Repetitor izdao treći album
25. okt 2016. @ 12:24  |  vesti

Repetitor izdao treći album

Pre nekoliko dana objavljen je novi album grupe „Repetitor“ pod etiketom slovenačke izdavačke kuće „Moonlee Records“.

Repetitor je oduvek bio live bend, tu se najbolje osećaju i uvek naprave haos. Mnogi su ih (verovatno i slučajno) upoznali na velikim (ali i malim) festivalima, a svakim nastupom se broj publike i fanova povećava.

Mnogi bendovi se zamaraju albumima i opterećeni su uspesima prvog, pa se onda javi breme drugog albuma, postavljaju upitnike nad glavom kako će publika i kritika reagovati kad izdaju treći album... Čini se da se Repetitor uopšte ne opterećuje time. Njima su albumi tek nešto što s vremena na vreme objave, a ono pravo čuvaju za nastupe uživo.


„Gde ćeš“ je njihov treći album u kojem su ostali dosledni sebi, repetitorski prepoznatljivi.

Beskompromisnost i talenat najavljen njihovim prvim nastupima pre deset godina, kada su još bili tinejdžeri, potvrdu je dobila na prvencu 2008, nazvanom „Sve što vidim je prvi put“ kada je već jasno mogao da se oseti i vidi potencijal benda.


Četiri godine se čekalo na „Dobrodošli na okean“ na kojem se čuje sirova energija, angažovanost i jasne tekstualne poruke. Sada imamo priliku da čujemo i najnoviji materijal.

"Gde ćeš" je album od svega osam pesama i traje (opet) manje od pola sata. Mnogi bi na prvu, mogli da kažu da je to jedna velika krađa, da album treba prekoračiti brojke 10 (pesama) i 30 (minuta), ali jednom kad pustite album, oduvaće vas sirovi beogradski zvuk.


U odnosu na prethodne albume, jasno se vidi da su dodali još više distorzije, približili su se stoner rocku, ali i psihodeliji, pa kad sve to spojimo s garažnim pristupom, noiseom i post-punkom koje koriste od početka karijere, dobijamo jedan od najboljih alternativnih albuma u zadnjih nekoliko godina.

Ovim albumom taj vajb živih nastupa najbolje je pretočen na fizički format, jer tu nije bilo nikakvog preteranog peglanja zvuka, osetite čistu energiju Repetitora, onu zbog koje svi volimo da ih slušamo uživo.


U takvom najtežem zvuku do sada, jasno je da nema hit singlica koje će radijski urednici puštati u 'prime-timeu', jer mnogi od njih uopšte ne shvataju ovakav tip muzike (zato se pitaju zašto mladi više ne slušaju rock muziku nego neke druge stvari), ali to nimalo ne umanjuje kvalitet pesama i albuma, već naprotiv, zaokruženost je jedna od vrlina izdanja.

Tekstualno od Repetitora nikad nismo dobijali neke dugačke i komplikovane stihove, uvek su to bile kratke i jasne parole, pa je tako i ovde. Ovim Boris dobija dodatnu slobodu da besomučno udara po svom instrumentu, jednako kao što to čine Milena i Ana-Marija.


Singl koji je najavio ovaj album „Beskraj“ deo je zbirke od osam pesama bez aktivističkog i angažovanog u njima.

Sedam žestokih i jedna mantrička tema na ovom albumu su više zbirka pesama nego album u formi u kakvoj smo navikli da slušamo albume. Stiče se utisak da su nastale i odsvirane u dahu.


Repetitor je očigledno uspeo da zaintrigira sve bivše SFRJ centre, a i sudbina je htela da ih u orbitu izbaci trijumf na „Art and Music“ festivalu održanom u Puli 2007. godine. Takođe „Showcase“ festival specijalno napravljen za „buking-agente“ i lovac na talente pokazali su se kao pun pogodak za bend koji se nije libio da uloži u sebe. Sada mu se to višestruko vraća, pa pozivi stižu iz cele Evrope.

Bend je trenutno na evropskoj i regionalnoj turneji, a beogradski nastup zakazan je za 12. decembar. Do tada preslušajte album na ovom linku.


Izvori:
dnevnik.rs
muzika.hr
hifimedia.hr
hellycherry.com

Povezane teme: Repetitor, novi album, Gde ćeš
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels