Intervju: Dejan Milićević
27. feb 2012. @ 22:27  |  intervju

Intervju: Dejan Milićević

Dejana Milićevića ne treba posebno predstavljati. Novosadskoj publici je poznat kao DJ koji ima istančan muzički ukus i koji uvek napravi odličan vibe. Dugo nije gostovao u Novom Sadu i ovo je prava prilika da pred svoj nastup u Mikro Klubu, za Happynovisad portal, odgovori na par pitanja o tome šta je u međuvremenu radio i koji su mu budući planovi.

Zdravo Deki. Dugo si već u muzici i produkcijskim vodama. Šta te danas pokreće da produciraš trake i nastupaš u klubovima? Da li su se promenili prioriteti i motivatori sa početka karijere i sada?

Hey pozdrav svima, mislim, kako da ti kažem ali i dalje me vozi cela priča verovao ili ne, i dalje imam iste impresije kad čujem dobar tune kao i pre više od 15 godina kad sam počinjao. Strast koja se desila između mene i muzike teško da će me proći skoro, onaj momenat kad se probudim posle dobrog vikenda i sav pun utisaka odem u studio i napravim neku novu cool ideju - NEPROCENJIVO. :)

Kao producent, ulažeš mnogo energije i kreativnosti u svoj rad. Koliko je u današnje vreme to isplativo? Da li svoj trud možeš da naplatiš?

Svakako da mogu da naplatim svoj rad, mislim, nisam baš toliki entuzijasta da radim nesto za dž. Takođe moram da napomenem koliko je sad već koncept producenta i dj-a u jednom izvođaču pod must, dakle, jedno vuče drugo.

Šta misliš o konceptu free downloada? Ne iz ugla piraterije, već iz ugla da artisti svoj rad nesebično podele sa publikom.

Mislim da mi je najbolja ideja koju su imali Radiohead sa svojim prethodnim albumom i varijantom da fanovi plate svoj copy koliko žele, nakupili su neku neverovatnu cifru i mnogo downloada, kapiram da je to fer.

Šta za tebe predstavlja “Trust And The Purpous”?

To je moj debi album koji se desio u nekim turbulentnim okolnostima i definitivno predstavlja mene u periodu od godinu i po dana koliko je bilo potrebno da se finalizira. Moja teorija je da muzika uvek uhvati momenat, pa prešlusaj album i probaj da ga provališ.

Reci nam nešto više o procesu nastanka ovog albuma? Koliko je sve to trajalo, odakle je dolazila inspiracija, kako si birao artiste za kolaboraciju, da li si ga možda nekome posvetio?

Album je posvećen mojoj porodici sa akcentom na seniora Milicevica koji je preminuo neposredno pre početka stvaranja istog. Trebalo mi je godinu i po dana da napravim sve, selektujem i nađem label, a zatim sam čekao još godinu dana da izađe pošto je krenuo kao vinyl release, a sada se može naći i kao digital. Inače ono što je interesantno je da je vinyl tiraž rasprodat za samo 5 dana što bi se moglo nazvati uspehom. Ljude koji se pojavljuju kao kolaboranti na ovom projektu je takođe donela stihija ali sam zadovoljan krajnjim proizvodom i ovom prilikom im se zahvaljujem na ovom super iskustvu.

Šta te kao producenta navede da umesto EP-eva i remixa, uradiš ceo album koji publici od početka do kraja prenosi tvoju viziju, energiju i trip?

Posle više od 80 izdanja sam odlučio da radim albume, sad sam upravo završio i svoj drugi album koji se zove Just keep Talking Girl i koji će se pojaviti na etiketi Plastic City iz Nemačke. Sadrži 10 pesama, takođe se pojavljuje u početku kao vinyl only release. Mislim da je album postao način da ispričam celu priču koju je nemoguće staviti u 3 treker EP, a možda su i godine u pitanju hehehe.

Da li pored muzike koju si do sada producirao, postoji motiv i ideje da se oprobaš i u drugim žanrovima elektronske muzike? Npr. electronica, chill, dubstep, bass...?

Da naravno, imam neki projekat koji jako želim da odradim ali zahteva malo više sredstava i vremena tako da ne žurim. Zapravo radi se o dugogodišnjoj saradnji koju imam sa našim najpoznatijim gudačima Dušanom Skovranom koju želim da realizujem u obliku kompozicije i sudara elekronike i klasičara. Kad se bude počelo dešavati bilo šta po tom pitanju, tačnije kad izađe iz domena ideje u kojoj je sada, bićete svakako obavešteni.

Gde se Dejan Milićević kao DJ bolje oseća kada vrti? U intimnijoj atmosferi kluba ili na velikoj bini nekog festivala?

Dejan je klupska osoba i svoj prvi kontakt sa tom intimnom amosferom sam ostvario jos sa neverovatnih 13 godina kad sam nekako uspeo da prodjem security u Industriji i stao na dance floor, tako da je verovatno jasan odgovor na ovo pitanje.

Reci nam nešto više o svojoj rezidenciji u Tube-u i tom famoznom petku, gde već par godina unazad imamo priliku da slušamo trenutno najkvalitetnije underground artiste?

Pa, to je krenulo još pre više od 3 godine kad smo Peppe i ja shvatili da želimo opet da sarađujemo posle kluba Bassment gde sam takođe bio rezident. Priča se ubrzo super razvila i petak je počeo da poprima izgled i vibe koji ima danas. U svakom slučaju mislim da je Peppe kao vlasnik kluba takođe i jako dobar manager što je dokazao u poslednjih par godina realizovanjem nekih ideja i bukinga o kojima smo prethodno razgovarali. Imati neku rezidenturu u svom gradu je super zato što su to gigovi na kojim zaista mogu da sviram apsolutno sve što mi padne na pamet i da to publika super isprati za razliku od klasičnog gostovanja gde moram da dam svoj maksimum u smislu pomeranja kukova na dance flooru.

Dugo nisi vrteo u nekom klubu u Novom Sadu. U goste nam dolaziš specijalno za Mikro Klub, klupsko veče koje pokrećemo, praćeno emisijom petkom na HNS Stream-u. Da li si se uželeo novosadske publike? Šta ekipa koja voli tvoj zvuk može da očekuje?

Da, stvarno već neko vreme me nije bilo u vašem gradu, mislim od Exit closinga da nisam svirao u NS. Pa šta reći za novosadsku publiku, znamo se već oko 10 godina, a mozda i više, i do sada uvek je to bio vrhunski vibe, pozitivna zabava, lepe devojke i luda ekipa. Respect. Sto se tiče zvuka, mogu da kažem da se svakako kuva neki interesantni set, kombinacija iskustva i dobre muzike hehehe.

Za kraj, da li imaš još nešto da poručiš fanovima Happynovisad portala?

Vidimo se uskoro, peace!

Bio je ovo Dejan Milićević, jedan od naših najboljih DJ-eva i producenata. Ne propustite njegov nastup 03.03.2012. u Compressoru na klupskoj večeri Mikro Klub. Petkom smo na HNS Streamu od 21-23h. Mikro Klub - One is not enough!

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels