Novi album benda RHCP „The Getaway“ je stigao!
29. jun 2016. @ 19:45  |  vesti

Novi album benda RHCP „The Getaway“ je stigao!

Ljute papričice iz Kalifornije, Red Hot Chilli Peppers, objavili su novi album nazvan „The Getaway“., kojji je prethodno najavila pesma „Dark Necessities“. U pitanju je dugoočekivano izdanje, s obzirom na činjenicu da im je ovo prvi studijski album još od 2011. godine.

Iako je album objavljen pre nešto više od 10 dana, u Australiji je već zauzeo prvo mesto, zamenivši Radiohead i „A Moon Shaped Pool“. Producent albuma je ovoga puta bio Danger Mouse, što je prvi put u poslednjih 25 godina da producent albuma nije Rick Rubin. „Danger Mouse je odličan sa unošenjem modernih ideja (u muziku prim. prev.), ali takođe zna da pojača akustičnu gitaru i „ogoli“ pesmu do njene akustične esencije. Što je predivno.“, rekao je o producentu albuma pevač Anthony Kiedis. Očekuje se da će naredni singl sa „The Getaway“ biti pesma „Go Robot“.

Otkako je album izdat, pretežno je dobio pozitivne kritike, iako se generalno provlači rečenica da je on svojevrsni „izlet“ od uobičajenog zvuka na kakav smo navikli od RHCP. Međutim, ovakva konstatacija svakako nema negativnu konotaciju, u šta ćete se uveriti i sami.

Povezane teme: RHCP, novi album
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels