The Cure obelodanili planove za novi album
06. feb 2014. @ 13:18  |  vesti

The Cure obelodanili planove za novi album

Kultni rok bend najavio je izlazak svog četrnaestog studijskog albuma za 2014, a otkrili su i da svojim najnovijim albumom žele da održe kontinuitet određenih ranije ustanovljenih tradicija.

Naime, The Cure će svoj četrnaesti album snimati u isto vreme kao i LP '4:13 Dream' iz 2008. godine, a vezu sa predhodnim abumom predstavljaće i naslov njihovog novog izdanja koji će glasiti '4:14 Scream'.

Osim novog albuma Robert Smith i ostali članovi benda svojim fanovima tokom ove godine spremaju i seriju DVD izdanja sa snimcima koncerata.

The Cure će nastaviti i tradiciju vezanu za žive nastupe na promotivnoj turneji svog narednog albuma koja se odnosi na to da su koncerti koncipirani kao predstavljanje “triologije” albuma.

Ovakav koncept bend je predstavio 2002. kada su na turneji koja je obuhvatala veliki broj festivalskih nastupa i koncerata svirali sve numere sa albuma 'Pornography', 'Disintegration' i 'Bloodflowers'.

Zatim su na 'Reflections' turneji 2011. izvodili kompletne albume 'Three Imaginary Boys', 'Seventeen Seconds' i 'Faith', a na predstojećoj turneji planiranoj za drugi deo tekuće godine sigurno ćemo imati priliku da čujemo albume '4:13 Dream' i '4:14 Scream', dok treći album koji će kompletirati triologiju jos uvek nije određen.


The Cure - Lovesong

Pored planova za novi album i veliku turneju The Cure krajem marta očekuju i dva dobrotvorna nastupa u korist udruzenja 'The Teenage Cancer Trust' posvećenog pomoći tinejdzerima obolelim od raka.

Povezane teme: The Cure, 4:14 Scream
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels