Intervju: MC Conrad
20. maj 2010. @ 12:38  |  intervju

Intervju: MC Conrad

MC Conrad-a je domaća publika imala prilike veoma dobro da upozna prethodnih godina putem nastupa na Exit festivalu, a ovog puta očekuje nas nastup u zatvorenom prostoru, u klubu Amnesia u subotu 22. maja rame uz rame sa LTJ Bukem-om. Tim povodom uradili smo kratak intervju, pa pogledajte šta ovaj drum&bass velikan kaže ekskluzivno za 24sata.

Vaš prvi nastup u Srbiji je bio pre deset godina i vaš predstojeći nastup u Novom Sadu dođe kao vaša desetogodišnjica. Koje je vaše posebno veče u Srbiji i zašto?

Koliko se sećam moje najbolje veče u Srbiji je verovatno bio nastup na prvom Exit festivalu, kada sam osetio tu veličinu, kada sam iskusio ležeran vajb, ukrštanje muzičkih stilova i ljudi na tim setovima duž cele tvrđave koja ima predivan pogled. To je za mene veoma posebno iskustvo i trajaće večno.

Stariji GLO fanovi veruju da je tvoj nastup na Exitu trebao da se pojavi na Progression Sessions serijalu? Molim te reši našu mistriju - da li je to tačno?

Hm, to prvi put čujem! Ali zaista imamo veliku arhivu setova GLO & Logical Progression, Progression Session i ta arhiva stalno raste. Voleli bismo da nađemo najbolji način da naši fanovi čuju to jednog dana, tako da će se vaša misterija biti rešena jednog dana.

Fanovi u Srbiji su proglasili vaše vokalno izvođenje u “Planetary Funk Alert" kao narodnu himnu. Da li možemo da očekujemo nastavak “Vocalist” izdanja?

O nastavku “Vocalist vol 1" se dosta pričalo a i dosta vremena je prošlo od prvog izdanja pa je samim tim i porasla popularnost i želja za tim - tako da bi bilo super stvar uraditi to.

Poznat si po čudnoj saradnji sa drugim umetnicima. Drum and Bass publika u Srbiji je tvoju pesmu koja se pojavila na vinilu "Golden Girl" izabrala za izdanje godine. Da li planiraš neka nova iznenađenja poput pesama „Golden Girl” i “Soul Patrol"?

Desiće se kada se sklopi dobar vokal i dobar “track”.

Još davno si najavio izdanje tvog albuma za GLO. Kada možemo da ga očekujemo?

Moram da priznam da se vraćam na dnevni red nekoliko puta sa ovim projektom. Sve što mogu da kažem je da će se album pojaviti kada bude spreman.

Veza sa publikom za vreme tvog nastupa je stvarno fenomenalna. Zajedno, vi delite emocije i energiju. Gde nalaziš inspiraciju za tvoje pesme?

U životu, svom, drugih ljudi, u knjigama, volim da čitam sve bilo da je dobro ili loše, istinito ili fikcija, trenutne afere, bez nekog političkog aspekta i na kraju, ali ništa manje važno, inspiraciju nalazim u muzici - bilo da je instrumentalna, stara ili nova, pop ili elektronika.

Da li imaš nešto da poručiš tvojim fanovima u Srbiji pre tvog nastupa?

Pripremite se za pravu vulkansku erupciju… Novi Sad u zaklon!

MC CONRAD

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels