Robyn - Body Talk
23. dec 2010. @ 08:28  |  recenzije

Robyn - Body Talk

Interscope / Konichiwa / Cherrytree

"Fembots have feelings, too." Kada smo prvi put čuli Robyn kako peva te reči, na promociji onoga što će postati trodelni mini set LP-a pod imenom Body Talk, bilo je lako fokusirati se na smisao za humor švedske pop pevačice. Ali na ovoj novoj ediciji, "Fembot" razotkriva svoju svrhu. Robyn je prvenstveno pop zvezda koja pre svega projektuje potrebu za emotivnom vezom.

Ako je to njeno umetničko uverenje, onda je Body Talk, živi, dišući, kibernetički dokaz. Stapajući denshol sa popom, srceparajuće ljubavne pesme sa urnebesnom neobičnošću, i euforično privlačne melodije sa ritmovima koji pokreću, Body Talk je duboko uticajno pop izdanje. Robyn možda nije izdala tri cela albuma ove godine, kao što je najavljeno, ali njen prvi pravi album nakon nekoliko godina je jedan od najboljih ove godine.

Ono što razdvaja Robyn od njenih savremenika je trodimenzionalna kompleksnost njenog karaktera, i ovde su prikazane sve tri dimenzije. Postoji mnogo ofanzivnog stava u "Don't Fucking Tell Me What to Do", koja predstavlja heroinu prljavog rečnika koja možda jeste grešna, ali neće biti ničiji otirač. A sa Diplo-ovom produkcijom, "Dancehall Queen" dokazuje da se ona ne šali. Ali, ona je takođe dovoljno osetljiva da, tokom jednog od najinspirativnijih momenata na Body Talk – nadmene elektro-pop balade "Call Your Girlfriend" – ona govori svom momku tačno kako da raskine sa drugom ženom a izazove najmanju emocionalnu štetu.


Međutim, hajlajt iz ove 'Robyn Godine' ostaje predivna "Dancing on My Own". Ono što je ovde posebno izuzetno je da je bilo prostora za poboljšanje: ona se ovde pojavljuje kao energičniji radio remiks, sa dodatnim sintovima koji refrenu daju posebnu draž. Ali opet, Robyn je majstor reinvencije: "Indestructible" i "Hang With Me" su prvo objavljene kao emotivne akustične balade, a kasnije im je pojačan intenzitet bez žrtvovanja i mrvice njihovog gorkog šarma. To su verzije koje se nalaze na ovom izdanju, i obe dopunjuju municiju već velikim zalihama Body Talk-a.

Njena spremnost da eksperimentiše sa konvencijama albuma može delovati kao genijalan trik, ali ne postoji lukavstvo kod želje za ljudskom povezanošću koja se nalazi ispod njenog vokala. Ona opisuje tugu tako ubedljivo da su neki od njenih najvećih fanova vodili onlajn diskusiju o njenoj usamljenosti. Takođe ispituje granice svih listi. Trebalo bi da je univerzalna. Pa, zašto nije? Sa Body Talk, ona povećava značaj pop zvezda na radio stanicama, kao i svoju šansu da se pojavi na Vašoj. I za sva tri njena albuma, ona ne zaboravlja kardinalno pravilo privlačenja pažnje javnosti: Uvek ih pustite da žele više.

Povezane teme: Robyn, Electropop, pop, Konichiwa, Interscope
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
(neregistrovan) @ 23. dec 2010. 10:40 #1
Ljubav
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels