Intervju: Ricky Force
25. nov 2010. @ 16:01  |  intervju

Intervju: Ricky Force

U subotu 27. novembra, novosadska klupska publika će imati priliku da napokon oseti čari prave džangl žurke. Na otvaranje nove sezone Dram & Fank serijala u klubu Kompresor dolazi Ricky Force - DJ i producent rođen u Irskoj a trenutno nastanjen u Londonu.

Jedan je od pokretača, sada već legendarne dablinske "Reach" večeri, gde kao rezident nastupa sa velikim imenima poput: Zero Tolerance, Chris Inperspective, Equinox, Randall, Kenny Ken, Nookie, Breakage i mnogim drugima. Podršku sjajnom džanglisti pružiće ekipa Baseline didžejeva, Salvador Diaspora i Soul Youth iz Novog Sada, kao i ekskluzivni gost iz Beograda - Phillie P.

U nastavku teksta možete pročitati ekskluzivan intervju Ricky Force-a za Happynovisad...

1. Možeš li nam reći kada si se zaljubio u muziku, i u kom trenutku si odlučio na napraviš karijeru u tome? Postoje li neka posebna izdanje koja su te vodila tokom godina?

Ne mogu izdvojiti trenutak kada sam se zaljubio u muziku, pretpostavljam da sam je oduvek voleo! Kao veoma mali dečak, trudio sam se da otpevam pesme Stevie Wondera, no, to nije bilo baš uspešno...

Posle toga sam prošao kroz mnoge stadijume otkrivanja različitih muzičkih žanrova. Od MC Hammer-a, preko Michael Jackson-a do Kriss Kross!

Kriss Kross "Jump" je bio moj prvi 12''. Prolično sam ponosan na to, i dalje volim tu pesmu! Otprilike u isto vreme sam čuo za umetnike kao što su Snap, LLCool J i druge Hip Hop and Rap Rejv uticajne grupe.

Nikad nisam zaista planirao da napravim karijeru u muzici. Počeo sam da radim d'n'b negde oko 1999/2000 i svideo mi se svaki novi korak. Trebalo mi je 5 godina da počnem da se oprobam i kao producent. Voleo bih da sam ranije počeo sa tim...

Postoje stotine izdanja koje su uticale na moj razvoj tokom godina, teško je izdvojiti samo par..

Ali, ako moram, to bi bile:

  • Paradox "Life without drums"
  • Splash "Babylon"
  • Dillinja "Heavenly Bass"
  • Dillinja "Silver Blade"
  • Doc Scott "Shadow Boxing"
  • Bay B Kane "Hello Darkness"
  • DJ Die "Play for me"
  • LTJ Bukem "Horzions"
  • Ed Rush "Guncheck"
  • Phantom Audio "Remote Control"

Mogao bih večno nabrajati!

2. Poreklom si Irac i trenutno si rezident DJ na popularnim Reach nights u Dablinu. Šta se dešava sa irskom d'n'b scenom? Ima li nekoga na koga bi trebalo da obratimo pažnju u budućnosti?

Da, ja sam Irac, i veoma sam ponosan na to! :) BarryDelta, Safetyboy i ja smo pokrenuli klupske večeri u Reach-u, gde bismo mogli redovno raditi. Pre Reach-a, bio sam rezident DJ na Bassbin večerima , "Refuge". Kada je to prekinuto, momci i ja nismo imali druge opcije, nego da sami nešto započnemo. Ostalo je deo istorije!

U poslednje dve godine se pojavilo još nekoliko irskih DnB ekipa: Spectrum, Hertz U, Fried, itd.. Scena je definitivno zdravija otkad postoji Reach, tako da je to jako dobro!

Što se tiče novih umetnika na irskoj sceni, ja nisam baš prava osoba da vam odgovorim na to pitanje... Lol, siguran sam da postoji mnogo novih umetnika, i onih koji će se tek probiti. Ipak, Francuz, sa prebivalištem u Irskoj, "Concept One", ima odlične ideje, i nekoliko novih izdanja za Alphacut. Na njega treba paziti! Takođe, Bonz, Beckett, i još nekoliko njih kojih trenutno ne mogu da se setim. :)

3. Čuli smo da radiš na unapređenju svoje produkcije i da praviš neke nove numere. Kakvi su tvoji planovi za budućnost? Imaš li neka najavljena izdanja?

Moji planovi za budućnost su da nastavim da pravim džangl i uživam u muzici koliko i do sada. Sledeće izdanje je za Ruff Revival Records, RickJames "Horrorface". Ovo je kolaboracija sa mojim prijateljem JRolla-om, afirmisanim UK džangl veteranom. To je jedno od mojih najdražih izdanja do sada, i veoma sam uzbuđen što ću ga uskoro videti na vinilu. Tu je još par velikih izdanja na vidiku ali nažalost, još vam ne mogu dati više informacija.

4. Pre godinu dana si prvi put posetio Srbiju. Kakve utiske je ostavilo to putovanje?

Sećam se veoma prijatnih ljudi, dobre trave, dobrog pića i jednog od mojih najboljih setova! Takođe se sećam da sam popio previše i zamalo propustio let... lol Uzbuđen sam što ću ponovo posetiti mesto kao što je Srbija i ponovo videti te ljude!!

5. Ovo će biti prvi put da radiš u Novom Sadu, šta publika može da očekuje od tebe?

Mogu da očekuju ozbiljne bitove kakve ranije nisu čuli!!! Obavezno se odmorite pred žurku!!!!! Radujem se poseti Novom Sadu, čuo sam mnogo dobrih stvari o ljudima.

Karte za žurku se prodaju na ulazu u klub.Cena karte je 200 dinara do ponoći a 300 dinara posle ponoći.

U toku je nagradna igra na naslovnoj strani sajta u kojoj možete osvojiti ulaznice za ovu žurku.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels