Peticija za plato Milana Mladenovića
02. apr 2011. @ 15:53

Peticija za plato Milana Mladenovića

Kancelarija za mlade grada Beograda organizovala je danas, na platou ispred Doma omladine, prikupljanje potpisa podrške da taj plato dobije ime rok muzičara Milana Mladenovića. Poštovaoci muzike koju je Mladenović stvarao kao vođa grupe “Ekaterina velika” dali su svoj potpis kako bi on, prema njihovom mišljenju, dobio ono što mu pripada u Beogradu.

Podržavam ovu inicijativu i smatram da Beograd ne bi trebalo da stane samo na dodeljivanju platoa Milanu Mladenoviću, već da se na sličan način oduži i ostalim ljudima koji su ostavili traga u njegovoj istoriji”, rekla je Tanjugu Sunčica Nikolić Mahmutović.

Direktor Kancelarije za mlade Kosta Andrić naveo je da su do sada, širom Srbije, bile pokrenute čak 32 inicijative da neka ulica ili plato ponese Mladenovićevo ime, ali da nijedna nije sprovedena do kraja.

Budući da je stranica na društvenoj mreži “Fejsbuk”, pokrenuta u znak podrške ovoj inicijativi, za kratko vreme dobila deset hiljada članova, Kancelarija je odlučila da da svoj doprinos organizujući prikupljanje potpisa, naveo je Andrić.

Inicijativu da plato ispred ulaza u Dom omladine u Beogradu ponese ime muzičara Milana Mladenovića pokrenula je 18. marta Liberalno- demokratska partija, a prikupljanje potpisa trajaće narednih sedam dana.

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu. Kako mu je otac bio vojno lice, njegova porodica ubrzo se preselila u Sarajevo, a potom u Beograd.

U februaru 1982. godine, formira grupu “Katarina II”, koja je u toku svog postojanja izdala devet albuma, sa pesmama koje su obeležile to vreme - "Par godina za nas", "Oči boje meda","Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra"...

Mladenović je preminuo od raka unutrašnjih organa 5. novembra 1994. u Beogradu.

(tanjug)

Povezane teme: Milan Mladenović
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
m. (neregistrovan) @ 08. apr 2011. 19:21 #1
Pitajte Milanovu majku da li je za tu ideju? Milan nije pevao zbog toga... Ako se pise peticija, onda neka se pise za celu grupu, EKATARINU VELIKU.

'' Vi slepi Vi gluvi Vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla...''

0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)