U susret Exitu: 10 zanimljivosti o Motorheadu!
03. jul 2015. @ 13:51  |  vesti

U susret Exitu: 10 zanimljivosti o Motorheadu!

Legendarni Motorhead nastupaju na Exitu drugo veče festivala (10. jula), a gledanje ovog benda uživo spada u pitanje opšte kulture. Ne morate voleti tvrdi zvuk ovog benda, ali propustiti ih kada gostuju u našoj zemlji (ili još bolje u našem gradu) bila bi velika greška. Na to koliko je ovaj bend velik i značajan u istoriji rock’n’rolla ne moramo da trošimo reči, ali vam donosimo neke manje poznate zanimljivosti koje najverovatnije niste znali. I da, Lemmy je jedan od najvećih careva na svetu!


1. Kada je „Ace od Spades“ adaptirana za video igricu „Rock Band 2“, tekst pesme je promenjen kako bi oslikao Lemmyjevu besmrtnost: „I don’t want to live forever… But apparently I am

2. Legenadrni bubnjar Motorheada, Phil Taylor (a.k.a. Philthy Animal Taylor) je jednom prilikom zadobio težu povredu vrata (uzrokovanu razuzdanim rock’n’roll životom, naravno), ali ju je potpuno izignorisao i nastavio sa turnejom. Zbog toga danas kao uspomenu na to ima kvrgu veličine pomorandže na vratu.

3. Pesma „You Better Run“ sa albuma „March or Die“ (1992) je (pre)snimljena kao „You Better Swim“ za jednu od epizoda Sunđera Boba!

4. Slika zaštitnog znaka (maskote) benda se nalazi na svakom od 21. albuma, sem na nezvaničnom „On Parole“ i na „Overnight Sensation“. Čak i na „Ace of Spades“ može da se vidi na broševima na jaknama i na kaiševima.

5. Ian Kilmister je nadimak Lemmy dobio u mladosti, zbog toga što je stalno žicao pare od drugih „Lemmy a few bucks“ („Daj mi koju paru“)

6. Motorhead vole i hevi metalci, ali i pankeri, a sam Lemmy ističe da se više poistovećuje sa pank subkulturom.

7. Stoga ne čudi što je jednim od legendarnih pank bendova The Damned svirao dok nisu imali basistu

8. Lemmy mrzi zubare. Kada je imao 10 godina, zubar je morao da mu odstrani 10 zuba bez anestezije. „Sećam se toga kao da je bilo juče. Bio sam sav krvav.“ Posledično, izbegavao je zubara narednih 40 godina.

9. Ovo svakako govori mnogo o Lemmyijevom šarmu, pošto tvrdi da je spavao sa preko 1000 žena.

10. Lemmy i Ozzy Osbourne su bliski prijatelji. Ovo vas, kao, čudi?! Lemmy je zapravo napisao neke od Ozzyjevih najvećih hitova: „Hellraiser“ i „I Don’t Want To Change The World“. „Kada sam došao u Ameriku, bio sam potpuno švorc. Sharon Osbourne me je pitala da li hoću da napišem četiri pesme, a onda su mi za to dali sumu novca koliko nikada u životu nisam video. Više nego što sam ikada zaradio sa Motorheadom.“

Povezane teme: Motorhead, Exit festival
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels