Kontroverza oko iznenadnog U2 albuma
12. sep 2014. @ 11:56  |  vesti

Kontroverza oko iznenadnog U2 albuma

Kako smo i ranije pisali, novi album U2 je bio najavljen za kraj godine, ali ga je bend iznenada objavio online, a on se može skinuti potpuno besplatno. Time su se priključili “klubu” iznenada objavljenih albuma Beyonce, Coldplay, i Radiohead.

Ovim činom su ga “poklonili” milionima fanova, pre zvaničnog izlaska koji je zakazn za oktobar. Album se zove “Songs Of Innocence” i ovo im je prvi album od 2009. i “No Line On The Horizon”. Na albumu su sarađivali sa Danger Mouseom (Gnarls Barkley). Bono je izjavio da je ovaj album “veoma ličan” i da su se, snimajući ga, želeli vratiti na početak i da otkriju zbog čega su poželeli da budu u bendu, da ispitaju svoj odnos, odnos sa svojim porodicama, partnerima... “To je teško, ali otišli smo tamo”, rekao je frontmen benda.


Međutim, javnost je veoma negativno reagovala na ovaj potez U2a. Naime, novi album je izbačen isti dan kada i iPhone6 i iWatch u Kaliforniji i istog trenutka bio dostupan na iTunesu, a besplatni primerak je automatski dobio svaki registrovani korisnik iTunes naloga. Istina, oni koji su ga želeli su mogli da ga “strimuju” ili manualno aploaduju. Stoga ne čudi da su korisnici većinom rezignirani i da ovo shvataju kao invaziju privatnosti, s obzirom na to da im je album bukvalno nametnut bez njihovog pristanka. Otkako je album objavljen (9.9.), na sve strane pljušte kritike. Takođe, album je nekvalifikovan za rangiranje na oficijelnoj top listi Britanije. Official Charts Company je donela ovu odluku zbog toga što “kupci nisu doneli svestan izbor da skinu LP”. Album će se tako naći na ovoj listi tek onda kada sami korisnici budu želeli da ga kupe (što će biti moguće tek od oktobra). Reakcije nekih koji su, sticajem okolnosti, dobili “Songs Of Innocence” možete pročitati ovde.
Povezane teme: U2, Apple, Iphone
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels