Repetitor 3. decembra u Domu omladine Beograda
01. dec 2016. @ 22:58  |  vesti

Repetitor 3. decembra u Domu omladine Beograda

Eksplozivni punk-rock-stoner trio Repetitor će u sklopu turneje na kojoj promoviše novi album “Gde ćeš” nastupiti u subotu 3. decembra u sali Amerikana Doma omladine, a pevač i gitarista benda Boris Vlastelica nestrpljivo iščekuje novi susret sa beogradskom publikom: “Samo da više dođe taj trenutak. Treba to dočekati”, kaže Boris.

Bend je pre par dana izbacio odlični spot za prvi singl sa novog albuma “Suženi snovi”, koji je osmislio, režirao i montirao Miodrag Miki Cicović iz grupe Straight Mickey and the Boyz.

“Sniman je puna 24 sata u umetničkoj radionici i galeriji Kvaka 22, preko puta Novog groblja u Beogradu. Fantastična ekipa spota je izgradila 3.5 metra visok zid koji smo onda pomerali i sužavali, a komšinica ne samo da je trpela buku nego je i dala struju, pa je ovo kolektivni uspeh cele ekipe predvođene Mikijem, jer su stvarno svi potegli da to spot tako dobro izgleda”, ističe Boris Vlastelica.

U jednom intervjuu Boris je pomenuo da se ne slaže sa ocenom da su pesme Repetitora depresivne, jer je to stanje pasivno, već one često govore o teskobi i panici koje teraju na akciju, a na pitanje kako bi ukratko opisao ta stanja odnosno inspiraciju za pesme sa novog albuma i koliko se tu radi o generacijskoj teskobi ili možda stanju u kojem je celo naše društvo, on odgovara:

“Možda jer toj generaciji i tom društvu pripadam, ali radi se pre svega o ličnim temama, iskustvima ili teskobama, impulsivnosti, nadi, nasilju, ljubavi, stalnoj borbi...”

Kao autora čiji rad posebno ceni Boris ističe Wayna Kramera, predvodnika kultne detroitske grupe MC5 i objašnjava: “Ne samo da su bili potpuni uragan na bini, decenijama ispred svog vremena i jedan od najboljih grupa svih vremena, nego su i van bine bili i ostali radikalni i progresivni u svojim idejama i bez ikakvog kompromisa”.

Kontigent ulaznica po promotivnoj ceni za koncert u Domu omladine Beograda rasprodat je čak 7 dana pre koncerta, a trenutno se na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa, kao i u Felix Shopu i kafeu Ljubavnica (Balkanska 19) karte mogu kupiti po ceni od 800 dinara. Na sam dan nastupa Repetitora za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1000 dinara.

Gosti na beogradskom koncertu biće Auf Wiedersehen, nowave/electro rokenrol duo iz Beograda.

Dan pre Beograda Repetitor će nastupiti u zagrebačkoj Tvornici kulture, a do kraja godine i u Mostaru, Splitu, Linzu, Novoj Gorici, Kranju, Nišu (22. decembar) i Skoplju. Spisak koncerata još nije zatvoren, a u procesu su zakazivanja novi datumi turneje za kraj ove i prva dva meseca 2017. godine.

U međuvremenu novi singl Repetitora “Suženi snovi” puštao cenjeni BBC Radio 6, a gotovo svakodnevno stižu fenomenalne recenzije novog albuma “Gde ćeš”:

"Looking ahead and taking stock, Repetitor have made a timeless rock record, timeless like Unknown Pleasures, or Underwater Moonlight, or Kick out the Jams, or Fresh Fruit…“
Richard Foster, Louderthanwar.com

Ono što je Repetitor pružio ovdje spada u sam vrh rock glazbe proteklih tko zna koliko godina.”
Siniša Miklaužić, Muzika.hr

“(Album Gde ćeš) apsolutni je vrhunac Repetitorov stvaralaštva, a jezivo je što se bendov plafon još ne nazire."
Sven Popović, Hifimedia.hr

“Repetitor je gotovo planetarni endem kad je rock and roll u pitanju.”
Zoran Stajčić, Ravnododna.com

“Beograđani su napravili još jedno remek djelo koje će ostaviti dubok trag u regionalnoj glazbi.”
Tin Đudajek, Ziher.hr

Dugoočekivani, treći album “Gde ćeš” Repetitor je objavio 18. oktobra za slovenačku izdavačku kuću Moonlee Records.

Izdanje na kojem se nalazi 8 pesama objavljeno je u nekoliko formata: kao CD i LP, a dostupno je i za besplatan download (uz mogućnost plaćanja) na Bandcamp profilu grupe repetitor.bandcamp.com

U Beogradu se novi album može kupiti u Butiku Palmas (Šafarikova 2, facebook.com/palmasboutique) i kafeu Mašta (Bul. Zorana Đinđića 67, lokal 17, Novi Beograd, facebook.com/kafemasta).

Povezani tekstovi:
Povezane teme: Repetitor
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels