Kraftwerk nisu dobrodošli u Kini
30. mar 2013. @ 08:01  |  vesti

Kraftwerk nisu dobrodošli u Kini

Kineske vlasti zabranile su nastup pionira elektronske scene koji je Kraftwerk trebalo da održi na muzičkom festivalu u Pekingu narednog meseca.

Legendarni nemački sastav nije dobio dozvolu da održi planirani nastup jer su pre 15 godina u Vašingtonu bili učesnici koncerta podrške za oslobodjenje Tibeta, saopštila je kineska izdavačka kuća "Modern Sky records" koja je i promoter ovogodišnjeg Strawberry festivala koji se održava od 29. aprila do 1. maja u Pekingu.

Ono što ovu vest čini još bizarnijom je činjenica da Kraftwerk 1998. nisu ni svirali na pomenutom koncertu podrške Tibetu jer je nastup otkazan zbog kiše, ali na žalost ljubitelja Kraftwerk-a u najmnogoljudnijoj državi na planeti kinesko ministarstvo za kulturu koje je nadležno za izdavanje dozvola za koncerte svetskih zvezda u njihovoj zemlji po ovom pitanju ima veoma tvrd stav.Kraftwerk - Das Model

Zbog gore pomenute procedure koncerti globalnih pop i rok zvezda su retki u Kini, a zanimljivo je da je Johnny Rotten iz britanskog pank benda Sex Pistols dobio dozvolu da na istom festivalu održi koncert sa svojim novim bendom Public Image Ltd.

Povezane teme: Kraftwerk, Strawberry festival
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels