Tindersticks večeras u Novom Sadu
11. maj 2012. @ 12:27  |  vesti

Tindersticks večeras u Novom Sadu

Pozorište Mladih, Novi Sad @ 21h

Kao što smo ranije najavili, dobro poznati alternativci Tindersticks održaće večeras (petak, 11. maj) koncert u novosadskom Pozorištu Mladih.

Ovo će biti prvi koncert Tindersticksa u Srbiji posle nastupa u Beogradu pre devet godina. Najavljeno je da će koncert početi u 21 čas, s tim da će pre njih nastupiti Thomas Belhom, francuski muzičar izuzetno zanimljivog opusa. Zajedno sa Belhomom, Tindersticks će u narednih par dana posetiti Budimpeštu i Zagreb.

Sudeći po set listama par pređašnjih koncerata, notingemski sastav ovom prilikom će delimično predstaviti svoj najnoviji album „The Something Rain“, kao i nekolicinu pesama sa njihovih prvih izdanja, te čuvene „Factory Girls“ i „I Know That Loving“. Iako glavnu postavku benda danas čine Stuart Staples, David Boulter i Neil Fraser, Tindersticks će u Novom Sadu nastupiti u svom punom koncertnom izdanju koje se zasniva na specifičnoj kombinaciji Staplesovog prodornog vokala i različitih instrumenata među kojima su violina, vibrafon, gitare, truba i hammond organ.

Koncert priređuje organizacija Škripa & Knap, koja je, bar delom, odgovorna za sve dosadašnje Indie Pop Amerikana večeri upriličene u Novom Sadu.


"Medicine" - prvi singl sa albuma "The Something Rain"


Povezani tekstovi:
Povezane teme: tindersticks, škripa & knap
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels