Intervju: LTJ Bukem
15. apr 2010. @ 19:57  |  intervju

Intervju: LTJ Bukem

LTJ Bukem-a je domaća publika imala prilike veoma dobro da upozna prethodnih godina putem nastupa na Exit festivalu, a ovog puta očekuje nas nastup u zatvorenom prostoru, u klubu Amnesia u subotu 17. aprila uz podršku MC Conrad-a. Tim povodom uradili smo kratak intervju, pa pogledajte šta ovaj drum&bass velikan kaže ekskluzivno za Happynovisad.

Ti si već duže vreme deo elektronske muzičke scene. Reci nam kada si odlučio da postaneš DJ/producent i koji muzički stilovi su te pratili tokom karijere?


Sa DJ-ingom sam počeo još 1983/84. godine, ali u tom momentu nisam ni pomišljao da će to biti karijera. U tom pravcu sam počeo da razmišljam tek 1987. godine. Što se muzike tiče, oduvek sam bio okrenut ka različitim stilovima, veliki uticaj na mene ostavili su jazz, soul, house, techno, reggae, hip hop, rock, latino i sve što mi se dopada. Vaše uši uvek treba da ostanu otvorene jer možete jako puno naučiti iz svega toga.

Na kojoj žurci si imao iskustva sa najluđom publikom i zbog čega?

To je nemoguće odgovoriti s obzirom da već 26 godina nastupam po žurkama. Bilo je lude mase na nastupima u Japanu, Aziji uopšte, Velikoj Britaniji, istočnoj Evropi i naravno Srbiji. Šta ih čini ludim - ko zna, verovatno prava kombinacija muzike, zvučnog sistema, osvetljenja, strasti i toliko ljudi na jednom mestu.

Kako provodiš slobodno vreme i kakvu muziku voliš da slušaš?

Isti odgovor kao na prvo pitanje.

Sva izdanja i reizdanja sa etikete Good Looking Records su rasprodata i vrlo je teško doći do njih. Još uvek se opireš digitalnim izdanjima. Da li planiraš da to promeniš u budućnosti ili ostaješ veran vinilu?

Voleli bismo da ostanemo verni vinilu koliko god je to moguće, ali ne možete ignorisati ni potražnju za digitalnim izdanjima.

Čuli smo nedavni dubstep remix tvoje pesme "Horizons". Da li si upoznat sa tim? Kakvo je tvoje mišljenje o novim muzičkim trendovima koji se pojavljuju u Velikoj Britaniji?

Oduvek sam voleo Britaniju zbog trenda razvijanja novih muzičkih pravaca, to je oduvek bilo pravo mesto za iznedrivanje muzičkih ideja. Dubstep je interesantan žanr i dobija sve veću popularnost. Što se tiče remixa, to mi je oduvek bilo smešno, jer jednostavno osećam da bi muzičari trebalo da poštuju jedan drugog kao i obostrane radove i praktično bi trebalo pitati muzičara pre nego što uradite remix njegove pesme, ili mu bar pustiti da posluša kako bi ovaj izabrao da li želi da se remix objavi ili ne...

Good Looking Records je oduvek bio otvoren za mlade talente. Možeš li nam nagovestiti kakve umetnike tražite u budućnosti?

Postoji mnogo novih talentovanih muzičara iz svih oblasti dnb-a, lista je beskrajna.

Tvoj drugi album "What Price Art" je najavljen još ranije. Kada možemo da ga očekujemo?

Pa, trebalo mi je deset godina da izdam prvi album, tako da imam još nekoliko godina na raspolaganju, zar ne?

Ono što tvoje fanove u Srbiji najviše zanima je kada će početi distribucija DVD-a "Bukem In Session - Live at Exit"?

Imali smo probleme/noćne more s ovim izdanjem, nadam se da će biti dostupno ljudima u nekom momentu u ovom veku...

Tvoji prethodni nastupi bili su na otvorenom na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovo je tvoj prvi nastup u klupskoj atmosferi. Šta publika može da očekuje od tebe i šta ti očekuješ od publike?

Mislim da je publika u Srbiji jedna od najboljih na svetu, uvek otvorena za novu muziku i sa izvanrednim duhom, zbog čega i volim da dolazim. Od mene mogu da očekuju puno nove muzike i ljubavi koju ću da delim. Ne mogu da dočekam.

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
dmmicko @ 15. apr 2010. 21:39 #1
LTJ Bukem licno, ekskluzivno za HNS :)
Impresivno
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels