Tensnake - In the House
07. feb 2011. @ 20:36  |  recenzije

Tensnake - In the House

Defected

Tensnake - "Coma Cat” je bila traka koja je, čini se odgovarala svima u svetu densa. Pažljivo povlačeći konce koji povezuju dip haus uzdržanost sa jednostavnijim populističkim impulsima, hamburški producent je pogodio dobitnu kombinaciju. Traka je postala hit u širokom rasponu klubova, i ponovo je objavljena za Defected lejbl nakon prvobitnog izdanja za Permanent Vacation .

Ono što sledi od Tensnake-a, ovaj 2xCD miks, povezuje nekoliko sojeva andergraund hausa koji su bili značajni u proteklih nekoliko godina. Ovo predstavlja solidan pogled na čudnu poziciju u kojoj je dens muzika u 2011, i uzdiže prednosti žanra. Dakle, jaka koliko selekcije mogu biti jake, ali posebno se zapaža da se Tensnake drži nekog obrasca i uskraćuje sugestije za novi pravac. Dok mejnstrim dens osvaja top liste pop muzike prvi put od Jock Jams ere (Black Eyed Peas, David Guetta, itd.), post-dabstep dijaspora izaziva sferu andergraund densa.

U sredini, internacionalni poliglota dens producenata i DJ-eva nastavlja da gradi na trendovima iz prethodnih par godina, oživljavajući disko, boogie osamdesetih, Italo, Detroit tehno, i dip i esid haus – sazvežđe zvukova predstavljeno u nedeljnom Beats in Space podkastu. U poslednje vreme, ova scena je potpuno razdvojena od neke opšte atmosfere, što i jeste razlog zašto je popularna privlačnost "Coma Cat" odnela tako značajnu pobedu. Ponudila je toj sceni heroja, koji ne samo da je igrao po pravilima već je i delovao kao alhemičar koji je različite uticaje transformisao u pop-haus zlato.

Na In the House, Tensnake u velikoj meri uspeva u podvlačenju estetike koja odražava njegov balans između bočnih referenci i hedonističkog populizma. On je producent sa širokim spektrom modernih uticaja, ali ono što je još važnije, voli pevljive sekvence, romantični emocionalizam, i onaj tip nota koje lako dotiču srce na podijumu. Veći deo prvog diska prolazi kroz ove veoma rasprostranjene pop pokrete, sa ozbiljnim fokusom na disko. Tensnake - "Need Your Lovin“ je ljubavno pismo post-disko R&B-ju osamdesetih koje se pojavljuje na prvom disku, ovde kao njegov "dub mix". Blagi vrhunac prvog diska je remiks Usher-ove "Lullaby for Robert", Prins Thomas-a, predivni instrumental koji kroz repeticiju majstorski gradi euforični intenzitet. Tensnake takođe pravi dobru konekciju sa Michael Mayer - "Amanda" sa Kompakt Total 2 kompilacije iz 2000, haus izdanje Italo trake iz osamdesetih Fox the Fox -"Precious Little Diamond".

Drugi disk se pomera na malo snažniju teritoriju, oslanjajući se na vrstu seksualizovanog gruva i hipnotične repeticije karakteristične za klasičan Chicago haus zvuk. Opet, klasici kojeprožima disko, poput Heaven & Earth - "Prescription Every Night" i filter haus rekonstrukcije Chaka Khan - "Clouds" ("In Da Clouds") koju je uradio DJ Sneak, se probijaju u miksu, ali ovog puta je to u svrhu agresivnijeg, mehanizovanijeg zvuka. Nakon najviše tačke diska, trake "Coma Cat", Tensnake dodaje energiju editom legendarnog čikaškog producenta Armando-a spiralne esid numere "Don't Take It", pre rešavanja na tradicionalni gospel-house u Phase II - "Reachin".

Ipak, Tensnake-ov miks pati zbog toga što je oličenje stila koji se, čini se stvrdnuo, kako su se trendovi iz nekoliko prethodnih godina zadržali više nego što je trebalo. Tiger & Woods - "Dr. Burner“ je solidan disco edit, a teško je kriviti retkosti poput Carol Williams - "Can't Get Away (From Your Love)" ili nedodirljivi Shirley Lites instrumental. Svakako, muzika je vanvremenska - "Heat You Up (Melt You Down)" je osnova za Chicago haus DJ-eve od kad se sećam, ali oni radije rade sa dugom tradicijom nego mapirajući savremenu scenu. Jedan od mogućih izlaza koje bi producenti trebalo da razmotre, je onaj kom se Classixx, koji radi sa sličnim crtama populističkog andergraund densa, približio u prethodnih par godina – kako bi ušao u dijalog sa savremenom pop muzikom. Ili da razmotre dens uspehe iz 2010, kao što je Deadboy-ev re-edit Drake - "Fireworks", ili Soul Clap-ov remiks R. Kelly-ja. Ovi primeri ne deluju kao napredak u ovom trenutku, ali oni pružaju potencijalan smer za haus producente fokusiran na istorijskim knjigama.

Povezane teme: Tensnake, defected, disco, house
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels