Rok kamp za devojčice krajem avgusta na Avali
22. maj 2017. @ 10:09  |  vesti

Rok kamp za devojčice krajem avgusta na Avali

Prvi rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope trajaće od 21. do 27. avgusta 2017. godine. U saradnji sa Opštinom Vračar, kamp će se održati na obroncima Avale, u dečjem odmaralištu "Šuplja stena".

Uprkos odbijanjima koja su stigla iz Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Sekretarijata za kulturu grada Beograda, da makar minimalno podrže ovu priču, manifestacija će okupiti 30 devojčica uzrasta od 10 do 14 godina, iz cele Srbije koje će tokom 7 dana uz pomoć 8 mentorki pohađati radionice osnova sviranja klavijature, gitare, bas gitare ili bubnjeva, koje će birati prema svojim interesovanjima.

Tokom trajanja kampa devojčice će uz pomoć mentorki formirati male bendove koji će poslednjeg dana manifestacije, 27. avgusta imati javni nastup za porodicu, prijatelje, partnere događaja, medije i sve zainteresovane posetioce.

Projekat je zasnovan na Girls Rock kampovima koji se već decenijama održavaju širom sveta i pilot projektu bubnjarskih radionica koje su sa velikim uspehom 2015. realizovane u Beogradu, Smederevu i Pančevu.

Dopada mi se što su svirale samo devojčice, a i nije baš teško svirati bubanj. Sviđa mi se melodija i to što mogu da budem glasna.
- Gorana, 8 godina

Sigurna sam da ću u budućnosti imati bend, ali još nisam smislila naziv!
- Sara, 11 godina

Projekat je novčano nagrađen i podržan na konkursu „Superste” ERSTE banke u Srbiji u novembru 2016. godine. Trenutno se prikuplja ostatak novčanih sredstava potrebnih za realizaciju kampa, te se pozivaju zainteresovane kompanije, institucije, organizacije i pojedinci da podrže projekat u skaldu sa svojim finansijskim mogućnostima.

Manifestacija je nevladina, neprofitna i nepartijska inicijativa mladih okupljenih u Organizaciji za promociju aktivizma OPA, osnovanoj 2004. godine u Beogradu, i posvećenoj programima u oblasti kulture, medija, omladinskih aktivnosti i rodnoj ravnopravnosti. Program FEMIX podstiče kulturno i umetničko izražavanje mladih žena od 2010. godine.

Poziv za prijave biće otvoren početkom juna 2017. godine, kada će biti poznata procedura i svi uslovi za učešće.

Tim rok kampa čine: Selena Simić, bubnjarka i komunikološkinja, Olga Boškov i Maša Peruničić, antropološkinje, i Tamara Kojić i Tatjana Nikolić, menadžerke u kulturi.

Za više informacija pratite FEMIX, a posetite i Fejsbuk stranicu Rok kamp za devojčice.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels