Milan Mladenović dobija plato u Beogradu
17. maj 2011. @ 08:05  |  vesti

Milan Mladenović dobija plato u Beogradu

Komisija za spomenike i imenovanje trgova i ulica Skupštine grada Beograda prihvatila je inicijativu da prostor ispred Doma omladine dobije naziv Plato Milana Mladenovića.

Prihvatanje predloga od strane nadležne gradske Komisije znači da će inicijativa biti prosleđena Skupštini grada koja bi trebalo na prvoj narednoj sednici da donese konačnu odluku čime bi i zvanično bio ustanovljen Plato Milana Mladenovića ispred DOB-a.

Predstavnici LDP-a predali su pre nekoliko dana Komisiji inicijativu da se prostor ispred DOB-a nazove po jednom od najpoštovanijih rok muzičara na prostoru bivše Jugoslavije Milanu Mladenoviću (1958-1994), gitaristi, pevaču i autoru izuzetno uticajnih beogradskih sastava "Šarlo Akrobata" i "Katarina II", odnosno "Ekatarina Velika".

Pokretači ove inicijative na konferenciji za štampu izjavili su da je od pokretanja polovinom marta do kraja prikupljanja potpisa polovinom aprila, inicijativu podržalo "više od deset hiljada građana".

Inicijativu su podržali Dragi i Žika Jelić iz "Ju grupe", nekadašnji bubnjari "EKV-a" Ivan Fece Firči i Marko Milivojević, njihov kolega Dragoljub Đuričić, frontmen "Partibrejkersa" Zoran Kostić-Cane, novinarka Dubravka Marković i brojne druge javne ličnosti, kao i Udruženje rok muzičara i Kancelarijia za mlade (Beograda).


Povezane teme: Milan Mladenović, plato, EKV
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (4)
duta1 (neregistrovan) @ 17. maj 2011. 10:07 #1
Hvala bogu!
0 0
pregrada za maslac @ 17. maj 2011. 10:14 #2
krajnje je vrijeme :)
0 0
(neregistrovan) @ 17. maj 2011. 11:44 #3
.....na platou niko neće živeti....zaslužio je ulicu! Trebalo bi da nekom u ličnoj karti i ostalim dokumentima piše ul.Milana Mladenovića..... A ne plato na koji niko neće ni obraćati pažnju!!!
0 0
sister bliss (neregistrovan) @ 20. maj 2011. 15:49 #4
lijepo i za svaku pohvalu,željela bih da i hrvatska ima nešto u njegovu čast.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels