Bruce Sprinsteen će objaviti novi album 14. januara
28. nov 2013. @ 10:46  |  vesti

Bruce Sprinsteen će objaviti novi album 14. januara

Američki muzičar Bruce Springsteen najavio je da će njegov novi studijski album "High Hopes" biti objavljen 14. januara i da će biti kombinacija obrada, studijskih snimaka i novih verzija starih pesama.
„High Hopes“, osamnaesti album u karijeri američke rock legende, nalazi Springstina u pomalo različitom od uobičajenog muzičkog okruženja.
Pored nekih članova benda E Street Band, pojavljuje se i gitarista bendova Rage Against The Machine i Audioslave, Tom Morelo, ali i još neki muzičari. Album je sniman u Nju Džersiju, Los Anđelesu, Atlanti, Australiji i naravno u Njujorku.
"Ovo je muzika za koju sam uvek smatrao da treba da bude objavljena", naveo je američki roker na svom sajtu gde je okačio i video za naslovnu numeru koju je komponovao kantautor Tim Skot Mekonel.

Novi album izlazi dve nedelje pre Springsteenovog koncerta u Južnoj Africi uoči turneje po Australiji i Novom Zelandu.

Morelo se pridružio Springsteenu i E Street Bandu na turneji po Australiji u martu ove godine (umesto Stiva Van Zandta) i postao kako Springsteen kaže: “Moja muza koja je podigla čitav projekat na potpuno drugi nivo“. Osim što je svirao gitaru na albumu, Morelo je otpevao duet sa Brusom u pesmi ”The Ghost of Tom Joad.”

Na ovom albumu provejavaju dobri duhovi, u vidu dvojice pokojnih muzičara, Clarenca Clemonsa, koji je preminuo 2011. godine, i Danny Frederici, preminuo 2008.godine, sa kojima je Springstin, svojevremeno, uradio neke snimke, koje je sada odlučio da stavi na album jer „predstavljaju neke od najboljih neobjavljenih pesama iz prošle dekade“.


"High Hopes”:

1. High Hopes (Tim Scott McConnell) – featuring Tom Morello
2. Harry’s Place – featuring Tom Morello
3. American Skin (41 Shots) – featuring Tom Morello
4. Just Like Fire Would (Chris J. Bailey) – featuring Tom Morello
5. Down In The Hole
6. Heaven’s Wall – featuring Tom Morello
7. Frankie Fell In Love
8. This Is Your Sword
9. Hunter Of Invisible Game – featuring Tom Morello
10. The Ghost of Tom Joad – duet with Tom Morello
11. The Wall


(b92)
Povezane teme: Bruce Springsteen
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels