Kako je Adam Yauch iz Beastie Boysa testamentom zaštitio svoju zaostavštinu
10. avg 2012. @ 16:31  |  vesti

Kako je Adam Yauch iz Beastie Boysa testamentom zaštitio svoju zaostavštinu

Preminuli član benda Beastie Boys Adam Jauk (Adam Yauch) u svom testamentu je naglasio da njegova muzika i fotografije ne smeju biti korišteni u reklamama.

"Ni jedna moja slika, ime niti bilo kakvo umetničko i muzičko delo ne smeju biti korišteni u svrhe oglašavanja”, stoji u Jaukovom testamentu overenom u Sudu u Menhetnu. Jauk je u maju umro od raka u 47. godini života.

Imovinu vrednu 6,4 miliona dolara ostavio je udovici Dehen Jauk i njihovoj 13-godišnjoj ćerki, a supruga će imati pravo da prodaje i upravlja njegovim umetničkim delima.


Jauk je osnovao Beastie Boys bend sa reperima Ed-Rokom i Majkom Dijem 1980. i iza sebe ostavio veliki broj hitova među kojima su “Fight for Your Right (to Party)” i “Sabotage”.

Dijagnozu kancera pljuvačne žlezde dobio je 2009. i podvrgao se operaciji i zračenju, a lečenje je odložilo objavljivanje njihovog poslednjeg albuma Hot Sauce Committee Part Two.

Korporacije su redovno koristile slike preminulih muzičara, javnih i istorijskih ličnosti u svojim reklamama, ali to neće biti slučaj sa Jaukom.

Povezane teme: Adam Yauch, Beastie Boys
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels