Novi album RHCP stiže sledeće godine!
31. okt 2014. @ 10:21  |  vesti

Novi album RHCP stiže sledeće godine!

Kalifornijski bend počeo je da radi na novom albumu koji bi trebalo da u prodaju stigne u oktobru 2015. Njihov poslednji studijski album - 'I'm With You', objavljen je pre tri godine Basista benda Majkl Balzari, poznatiji kao Fli, izjavio je u intervjuu za časopis 'Roliing Stone' da je grupa komponovala više od 30 pesama, i da se nada da će uskoro ući u studio.

'Novi materijal je kul, fanki, sa dosta plesnog ritma i ponekom introspektivnom, lepom pesmom', rekao je Fli.

To će biti drugi album koji će 'Pepersi' snimiti sa gitaristom Džošom Klinghoferom koji je 2009. zamenio Džona Frušantea.

'Naša saradnja je sada mnogo bolja nego ranije', kazao je legendarni basista, dodajući da su on, pevač Entoni Kidis i bubnjar Čad Smit sa Klinghoferom uspeli da uspostave 'jedan novi jezik', čije će plodove publika moći da čuje za godinu dana, kako na novom albumu tako i na svetskoj turneji koja će uslediti.

Pedestdvogodišnji muzičar je pravi maratonac roka, nikad previše udaljen od scene i studija. Prošle godine, bio je na turneji sa Atoms for Peace, supergrupom okupljenom oko Toma Jorka, frontmena sastava Radiohead.

Nedavno je bio u studiju sa Antemasque, novom grupom Omara Rodrigeza-Lopesa i Sedrika Bikslera-Zavale, bivših članova The Mars Volta.


Krajem oktobra, američka publika će imati priliku da ga vidi kako glumi u filmu 'Low Down' o životu džez pijaniste Džoa Olbanija, u kom glavne uloge tumače Džon Houks, El Faning i Lena Hedi. Fli je i ranije imao zapažena pojavljivanja na filmu kao u drami 'Moj privatni Ajdaho' Gasa Van Senta i komediji 'Veliki Lebovski' braće Koen.

Povezane teme: Red Hot Chili Peppers
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels