Berlinski dani Davida Bowiea i Iggy Popa na velikom platnu
09. feb 2013. @ 08:43  |  vesti

Berlinski dani Davida Bowiea i Iggy Popa na velikom platnu

Film Lust for Life će ispričati priču o godinama koje su David Bowie i Iggy Pop proveli u Zapadnom Berlinu. Britansko-nemački film, biće režiran od strane Gabriel Range-a, najpoznatijeg po svom filmu o imaginarnom ubistvu američkog predsednika George W. Bush-a, Death of a President.

"Ovo nije tradicionalni rock biografski film, zato što na kraju niko ne umire", rekao je producent Egoli Tossell. Uslovno nazvan Lust for Life, Range-ov film će prikazati period kada su Pop i Bowie živeli u Nemačkoj, i sarađivali na solo albumima prvencima, sedamdesetih godina prošlog veka. To je era kojoj se Bowie sam nedavno vratio, kroz svoj novi singl Where Are We Now?, u kom odaje počast Potsdamer Platz-u i Nürnberger Strasse.

"Berlin je bio prvo mesto posle dugo godina gde sam osetio pravu radost života i osećaj opuštenosti i izlečenja," rekao je Bowie 2001. "Nekih dana, nas nekoliko bi uskočilo u kola i kao ludi bismo se vozili kroz Istočnu Nemačku... Ili bismo proveli dugo poslepodne zimskim danima ručajući na Wannsee... Večeri bismo provodili sa intelektualcima u Exile restoranu u Kreuzberg-u."

Kako navodi Hollywood Reporter, Lust for Life je napisao Robin French, u velikoj meri bazirajući se na knjige Starman i Open Up and Bleed, koje prate živote Bowie-a i Pop-a, respektivno, a obe je napisao Paul Trynka.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels