. Rob je zaista napravio iskorak u elektronskoj muzici, no , ovim izdanjem on vam se predstavlja u atmosferičnom i pomalo neuobičajenom izdanju.
Nastavak ++
Slam - Sci-Fi Hi-Fi  vol. 5
06. jun 2008. @ 17:24  |  vesti

Slam - Sci-Fi Hi-Fi vol. 5

Soma

Slam konačno izdaje petu po redu kompilaciju pod nazivom "Sci-Fi Hi-Fi" koja će se pojaviti početkom jula.
Stuart McMillan i Orde Meikle (Slam) vlasnici su etikete Soma Records ali sve do sada pokusavali su da izbegnu da objave Sci-Fi Hi-Fi mix koji je do sada uradilo nekoliko priznatih producenata : Ewan Pearson, Alex Smoke, Funk D'Void i Luciano.
Na ovom izdanju naći će se i neke starije numere koje su izašle u poslednjih godinu dana ali i najnovija produkcija. Mix takođe sadrži numere najnovijih članova Soma porodice Decimal-a i Jandroide i novi material koji je izašao na njihovom novom label-u Paragraph. "Mix je posvećen našoj Return To Mono večeri u Sub klubu u Glasgow-u. Bilo nam je veoma bitno da svaku numeru pažljivo izaberemo tako da nismo izbegli ni neke starije numere koje su nam obeležile karijeru i koje su bile deo naših DJ setova."
Nastavak ++
Funk D'Void - Sci.Fi.Hi.Fi 4
21. feb 2008. @ 10:19  |  vesti

Funk D'Void - Sci.Fi.Hi.Fi 4

Soma

"Mislim da je ovo najbolji mix koji sam ikad uradio", uzbuđeno je izjavio Škotski techno mag Funk D'Void o svom novom mixu za Sominu Sci.Fi.Hi.Fi kompilaciju.

Sci.Fi.Hi.Fi kompilacija se prvi put pojavila 2005. godine sa mixovima od strane Ewan Pearson-a, Luciano-a, Alex Smoke-a. Serijal je potom napravio pauzu sa Andrew Weatherall-om koji je odabrao da uradi punk-rock mix za Sci.Fi.Hi.Fi.

D'Void-ova Sci.Fi.Hi.Fi 04 stiže sledećeg meseca tako da možete sami da prosudite o čemu se radi. Na mixu se naleze starije numere od Veector Lovers-a, Alex Moran-a i H-Foundation zajedno sa tech-house i deep techno numerama od novajlija kao što su: Itamar Sagi, Giles Smith i Quince.
Nastavak ++
Soma Compilation 2007
23. nov 2007. @ 13:05  |  vesti

Soma Compilation 2007

Soma Records

Jedna od najpoznatijih Škotskih izdavačkih kuća Soma Records ovu godinu završava izdavanjem kompilacije na kojoj su se našle numere odabranih autora koji su tokom godine izdavali za ovu etiketu. ″Soma 2007″ izlazi sledećeg meseca. Ova godina za Soma Records bila je dosta šarenolika. Našla su se tu izdanja The Black Dog-a, Sci.Fi.Lo.Fi, Slam, Vector Lovers i mnogi drugi. ″Soma 2007″ će se pojaviti kao ne umiksan CD na kojem ćete biti u prilici da čujete Funk D'Void, Alex Smoke-a, My Robot Friend i mnoge druge. Početkom 2008. godine očekujte sjajan mix Funk D'Void-a. Iznenađenjima nikad kraja...
Nastavak ++
Slam - Azure
10. maj 2007. @ 13:59  |  recenzije

Slam - Azure

Soma Records

Slam zaista nijepotrebno predstavljati. Oni su sinonim za underground scenu Glasgowa a ovogaputa, nakon jednogodišnje pauze, izdali su novi vinyl pod nazivom ″Azure″. Spremite se za uzbudljivo putovanje na kojevas ovo izdanje vodi. ″Part 1″ će vas hipnotisati svojim izrazito oštrimmelodijama i perkusijama. ″Part 2″ zvuči slično međutim kada se pojave sintoviova numera dobija malo nežniju notu. Orde Meikle i Stuart McMillan (Slam) na ovomizdanju su osavremenili svoj dosadašnji zvuk i na taj način svakako dobili interesovanjemnogih. Ostaje nam samo da se nadamo da na njihovo naredno izdanje nećemo čekatidugo...

Slam - Azure tracklist :
A Azure ( Part 1 )
B Azure ( Part 2 )

by AleksandraBožović
12  >>  >

Labels