U susret Exitu: 5 zanimljivih činjenica o bendu Bastille
01. jul 2016. @ 10:50  |  vesti

U susret Exitu: 5 zanimljivih činjenica o bendu Bastille

Jedan od najomiljenijih evropskih festivala Exit nam se velikom brzinom približava, a ove godine dolaze neki od trenutno najpopularnijih izvođača – Ellie Goulding, David Guetta, Vaccines, Wiz Khalifa, Prodigy i Bastille, između ostalih.

Bastille su britanski indie rock hitmejkeri, zaslužni za neke od trenutno najprepoznatljivijih pesama – "Pompeii", "Oblivion", "Things We Lost in the Fire"…


U ovom članku vam donosimo neke od zanimljivih činjenica (takozvane fun facts) o ovom interesantnom indie rock bendu, kako biste ih bolje upoznali pred nastup na Novosadskoj tvrđavi.

1. Kao što ste i mogli da pretpostavite, inspiracija za ime benda je bio čuveni istorijski događaj pad Bastilje (14. juli), koji je označio početak Francuske revolucije. Igrom slučaja (ili ne), taj dan je i rođendan frontmena benda Daniela Smitha. Članovi benda sa istorijskim činjenicama nisu stali ovde, pa je i veliki hit „Pompeii“ inspirisan događajem iz istorije Rimske imperije, o istoimenom gradu koji je bio uništen vulkanskom erupcijom, a „Icarus“ govori o liku iz grčke mitologije koji je leteo preblizu suncu.

2. Bend je nastao 2010. godine i originalno je imao još dva člana – koji su svirali čelo i violinu.


3. Njihov singl „Laura Palmer“ je nazvan po liku iz kultne serije Twin Peaks.

4. Bili su prateći bend na turneji benda Muse 2013, te pevačice Emeli Sande 2012. godine.

5. Bastille vole da obrađuju druge izvođače! Na spisak onih koje su ovi indie rockeri do sada „obradili“ su i neka imena koja sigurno ne biste očekivali: TLC, Miley Cyrus, David Guetta, Fleetwood Mac.
Povezane teme: Exit festival, Bastille
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels