Intervju: Tonbe
12. dec 2013. @ 21:17  |  intervju

Intervju: Tonbe

Tonbe, producent i DJ iz Smedereva, je svoj prvi susret sa muzikom imao slušajući ploče svoga oca iz 70-ih i 80-ih godina. Sa 17 godina počinje da skuplja vinile i staje za gramofone. Počinju žurke, DJ nastupi, a potom i sledeć i korak-produkcija. 2009-te izlazi njegovo prvo od mnogobrajnih izdanja, a trenutno naginje ka Deep House i Nu Disco zvuku. Njegova izdanja "Daddys Groove EP" i "SD groove EP" pobrala su pozitivne ocene velikih House DJ imena. Kreću i prvi inostrani nastupi u 2013-oj: Bregenz, Feldkirch (Austrija) i Istanbul (Turska). Početkom 2014-te izlazi njegovo prvo izdanje na legendarnom King Street Sounds-u.

U subotu 14.12. u klubu Fetish novosadska publika imaće priliku da uživa u kvalitetnoj muzici ovog talentovanog Smederevca, a društvo će mu praviti novosadskoj publici dobro poznati dj-evi A.P. i Furman, kao i dvojac Both Of Us.

Evo šta Miloš Đorđević, poznatiji kao TONBE, kaže pred nastup u Novom Sadu.

Tonbe kao Beton ili Tonbe kao..?

Da, upravo to. Mom starijem bratu je takav nadimak. Duga je priča kako je dobio taj nadimak, uglavnom su drugari krenuli i mene tako da zovu. U početku je bilo "Mlađi Tonbe", a sada samo Tonbe.

Kada bi morao da svoju muziku opišeš u tri reči, šta bi rekao?

Seksi dinamičan zvuk. :)

Znamo da tvoje trake vrte poznate face, da li je možda na pomolu saradnja sa nekima od njih?

Da, moje trake su vrteli: Robert Owens, Groove Assassin, Lukas Greenberg, Mateo & Matos, Hot Toddy, Farley Jackmaster Funk i mnogi drugi...

Sa Mateo & Matos-om treba da ostvarim saradnju na jednom izdanju u skorije vreme, a početkom 2014-te mi izlazi prvo izdanje na King Street Sounds-u, očekujem i tu saradnju sa nekim poznatim facama.

Koliko vremena dnevno provodiš u studiju i u kom programu radiš muziku?

Provodim dosta vremena, negde u proseku oko 5-6h dnevno, mada ništa nije teško kada se nešto voli. Muziku radim u Fruity Loops-u i Cubase-u.

Šta misliš o klabing sceni Srbije danas?

Mnogo je loša situacija. Nekada je to bilo mnogo bolje, pre nekih desetak godina recimo. Negde sam skoro pročitao ovo: Nekada smo jurili da posetimo zurke, a sada zurke jure nas! Potpuno se slažem sa ovim. Mnogo je faktora zašto je to tako, ali to je za diskusiju.

Da li u Smederevu postoji još ljudi koji se uspešno bave muzičkom produkcijom, da li si član neke DJ organizacije?

Ne, nisam član nikakvih DJ organizacija, sve se to raspalo. Što se tiče muzičke produkcije spomenuo bih Paju (Ingredient Delikt) i Nikolu Vujičića. Prvi se bavi Drum N Bass-om, a drugi Swing House-om. Momci imaju ogroman talenat i potencijal.

Vrtiš li ploče na svojim nastupima?

Svaki dan bih vrteo ploče ! Hahahah Ne, ne vrtim već 7 godina, finansije mi ne dozvoljavaju. Jednog dana ako se situacija promeni, vratiću se na vinile sigurno.

Najbolji nastup u 2013? Možda bude ovaj u Novom Sadu? :)

Najbolji nastup u 2013-oj bio je u Rauch Club-u (Feldkirch, Austria), mada bih voleo da u Novom Sadu bude još bolji i ludji!

Šta bi poručio novosadskim klaberima?

Poručio bih da mogu da očekuju dobar i kvalitetan house zvuk sa disco, funky i filter elementima. ;)

Facebook event

Povezane teme: tonbe, fetish, novi sad
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels