Jeff Mills stiže na EXIT
25. maj 2017. @ 11:27  |  vesti

Jeff Mills stiže na EXIT

Najveća ikona tehno muzike nastupiće na muzičkom festivalu Exit. Ovogodišnji Exit će trajati pet dana i noći, a njegov nulti dan postao je pravi festival za sebe. Nakon što je na Petrovaradinsku tvrđavu dovodila priznate svetske klubove i organizovala žurke u Londonu, Barseloni, Briselu i drugim metropolama, kultna bina „No Sleep Novi Sad“ ove će godine izaći kroz tunel i preseliti se i na MTS Dance arenu, gde će u sredu, 5. jula podići veliku zastavu prvog Festivala „No Sleep“ na Exitu.

U tome će joj pomoći niko drugi do najveća tehno ikona svih vremena, virtuozni umetnik koji je redefinisao savremenu muziku i kulturu, jedan i jedini Jeff Mills.

Specijalno za tu priliku, Mills će nastupiti u tročasovnom setu koji će početi noću, praćen posebnim vizuelnim programom i nastaviti se sve do spektakularnog izlaska sunca iznad Arene.


Džef Mils je nedavno opet odlikovan titulom Viteza umetnosti u Francuskoj, ovog puta još višeg reda, a njegove audio-vizuelne postavke redovne su u pariskom Luvru. Pokretač je čuvene detroitske tehno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije "Underground Resistance". Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku tehno instituciju „Tresor“, a jedan je od pionira tehnike miksovanja na tri i više gramofona.

Čuven je i njegov nadimak "Čarobnjak" koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrebi i preko 70 ploča u jednom satu.

U ovom poduhvatu neće biti sam, jer pravo iz središta berlinske scene na Arenu dolazi i još jedna osoba sa skroz druge planete, Ellen Alien.


A iz evropske prestonice tehna, ekskluzivno za "No Sleep Festival", svoj premijerni zajednički nastup imaće i još dve apsolutne tehno prvakinje, Paula Temple i Rebekah.

Još jedan premijerni b2b nastup izvešće UVB, francuski tehno producent u vrtoglavom usponu, i Lag, novosadska zvezda sa međunarodnom karijerom koja ga je nedavno odvela i na američku turneju.


Čast da otvore besano veče na Areni imaće dve regionalne tehno heroine – Marta Gabrovšek iz Slovenije i Sugar Lobby iz Beograda, dok je završni set rezervisan za provereni tandem rezidenata sa Arene koji čine Dejan Milićević i Marko Milosavljević.

Izvor: Tanjug, Blic.rs
Povezane teme: Jeff Mills, EXIT
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels