Goldfrapp objavili novu pesmu „Anymore“ i najavili novi album „Silver Eye“
31. jan 2017. @ 19:32  |  vesti

Goldfrapp objavili novu pesmu „Anymore“ i najavili novi album „Silver Eye“

Nakon četiri godine pauze, engleski duo Goldfrapp najavio je novi, sedmi studijski album „Silver Eye“ za 31. mart koji će objaviti za izdavačku kuću Mute. Kao prvi singl sa novog izdanja Alison Goldfrapp i Will Gregory predstavili su pesmu „Anymore“. Kako zvuči ova senzualna elektro pop melodija, poslusajte u nastavku.


Goldfrapp se albumom „Silver Eye“ nadovezuje na „Tales of Us“, izdanje iz 2013. godine, sa novom paletom duboke i mračne elektronske muzike koja je nastala kao eklektični izbor novih saradnika. Među njima je producent John Congleton, dobitnik Grammy nagrade koji je sarađivao sa St. Vincent, Johnom Grantom i bendom Wild Beasts. Sa njim su Alison i Will proveli deset dana u Dalasu radeći na novom materijalu, dok im je u Londonu podršku pružio elektro kompozitorom Bobby Krlic, aka The Haxan Cloak. Miksovanje albuma bend je poverio Davidu Wrenchu koji se dokazao saradnjama sa The xx, fka Twigs, Caribou.

„Nikada nismo voleli da se ponavljamo“, izjavla je Alison povodom novog albuma. „Volimo spontanost puta u nepoznato. Tek tokom samog procesa rada shvatamo šta se dešava. Fanovi koji nas prate prihvatili su tu ideju i uzbuđuje ih što ne znaju šta da sledeće očekuju.“

„Mislim da je rad na albumu kao kada si izgubljen u šumi,“ nadovezuje se Will. „Pokušavaš da pronađeš zanimljivu stazu, ali ne znaš kuda će te odvesti – da li je ćorsokak ili ideš u pravom smeru. I ne znaš kada da staneš jer iza svakog ugla može da se ukaže neverovatan prizor“.

Za vizualni identitet ploče zaslužna je Alison Goldfrapp, koja je osmislila i uslikala zadivljujuće snimke na vulkanskom ostvru Fuerteventura u sklopu Kanarskih ostvra. Crni pesak, strme litice, nepregledne dine i zaslepljujće plavo nebo, koje je sama ovekovečila, savršeni su dodatak dramatičnoj muzici sa novog albuma.

Goldfrapp je zakazao i određen broj koncerata, spisak pogledajte na linku, na kojima će predstaviti. Novi album izlazi 31. marta, a do tada je dostupan u pretprodaji putem linka http://po.st/GFWebstore.

Dok uživate uz najavni singl „Anymore“ pogledajte nazive ostalih pesama koje će se naći na novom albumu:

Anymore
Systemagic
Tigerman
Become The One
Faux Suede Drifter
Zodiac Black
Beast That Never Was
Everything Is Never Enough
Moon in Your Mouth
Ocean

Povezane teme: Goldfrapp
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels