PDP Conference u Novom Sadu ove subote!
20. okt 2016. @ 13:08

PDP Conference u Novom Sadu ove subote!

Ovogodišnje izdanje PDP konferencije realizovaće se pod novim konceptom i imenom – PDP Local, koji predstavlja jedinstven i sveobuhvatan dvodnevni događaj posvećen lokalnoj sceni Novog Sada u oblasti kreativnih medija. Sama ideja događaja zasnovana je na promociji i podizanju svesti šire javnosti o važnosti negovanja lokalne kreativne scene, kao i postizanju i održavanju autentičnosti iste.

Iz navedenih razloga, ove godine su se okupili lokalni autori da kroz temu: “Novi Sad – sad” daju svoje trenutno viđenje grada Novog Sada i njegovih elemenata koji ga čine posebnim. Šta je to što predstavlja ovaj grad, šta je to što je važno, kuda ide i kako diše u savremenim okolnostima potražićemo u grafikama novosadskih umetnika.

Jednu od izložbi čini i delo lokalne dizajnerke Ivane Radmanovac, čija prva samostalna izložba je mogla da se vidi u Beogradu u aprilu ove godine, a o kojoj smo pisali ranije.


Ovom prilikom pozivaju se svi zainteresovani građani da dođu u subotu 22. oktobra u prostorije kluba Fabrika u Kineskoj četvrti, na događaj koji će se sastojati iz dve panel diskusije, 4 paralelne izložbe, kao i specijalnog dela tokom kojeg će se svi zainteresovani imati priliku da budu uključeni u kreativni proces izrade radova odabranih umetnika.

Svi posetioci moći će da kupe u okviru Local Market-a radove u raznim formama poput postera, majica i cegera. Program počinje u 17h, a ulaz je slobodan za sve posetioce.


Panel diskusije osmišljene su tako da odgovore na važna pitanja sa kojima se danas susreću autori, ali i šira javnost koja je direktno i indirektno pod uticajem kreativnih medija.

Prva diskusija biće realizovana pod temom: “Kako naplatiti autorski rad”, dok će se druga više pozabaviti ulogom dizajna u modernom društvu, pod nazivom: ’’Zašto je važno ulagati u dizajn“.


SATNICA:

Subota, 22.10
17h - panel diskusija "Zašto je važno ulagati u dizajn"
18:30h - panel diskusija "Kako naplatiti autorski rad"
20h - otvaranje izložbi (Luna Jovanović "Stvar", Jelena Pajić "NSyouthcapital", Ivana Radmanovac "Make it Work" i izložba po pozivu)
17 - 22h - Local Market

Nedelja, 23.10.
14 - 19h - Local Market

Muzička podrška: dj DVO KA
Craft beverage: RazBeerbriga

Povezane teme: PDP Conference, Novi Sad, izložba
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)