Intervju: Jinx
03. dec 2013. @ 10:23  |  intervju

Intervju: Jinx

Zagrebački retro-pop bend Jinx nastupiće 7. decembra u Amstel pivari. Nakon dvadeset godina rada i sedam albuma, kažu da su nekada bili blesaviji, dok su sada uporniji. Dogodine će izdati nove pesme, a producent, tekstopisac i gitarista Jinx-a Gordan Muratović, poznatiji kao Coco Mosquito kaže da publiku na koncertu očekuju dobri pop hitovi, kojima prefiks "retro" nije ni potreban.

Ove godine slavite 20 godina od osnivanja. Šta se sve u muzici promenilo od tada?

Globalno gledajući praktički ništa. Devedesete su donele kolažiranje i reciklažu r’n’r i pop citata te taj trend traje i do danas. Grupa Jinx je te tendencije rado potpomogla.

Koji period u karijeri benda - od 1993. do 2001. ili od 2007. do sada - smatrate uspešnijim i zašto?

Ako zbrojimo sve pluseve i minuse tu smo negde. Nekad smo bili mlađi i blesaviji, sada smo uporniji i pedantniji. Kao tekstopisac mrtav hladan mogu reći da su nam danas tekstovi bolji, produkcija isto tako, al’ opet, vrag će ga znati.

Da treba da izdvojite jednu pesmu Jinxa koja je obeležila ovih 20 godina, koja bi to pesma bila?

Najveći hit jeste “Tamo gdje je sve po mom”, oko toga nema neke debate. Ali, kada bismo u bendu napravili anketu koja nam je stvar najdraža verovatno bi “Bye, bye, baby, bye” ili “Na čemu si ti prošle bolje". Potpuno je normalno da ti tvoj najveći hit uvek pomalo ide na živce, kao pubertetliji starci, ili kao građanima vlada.

Obično vas nazivaju retro-pop bendom, a takvih gotovo da nema na ovim prostorima. Šta utiče na to da budete drugačiji?

Svaki bend koji skrene na sebe pažnju mora da je po nečemu drugačiji od ostalih, nadamo se da je tako i sa nama. Retro-popa je bilo i pre. Možemo reći i da su Idoli bili retro-pop, pa i Đavoli nešto kasnije, samo što se to onda drugačije zvalo. Nama je sasvim dovoljno da smo pop, može i bez "retro".

Možemo li uskoro očekivati neke nove pesme?

Baš tako. Uskoro. Iduće godine ako bude sve kako treba. Kako je od našeg poslednjeg albuma prošlo već tri godine nema nikakve dileme da ćemo u Novom Sadu izvoditi same dobre stare stvari.

Obezbeđen prevoz za fanove!

Više informacija: www.bit.ly/jinx_novisad

Izvor: www.24sata.rs

Povezane teme: jinx, amstel, pivara, novi sad, intervju
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels