Intervju: Dejan Milićević
31. avg 2010. @ 15:22  |  intervju

Intervju: Dejan Milićević

Burn DJ Team

Donosimo vam intervju sa jednim od najpopularnijih techno DJ-a današnje elektronske scene u Srbiji. Njegovo ime stoji među osnivačima čuvenog TTP-a (Teenege Techno Punks), Teške Mašinerije i Recon Warriors-a, a njegovi setovi važe za najinovativnije u modernom svetu DJ-inga. Uživajte u društvu Dejana Milićevića...

Kada si počeo da se baviš muzikom, koji su te muzički pravci pratili tokom karijere i kakve pravce (producente) trenutno preferiraš?


Počeo sam da se bavim muzikom davne 1995 godine u najludje doba proboja elektronike na underground sceni tako da mogu reći da sam ispratio već dosta pravaca muzike. Danas ne mogu da kažem koji pravac zapravo preferiram zato što se moji setovi kreću od deep house-a do techna, dakle vrlo eklektično. Trenutno je in house koji se vratio u main stream tokove i svakako mi se u ovom trenutku to i dopada. Od producenata obožavam Dop, Matthias Kaden, Cris Carrier, Wareika itd...

Koga možeš da izdvojiš od današnjih dj/producenata što domaćih tako i stranih kao najinovativnije u svom poslu, zbog čega i ko su po tebi mlade nade?

Strane sam već naveo a i na domaćoj sceni se dešava svašta, npr. Rezonant ekipa rade odličan posao, Jan i Danilo, Subotica itd....

Kada možemo očekivati neko tvoje novo izdanje?

Sledeći projekat koji sam pripremio je moj debi album koji se zove Trust and the Purpose i obiluje jazz, vintage elementima implementiranim u deep house. Album će se pojaviti uskoro na izdavačkoj kući Gillesku i izlazi na vinilu prvih par meseci, a posle izlazi i kao digital release sa još 2 bonus trake.Takodje sam spremio nekoliko ep-ijeva sa remixima poput Ben Teufel i Kevin Griffits. I da ne zaboravim da pomenem mnoštvo remixa koje sam radio u poslednje vreme gde bih izdvojio rmx za Subotičane DfNdR i Kibz za njihov label koji rade u kooperaciji sa Zerom iz Zagreba.

Šta misliš o digitalnim lejblovima? Da li su dobri ili loši za celokupnu muzičku scenu?

Mislim da je ovo digitalno doba u kome živimo sada i mislim da je glupo to ignorisati, digitalni lableovi nam omogućuju brže plasiranje novih trackova sto je dobro kad je u pitanju musicki stil koji je u tom slucaju up to date.Takodje ima losih strana ali o tome drugi put.

Kakvu muziku voliš da slušaš privatno, u slobodno vreme?

Privatno slušam sve i svašta, dopada mi se klasika, jazz, funk, moderna brazilska samba fusion scena, poneki pop hitovi.....jedino čega se klonim je komercijala i narodnjaci, jednostavno not my cup of tea.

Da li čitaš stripove?

Nekada jesam, ali već dugo ne.

Da li imaš neki hobi?

Bavim se sportom u slobodno vreme ali hobi nemam.

Koje domaće ili strane muzičke časopise ili web sajtove pratiš i kako dolaziš do informacija u vezi sa muzikom koja te interesuje?

Što se tice muzike beatport i juno i decks su mi poprilično dobar izvor informacija i trendova i pogotovu činjenica da imaju integrisane playere me raduje jer imam priliku odmah da čujem o čemu se radi, za razliku od prošlog vremena kad si morao u record shop, pa preslušavanje, pa te razočara neki ep koji si video u DJ magazinu, a očekivao si nešto više. Na domaćoj sceni postoji Urban Bug magazin koji je nezaobilazan i predstavlja dobar izvor informacija koje se tiču domaće scene, svaki put čujem za neko novo ime i novu kreaciju tog artista.

Ova godina je krunisana saradnjom Milosavljevica,Tebe i Burn kompanije,kako to izgleda?

Tako je,ove godine je projekat zaživeo i za sada su obe strane poprilično zadovoljne, jednostavno dobar spoj muzike i podrške koja nam puno znači i definitivno olakšava neke stvari u poslu. Marko i ja se pojavljujemo kao eksluzivni Burn Dj Team na Burn partijima i maksimalno se trudimo da sve gori od muzike i dobre zabave.

Koji je najbolji muzički događaj, žurka, koncert.. kojem si prisustvovao ili nastupao u 2010. godini?

Nisam siguran koji odgovor da vam dam na ovo pitanje jer ove godine moja agencija KneDeep iz Berlina slavi 10 godina postojanja tako da sam ove godine svirao gotovo na svim velikim festivalima poput Sonar, Tommorowland, Dance Valley. Veliko iznenadjenje mi je Refresh ove godine, great place, odlična organizacija.

Omiljeni klubovi/festivali i zbog čega?

Na domaćem terenu obožavam Tube jer je jedini klub u Beogradu gde se plasiraju pravi trendovi kad je u pitanju elektronika i gde publika ima priliku da u intimnijoj atmosferi od 500 ljudi čuje neka top svetska imena, a od stranih obožavam Tresor u Berlinu gde sam poslednji gig u avgustu nastupao do 10h ujutro, nevidjeno dobar crowd. Od festivala pored ovih koje sam malopre naveo je i Exit koji posećujem svake godine.

Kada ćemo moći da te čujemo u Novom Sadu?

Nadam se uskoro, i ja sam se uželeo novosadske publike.

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
(neregistrovan) @ 08. jan 2012. 04:35 #1
bravo Matori, samo rolaj!
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels