Intervju: Saša Antić (TBF)
19. jan 2012. @ 12:40  |  intervju

Intervju: Saša Antić (TBF)

Povodom nastupa trenutno najatraktivnijeg hrvatskog benda TBF u Beogradu u petak 27. februara uradili smo mali intervju sa Aleksandrom Antićem, jednim od vokala u bendu.

Ko su TBF?

Tajno Bratstvo Fjake, Toma Bebić Fanovi, Trajno Bolesne Face, Teški Bezobrazni Frajeri, Tebi Baba Fuma…

Jedna od vaših numera nosi naziv „Veseljko“. Da li ste i u privatnom životu uvek veseli i ko je od vas najveći zabavljač?

Kad malo razmislim uvijek u nama tinja neko veselje, čak i kad izgledamo neveselo. Svaki ima svoju žutu minutu i zna se šalit na vlastiti račun.


Vaše pesme govore o socijalnim problemima. Kritikujete politiku, korupciju u društvu i društvene vrednosti. Mislite li da na taj način poruka koju želite da pošaljete stigne na prave adrese?

Istina o tome se radi u dosta naših pjesama, al ne baš u svim. Nema adrese, to sve ide u vjetar.

Šta od hardvera i softvera koristite najviše koristite pri produkciji?

PC, Mac, UAD kartice, Multicore, TC, razni mikrofoni. To je predprodukcija, a album snimamo u studiju sa velikim miks pultom.

Kakvu muziku privatno slušate? Otkrijte nam svojih top 5 bendova.

Pokušat ću sumirat zajednički ukus u top 5 bendova, pa ako pogriješim kajat ću se. Dakle to bi bili, The Smiths, Massive Attack, The Queens Of The Stone Ages, Rage Against The Mashine i Radiohead.

Kako biste definisali vaš muzički žanr?

Ping-pong.

Imali ste emisiju na radiju. Recite nam nešto više o tome? Po čemu pamtite taj period?

To je bio jedan koktel improvizacija i zajebancije, od drame i kviza, glazbe uživo i edukativnog programa do gostiju u studiju, tečaja bacanja petardi i javljanja uživo iz predstave sa dasaka splitskog HNK (Hrvatsko Narodno Kazalište), ogromne količine kave i dima i čaja i imali smo izvrsnu definiciju trbušnjaka od konstantnog smijanja.

Bavite li se još nečim osim muzikom? Šta vas pokreće i inspiriše?

Uglavnom sport i kuhanje. Vjerojatno nas pokreću neki unutarnji sukobi od kojih bježimo, pa nemamo pametnijeg posla od ovog.

Najbolji muzički dogadjaj, žurka, koncert, fesitval na kojem ste nastupali i zbog čega?

Toga je bilo masu, pa sam malo otupio, a i puno je dima prošlo kroz ovaj dimnjak. Kad se prisjetim bilo je tu prosidbi, bacanja sa stage-a, padanje Mladena sa stage-a, ulet Mladena Grdovića na stage, sinkroniziranje crtića na TV-u u klubu za vrijeme svirke u kojoj je Mladen bio u teškoj fibri , Lukino onesviješćivanje nakon 2 pjesme pa smo Mladen i ja repali do kraja sve njegove repove, začepljivanje Lukinog klarineta usred sola, moj udarac glavom u skoku u zvučnik od kojeg se još uvijek nisam oporavio, pečenje palačinki na stage-u, kuvanje kave na špaheru na plaži kao improviziranom stage-u, 13 svirki prekinuto od policije… Teško je nešto izdvojit, sviramo od 1996. i stvarno je bilo masu toga. Jednom ću valjda probat spasit sve to od zaborava.

Ako bi mogli da prošetate milju u nečijim cipelama ko bi to bio?

Godzila.

Kako doživljavate krunu svoje karijere? Ima li razlike u percepciji toga sada i pre, recimo, desetak godina?

U Splitu su svi kraljevi tako da smo rođeni okrunjeni. Ne znam odgovor na to pitanje, dok se dobro zezamo sve ovo ima smisla.

Jel imate nešto da poručite beogradskoj publici i šta mogu da očekuju 27. januara?

Sve će bit u redu, a 27. sviramo samo hitove.

Povezane teme: TBF
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels