Intervju: Killo Killo
06. maj 2010. @ 13:07  |  intervju

Intervju: Killo Killo

MC Killo Killo A.K.A DJ Voi–Khan je umetničko ime Vojislava Maleševa, pevača pop-rege benda Drum’n’zez, sa kojim je do sada najčešće svoju muziku predstavljao publici. Killo Killo je njegov samostalni projekat u okviru koga radi kao reggae-ragga MC, pevajući uz roots-reggae ili ragga ritmove, uz dodatak orijentalnih nota. Ovaj novoosnovani bend predstavlja energičnu mešavinu fanka i reggae-dancehall zvuka.

Zašto Killo Killo? 
Litar vina i litar kisele vode - to beše moj prvi honorar kao dj-a na novosadskoj plaži Bećarac gde je u to vreme ekipa držala Copacafanu... a priznaćete da zvuči nekako svetski a pomalo i opasno, ne?

Nedavno ste izdali svoj prvi studijski album "Amongst the People", kako biste opisali zvuk sa tog albuma? I zašto "Amongst the People"?
Zvuk se moze opisati kao tvrdi roots reggae sa primesama dancehall-a, blues-a, rock-steady-a i svega pomalo iz spektra muzičkih uticaja na same članove benda tj. interpretatore mojih pesama. "Amongst the People" je stih iz naslovne numere, a zvuči moćno, kao, KILLO KILLO je sišao među ljude, i kao, nosi im neku poruku. :)Da li planirate neku promotivnu turneju, odnosno kada možemo očekivati da vas čujemo u Novom Sadu?

Ne planiramo tako daleko stvari... turneja nije na vidiku, nego ćemo svirati po pozivu... turneja zvuči suviše ozbiljno i ambiciozno za uslove u kojim se trenutno nalazi potražnja za našom muzikom, ali verujemo i da će se to promeniti posle dobrog plasmana naših pesama medđu publikom.

Šta mislite o online izdavaštvu, to je sada hit u svetu, kakvo je vaše viđenje toga?

Nase viđenje je da je to super fora pošto ionako od prodaje diskova više niko nema koristi, a od prisustva na internetu čovek može samo da profitira u smislu promocije, a onda, jednog dana, možda i putem prodaje ali takođe preko interneta, moze da kane neki dinar.

Kakvu muziku slušate privatno i šta ste slušali pre jedno 10-15 godina, u svojim tinejdžerskim danima?

Slušamo raznorazne muzike, ali recimo da ja, kao glava benda, slušam reggae ali i jazz, klasiku, indijsku tradicionalnu muziku, duhovnu pravoslavnu i jos gomilu world music-a, a kao tinejdžer sam slušao prvo malo hard-core pa onda malo hip-hop.

Kako vam se čini stanje na domaćoj muzičkoj sceni, šta mislite o novim Srpskim bendovima i kako to izgleda iz vaše perspektive?

Nisam baš jako relevantan jer ne slušam puno domaću muziku, a pretpostavljam da je tome razlog i nešto slabija ponuda od onakve kakvu bih ja voleo. A kad se malo nekad zagledam u top liste i kad nešto čujem na radio stanicama uglavnom sam nezadovoljan time što sam čuo... Malo je originalnosti i malo je inspirativnih autora... sve je već viđeno. Imitacija nečega, obrade, tribjuti - oni vladaju scenom, a oni što su, recimo, originalni, opet, nemaju dovoljno fascinatnih momenata zbog kojih bih ja mogao da kažem - bravo, skidam kapu! Nadam se da ovo sve nije samo produkt moje sujete nego i objektivni osvrt čoveka koji se u životu bavi isključivo muzikom i to raznom...Kako je nastala pesma Licemer?

Pesma je nastala u momentima najiskrenijeg zagledanja u dubinu sopstvene duše gde sam nažalost otkrio da pola života provodim u nekom balansiranju između laganja, pretvaranja i kamufliranja istine i nečeg što bi se moglo nazvati "svakodnevna izrutinirana stvarnost" obojena mojim veselim pokušajima da ublažim životne probleme, što tuđe što svoje. A i mišljenja sam da je nas licemera oko 99.9 % u svetu tako da u ovoj pesmi skoro svako može da se pronađe.

Gde ćete svirati u narednom periodu?

Najviše u prostoriji za probe a ubrzo zatim i na EXIT-u, na fusion stage-u. :) A ako ćemo iskreno, naša je želja da sviramo što više na mestima gde se muzičar i kreativac tretira kao nešto posebno i shodno tome biva i materijalno i duhovno nagrađen. Ta mesta su razbacana po celom svetu ali ih zato najmanje ima u našoj bliskoj okolini...
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
mentol @ 06. maj 2010. 20:47 #1
h8 flame n burn
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels