Parov Stelar na proleće u Srbiji
05. jan 2017. @ 16:52  |  vesti

Parov Stelar na proleće u Srbiji

Osnivač elektrosvinga, muzički producent i najuspešniji austrijski internacionalni umetnik Parov Stelar, u okviru svetske turneje "Burning Spider Tour", nastupiće u Beogradu, 8. aprila 2017. godine.

Kreator muzičkog pravca elektrosving Parov Stelar sa svojim bendom konstantno nastupa širom sveta, a sasvim je sigurno da će publiku razigrati kombinacijom džeza, svinga i elektronike.

Parov Stelar je započeo karijeru kao DJ u noćnim klubovima u Austriji tokom devedesetih. Tek od 2000 god. počeo je da se bavi muzičkom produkcijom. Prvi album je izdat 2004 god. pod nazivom „KissKiss EP“ i odmah nakon toga i „Rough Cuts“, koji su mu omogućili popularnost na međunarodnoj elektronskoj muzičkoj sceni.

Originalni stil koji kombinuje džez sa bit hausom i brejkbitom je promovisao Parov Stelara kao kreatora novog žanra Elektro-svinga! Razni singlovi, remiksi i albumi kao „Seven and Storm“, „Shine“ i „Coco“ čine Parov Stelara jednim od najzahtevnijih izvođača u elektronskoj muzici.


Njegova muzika nalazi se u brojnim filmovima, TV emisijama i reklamama.

„Parov Stelar bend“ održao je više od 600 nastupa širom sveta, rasprodao koncerte u Teatru „Plejstejšon“ u Njujorku (dva puta), „Palati Aleksandar“ u Londonu, „Zenit“ u Parizu i „Kolumbijale“ u Berlinu, „Stadtejl“ u Beču.

Takođe je sarađivao sa brojnim zvezdama svetske muzičke scene, među kojima su Toni Benet, Lejdi Gaga, Marvin Gej, Lana del Rej, Brajan Feri, Aron Čupa i drugi.

Parov Stelar ima milion pratilaca na Fejsbuku i više od 100 miliona pregleda na Jutjub kanalu.


Izvor:RTS
Povezane teme: Parov Stelar
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels