Intervju: Miss Kittin
27. apr 2012. @ 11:09  |  intervju

Intervju: Miss Kittin

Ovu gospođicu ne treba posebno predstavljati. Miss Kittin je na sceni skoro petnaest godina, i iza sebe ima pregršt izdanja, što samostalnih, što kolaboracija sa Hacker-om i drugim umetnicima. Ove godine ćemo konačno imati priliku da je čujemo na Exit Dance Areni, i vidimo kakvu to žurku nosi u svojoj glavi. Tim povodom postavili smo joj nekoliko pitanja.

Šta čini tvoju obaveznu festivalsku opremu?

Kvalitetna obuća, telefon, naočare, topla jakna i saučesnici u zločinu! Kada sam išla na Teknivale, nosila sam ranac sa vlažnim maramicama, pištaljku, i mnogo drugih rekvizita za koje ne želite da znate...

Da li si svirala neke instrumente kada si bila mlađa?

Svirala sam klavir po sluhu kada sam bila mala, ali sam prestala čim su me roditelji prisilili da idem na časove.

Koje numere zaista osećaš u ovom trenutku?

Nove esid numere DJ Pierre-a na Boysnoize lejblu, i Djedjotronic-ovu numeru "Walk with me"... Opsednuta sam time!

Kako se tvoj pristup produkciji promenio sa promenama u studijskoj tehnologiji?

Ja nisam baš najbolja osoba da odgovori na ovo pitanje... Učila sam usput, intuitivno. Koristim ono što imam, i nikad ne čitam uputstva. Moj studio je mali i zanimljivo je igrati se sa malo opreme koju posedujem, stalno otkrivam nove šablone i efekte. Navikla sam na saradnju i nisam mislila da sam u stanju da sama pravim muziku, pa je to za mene novo. Shvatila sam da ipak znam više nego što sam očekivala.

Da li si ranije čula za Exit festival? Kakva su tvoja očekivanja u vezi festivala?

Naravno da sam čula. Pa, tokom festivala obično nemaš mnogo prostora, moraš odmah da odradiš nastup.

Kakvi su ti planovi za budućnost? Neke saradnje sa drugim umetnicima?

Da, neke saradnje, a i upravo sam završila solo album. I tu i tamo poneki EP.

Kako bi opisala muziku koju sada puštaš i šta si slušala kada si bila mlađa?

Kada sam bila mlađa volela sam nju vejv i pop osamdesetih. No, tehno muzika je donela revoluciju, po tome kakve su žurke, i kakav odnos imaš sa muzikom koju slušaš. Trudim se da oživim taj osećaj koji sam imala kad sam išla na žurke, uz novu muziku i pomešane emocije između repetetivne muzike i jakih bitova i melodija. Moj glas drži sve to na okupu.

Koji je tvoj omiljeni deo hardverske opreme?

Moram reći da su to gitarske pedale i mikrofon, zato što su veoma lični, kao četkica za zube. Volim da sinhronizujem različite gitrske pedale, priključim mikrofon i vidim kakvi čudni zvukovi će proizaći iz toga. To je kao igranje sa Lego kockicama. Nijedna mašina to ne može.

Imala si dugu i fantastičnu saradnju sa Hacker-om, da li ćete u budućnosti opet raditi zajedno?

Naravno da hoćemo. Mi ćemo se uvek vraćati jedno drugom, ali ne možemo ništa da planiramo unapred. Moramo da radimo odvojeno, da bismo osetili potrebu da ponovo radimo zajedno.

Imaš sopstveni blog, da li smatraš to boljim načinom za komunikaciju sa fanovima od Twitter-a i Facebook-a?

Ne znam, ja jednostavno nisam dobra u komunikaciji preko tih socijalnih mreža, a moj život nije toliko interesantan. Ne vidim sebe kako tvitujem "Hej, evo me na aerodromu", jako mi je to glupo. Kad postavljam slike ili tekstove, to bar nisu gluposti. Mogla bih se više posvetiti tome naravno, ali imam i drugih obaveza.

Možemo li uskoro očekivati novi album?

Da!!

Imaš li nešto da poručiš fanovima iz Srbije?

Ја вас чека!

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels