Bijonse, Drejk i Kanje ipak iza Mocarta
05. jan 2017. @ 15:48  |  vesti

Bijonse, Drejk i Kanje ipak iza Mocarta

Ni Bijonse, ni Drejk niti Kanje Vest ne mogu se pohvaliti da su prodali najviše kopija albuma u prvih pet sedmica od objavljivanja tokom 2016. godine. Rekorder je boks-set sa Mocartovom muzikom!

Uprkos tome što je album Lemonade jedan od albuma koji je obeležio godinu za nama, Bijonse nije na vrhu. Kada je objavljen u aprilu, mesecima se pričalo samo o tom albumu.

Pohvale su pljuštale sa svih strana, nagrade su stizale jedna po jedna, a onda je usledila i velika turneja.

Najbolju prodaju nije imao ni Drejkov album Views. Kanje Vest i njegovo izdanje Life of Pablo takođe nisu uspeli da se domognu vrha.

Verovali ili ne – na vrhu liste je Mocart! Krajem oktobra, "Universal Music Group" objavio je boks-set Mozart 225: The New Complete Edition, a tokom prvih pet sedmica prodato je 1,25 miliona primeraka albuma!


Iako nije na tronu, Bijonse nema razloga da bude nezadovoljna jer je tokom prvih pet nedelja od objavljivanja albuma Lemonade prodato 1,05 miliona primeraka.

Divno je videti ovakvu reakciju na boks-set koji je plod dugogodišnjeg rada, planiranja i uređivanja. Mocartove besmrtne melodije deo su naših života ništa manje od muzike 'Bitlsa' ili 'Abe'“, naglasio je direktor kompanije "Universal Music Group" Pol Mozli.

Boks-set sadrži dvesta ce-deova sa snimcima Mocartovih kompozicija koje izvodi 600 različitih umetnika. Objavljen je povodom 225. godišnjice smrti velikog kompozitora.
Izvor:RTS
Povezane teme: Mocart, Bijonse
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels