Intervju: Sweatson Klank aka Take
25. sep 2013. @ 17:00  |  intervju

Intervju: Sweatson Klank aka Take

Sweatson Klank aka Take dolazi u Novi Sad u subotu, 28-og septembra, čime završava svoju evropsku turneju ''You, Me, Temporary'' kojom promoviše istoimeni album i povodom ovog nastupa izdvojio je vreme iz svog gustog rasporeda da bi nam odgovorio na par pitanja.

Odgovoran si za oblikovanje scene koja postoji svega 10-15 godina što je izuzetno mlado u muzičkom smislu. Kako bi opisao ovu muziku nekome ko još uvek nije imao šansu da se susretne sa njom?

Uvek je teško to opisati jer scena o kojoj pričamo zapravo nema nikakve granice i obuhvata mnogo žanrova. Ako bih morao da je opišem jednom rečju, rekao bih ''BEATS''. Detaljnije, to je mešavina hip hopa, elektronskih uticaja i svega između iz čega mogu da se izvuku različiti zvuci.

Koji su glavni motivi i vodilje iza albuma ''You, Me, Temporary''?

Album ''You, Me, Temporary'' je na neki način konceptualan album. Imao sam osećaj da niko sa naše scene još nije uradio takvu vrstu albuma. On opisuje priču jedne ljubavne veze, od trenutka kada se dvoje ljudi prvi put upoznaju, sve dok ne kažu zbogom i ponovo pronađu svoju nezavisnost.

Po tvom mišljenju, koliko je bitno izvoditi svoje pesme uživo, nasuprot čistom puštanju istih u okviru DJ seta?

Meni lično je draže da izvodim svoje pesme uživo jer mi to daje mogućnost da ih na licu mesta remiksujem, dodajem različite delove i da jednostavno budem malo kreativniji kroz ceo proces, ali nemojte me shvatiti pogrešno, obožavam i DJing!

Kakvi su tvoji stavovi o tehnološkom razvoju i njegovom uticaju na muziku danas?

Mislim da je izuzetno pozitivna stvar to što je tehnologija učinila produkciju mnogo lakšom. Više ti nije potreban ogroman i skup studio da bi napravio album. Sada ko god hoće da bude kreativan može da se oproba i ja verujem da svako od nas ima određenu dozu kreativnosti u sebi. Mana u svemu ovome je to što neki klinci ne uče istoriju i tehnike produkcije. Ovo su bitni faktori koje mnogi zanemaruju, a važni su zbog činjenice da će od vas napraviti boljeg umetnika. Slično je kao biti pisac - ne možeš da očekuješ da napišeš sjajnu knjigu, a da pritom čak nisi ni pročitao klasike moderne literature.

U okviru ove turneje svirao si u nekim državama koje nisi posetio do sada, kakvi su ti utisci?

Obožavam da iskusim nova mesta. Turneje umeju da budu veoma umarajuće ali isto tako donose mnogo lepih stvari. Sva mesta u kojima sam svirao na ovoj turneji učinila su pozitivan napredak za mene kao umetnika i izuzetno sam zahvalan zbog toga. Istočna Evropa je gladna dobre nove muzike i ja uživam u tome da mogu da je obezbedim!

Odličan uvod i teaser za ovu žurku svakako jeste večerašnji nastup Sweatson Klank-a na kultnom Boiler Room-u, u okviru showcase-a Project Mooncricle-a, Klank-ove matične izdavačke kuće.

Uključite se u 19h na Boiler Room gde ćete moći da vidite i čujete ono šta vas očekuje ove subote u Novom Sadu.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels