RHCP izdaju novi album, a producira ga Danger Mouse
06. feb 2015. @ 15:15  |  vesti

RHCP izdaju novi album, a producira ga Danger Mouse

Na slici desno možete videti jedan bitan momenat snimljen prošle godine u Brazilu, jer verovatno su tad opaki producent Danger Muse i Red Hot Chili Peppers došli na ideju da rade zajedno.

To da RHCP rade na novom materijalu i da im je potrebno osveženje u zvuku nije tajna. No, vest da će im u tome pomoći Danger Mouse očigledno je trebalo da bude skrivena od ušiju javnosti još neko vreme, budući da je basista Flea brže bolje obrisao tweet u kome je istu i otkrio.


"Novi album dobro napreduje", rekao je bubnjar Chad Smith u nedavnom intervjuu za Rolling Stone. "Onaj deo u kome se svi momci skupe u jednu sobu i džemuju nove stvari smo uradili. I tako smo napisali gomilu novih stvari. Sada ćemo pokušati da ubacimo sasvim novu metodu koja će svima nama biti prilično izazovna i koja bi trebalo da donese uzbudljive rezulrare. Pisali smo i snimali stvari na način na koji do sada nikada nismo radili, tako da će ploča biti zaista sjajna. Imamo visoka očekivanja od svega toga, što će biti nešto sasvim novo, jedinstveno i drugačije za Red Hot Chili Peppers".

Momci su tada potvrdili da rade sa "anonimnim producentom čiji je način rada njima prilično izaovan i koji ih je naterao da nađu novi način za smišljanje muzike".

Osim toga, Flea je napomenuo da će uz novi način publika moći odlično da pleše.


Rezultate sa nestrpljejem očekujemo, a moramo priznati da i mi od ovog projekta očekujemo mnogo. RHCP se u poslednjih nekoliko godina jesu malo "ofucali", ali je zato Danger Mouse potpisao čak poslednja tri albuma benda Black Keys, a za sobom ima i druga odlična izdanja kao što su "Little Broken Hearts" Nore Jones, Beckov album "Modern Guit, a mnogi ga i dalje najbolje pamte po radu za tandem Gnarles Barkley uz Cee Lo Greena.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels