Zavrtite novi vinil grupe Arcade Fire
23. maj 2010. @ 09:25  |  vesti

Zavrtite novi vinil grupe Arcade Fire

Arcade Fire su indie rock bend iz Montreala, Kanade. Impresivan uspeh postigli su već debi albumom ‘Funeral’ koji je objavljen 2004. za mnoge nezavisne diskografske kuće širom sveta i prodat je u preko milion primeraka. Bio je nominovan za dve Grammy nagrade i pokupio čak dve nagrade Juno! Njihovi fantastični koncertni nastupi prikupili su im ogroman broj fanova, a veliki fanovi benda su David Bowie, David Byrne i U2 na čijoj se turneji ‘Vertigo’ pre početka svakog koncerta mogla čuti pesma Arcade Fire ‘Wake Up’.

Drugim albumom dokazuju zašto su u kratkom roku postali jedan od najvećih indie bumova na sceni. Album ‘Neon Bible’ donosi materijale nastale u maloj crkvi blizu Montreala, koju su pretvorili u studio gde su i proveli većinu 2006-te. Uneli su instrumente, pojačala, doneli frižider, kupili zavese. Započeli s radom ne opterećujući se time koliko će pesama snimiti, kako će se zvati, koje instrumente će koristiti. Vreme nije igralo ulogu. U velikoj crkvi u Montrealu snimili su orgulje..


Na albumu se nalazi 11 pesama, između kojih su izabrali ‘Keep The Car Running‘ kao prvi singl, potom je usledila ‘Intervention‘, te ‘No Cars Go‘ koja je u originalnoj verziji prvi puta objavljena 2003-će na mini albumu. Bend čini 6 članova: Win Butler, Régine Chassagne, Richard Reed Parry, William Butler, Tim Kingsbury, Sarah Neufeld i Jeremy Gara, ali na stageu su retko u proširenom sastavu.

Novi singl za Arcade Fire, najavljen nedavnom "razglednicom" kao zvanično izdanje koje će se pojaviti za par nedeja, već možete da delimično poslušate online - to jest, ako se potrudite. Kanadski bend je za sada najavio objavljivanje novih pesama samo kao 12" vinilno izdanje pod nazivom '"The Suburbs/Month Of May", a sajt NME.com je objavio neobičan "preview" ovog vinilnog izdanja, sa kojim možete da se poigrate u nastavku teksta. Ovu "virtuelnu vinilnu ploču" možete da okrećete "rukom" (tj. kursorom), a koju od dve pesme želite da "vrtite" birate na meniju ispod "ploče". Semplovi su prilično kratki, ali zabava sa "skrečovanjem" može da potraje...

Arcade Fire su za NME.com takođe i najavili da se njihov "pravi" treći album može očekivati "u drugoj polovini godine".

Ispod možete bukvalno zavrteti novi vinil, kliknite i prevucite mišem kružno preko ploče da biste pokrenuli muziku, a možete se zabavljati i sa skrečovanjem i preslušavanjem numere unazad. Ispod možete izabrati da preslušavate A ili B stranu ploče.A. The Suburbs
AA. Month of May

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Converse @ 23. maj 2010. 12:23 #1
Cool
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Labels