'Bohemian Rhapsody' ima isceliteljske moći
06. nov 2014. @ 13:40  |  vesti

'Bohemian Rhapsody' ima isceliteljske moći

Osobama koje se ne osećaju najbolje ili su neraspoložene najviše godi slušanje pesme 'Bohemian Rhapsody', legendarne britanske grupe 'Queen', pokazala je anketa radija BBC. Istraživanje je provela agencija 'ComRes' u okviru obeležavanja 'sedmice vere' u svetu, kojom se između ostalog ističe i lekovita moć muzike.

Agencija je 1.000 ispitanika ponudila da od deset pesama izaberu jednu koja ih najbolje uteši.


Nakon Bohemian Rhapsody na listi sledi Dancing Queen grupe 'Abba', a Farel Vilijams zauzima treće mesto.

Njegov hit Happy posebno je popularan među mlađim ispitanicima, a na listi su se našli i hitovi Boba Marlija, Robija Vilijamsa i Majkla Džeksona.

Više od dve trećine ispitanika reklo je da vole da slušajui muziku kad se ne osećaju dobro, a skoro devet od deset njih priznalo je da im muzika posebno prija kad su bolesni ili se suočavaju sa problemima.

Bohemian Rhapsody je skoro šest minuta duga pesma sa albuma 'A Night in the Opera'. Na prvom mestu britanske top liste našla se u dva navrata, u novembru 1975. godine, kada je objavljena, a zatim i 1991. godine nakon smrti frontmena benda Fredija Merkjurija.


U pesmi koja predstavlja svojevrsni eksperiment pojavljuje se nekoliko muzičkih stilova, a ironija je da zapravo govori o čoveku koji priznaje ubistvo.


Povezane teme: Bohemian Rhapsody, Queen
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels